ΝΕΑ
«Η ενδομητρίωση δεν είναι γυναικείο πρόβλημα, αλλά κοινωνικό»: Το σχέδιο της Γαλλίας για την «αόρατη» αυτή πάθηση
Πολλοί την αποκαλούν «αόρατη πάθηση». Η ενδομητρίωση βασανίζει εκατομμύρια γυναίκες, όμως λίγες έχουν την τύχη να την αντιμετωπίσουν. Πολλοί τις υποτιμούν, ακόμα, τους λένε πως απλά δεν αντέχουν τους πόνους περιόδου.

Monopoli Team
13.01.2022
A
A
Ο Emmanuel Macron δεν ανήκει σε αυτούς. Ο Γάλλος Πρόεδρος όχι απλώς αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά οργανώνει εθνική πολιτική για την ενημέρωση, τη διάγνωση και την καταπολέμησή της.
«Δεν είναι γυναικείο πρόβλημα. Είναι κοινωνικό πρόβλημα», είπε, τονίζοντας ότι η ενδομητρίωση βασανίζει τουλάχιστον 1 στις 10 Γαλλίδες (2,5 εκατομμύρια γυναίκες, περίπου) ενώ αποτελεί την κύρια αιτία υπογονιμότητας στη χώρα. Είναι μία ασθένεια που ήρθε ώρα «να βγει από τη σιωπή», όπως επεσήμανε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι αποκαλύπτουν τα νύχια μας για την υγεία μας;12.09.2018
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Σινεμά κόντρα σε κάθε εμπόδιο – Τι θα κρατήσω από το φετινό Φεστιβάλ Δράμας
Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Ο Χρυσός Διόνυσος στο «Noi» του Νεριτάν Ζιντζιρία – Όσα έγιναν στην τελετή λήξης
Η παράσταση «Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού επιστρέφει ανανεωμένη στο Αμφι-Θέατρο
Ευρώπη: Ζημιές €43 δισ. από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού
Muriel Pénicaud: Η Γαλλίδα πολιτικός και φωτογράφος στην Αθήνα – “για να επινοήσουμε το κοινό μας μέλλον”
Ράφτης Κυριών, του Ζορζ Φεντώ στο Θέατρο Γκλόρια
Ο Λουκάς και η Μελωδία της Ζωής: Το νέο παιδικό βιβλίο της Βίβης Τόγιαλου
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Ο Στέφανος Ρόκος υπογράφει τις αφίσες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης