MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Mj Rodriguez γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς ηθοποιός που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα

Η 31χρονη ηθοποιός Mj Rodriguez, έγινε η πρώτη τρανς που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στη σειρά «Pose».

Monopoli Team

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στην 79η τελετή απονομής, η 31χρονη ηθοποιός Michaela Jaé “Mj” Rodriguez κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού Δραματικής Σειράς για τον ρόλο της ως Blanca, μια νοικοκυρά και νοσοκόμα, στο τηλεοπτικό δράμα «Pose». Αυτή είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων που τρανς ηθοποιός κερδίζει Χρυσή Σφαίρα!

Την ίδια στιγμή αυτή είναι και η πρώτη Χρυσή Σφαίρα για τη σειρά «Pose» που έκανε πρεμιέρα το 2018. Ενώ από την πρώτη κιόλας στιγμή η σειρά είχε λάβει πολύ ενθαρρυντικά σχόλια λόγω του καστ της, που αποτελούνταν από πολλά τρανς άτομα, οι πρωταγωνιστές είχαν εκφράσει την απογοήτευσή τους σχετικά με την απουσία της αναγνώρισής τους μέσω βραβεύσεων.

Μάλιστα, το 2020, οι συμπρωταγωνιστές της Rodriguez στο «Pose», Indya Moore και Angelica Ross είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους εναντίον των βραβείων Emmy επειδή δεν συμπεριέλαβαν το μαύρο τρανς καστ της σειράς στους υποψήφιους για τα βραβεία εκείνης της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧρυσές Σφαίρες 2022: Όλοι οι μεγάλοι νικητές της 79ης τελετής απονομής12.09.2018

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mj Rodriguez είχε ξαναγράψει ιστορία το περασμένο καλοκαίρι όταν έγινε η πρώτη τρανς που προτάθηκε για βραβείο Emmy. Ωστόσο, τότε δεν κατάφερε να κερδίσει τότε το εν λόγω βραβείο.

Η ίδια η ηθοποιός μόλις έμαθε για τη μεγάλη νίκη της στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, το «γιόρτασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας: «Ουάου! Σας ευχαριστώ! Αυτή είναι μια πόρτα που θα ανοίξει για πολλά ακόμη νέα ταλαντούχα άτομα. Θα δουν ότι είναι κάτι παραπάνω από δυνατό. Θα δουν πώς μια νεαρή μαύρη Λατίνα από το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ που είχε ένα όνειρο, κατάφερε να αλλάξει τα μυαλά των άλλων ΜΕ ΑΓΑΠΗ. Η ΑΓΑΠΗ ΝΙΚΑ. Στα μικρά ΛΟΑΤΚΙ μωρά μου λέω πως είμαστε εδώ. Η πόρτα είναι τώρα ανοιχτή τώρα για να φτάσετε στα αστέρια!».

Πηγή: nbcnews.com

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b