MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 4 παραστάσεις για την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.

«Αιολική Γη» του Ηλία Βενέζη στο Θέατρο Rex - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»
author-image Αγγελική Κατσίκα

1.Αιολική Γη, του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο

Αιολική Γη, του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη με τίτλο «Αιολική Γη». Η Αιολική Γη ξεπηδάει από τις ρίζες των δέντρων της Ανατολής, από τα βουνά της Μικρασίας που τα λένε Κιμιντένια και ταξιδεύει από το κτήμα του παππού και της γιαγιάς στα κύματα του Αιγαίου. Έτσι όπως ταξιδεύει και η ψυχή του μικρού Πέτρου, που παρέα με την αγαπημένη αδελφή του, ακούει τις μυστικές φωνές της φύσης, τα καλέσματα των σπηλιών και των φαραγγιών και αφουγκράζεται τους ήχους της γης και του νερού. Πέμπτη 6/1 στις 20:30. Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 18€ Α’ & Β’ Ζώνη 15€ . Προπώληση: n-t.gr. Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα.

2.Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» ανεβαίνει στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα. Πέμπτη 6/1 στις 21:00. Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr. Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550.

3.Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe» του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου. Ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, έναν σύγχρονο καουμπόι του Νότου, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει ο ίδιος, η μικρότερη αδερφή του, ο πατέρας του και η μητριά του την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει. Πέμπτη 6/1 στις 21:00. Εισιτήρια:17€ – 20€. Προπώληση: viva.gr. Σαρρή 11, Αθήνα 105 54.

4.Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, ανεβαίνει στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία. Τετάρτη 5/1 στις 21:00. Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα . Φοιτητικό/Νεανικό: 13€ . Ανω των 65 Τετάρτη: 10€ . Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες . Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr. Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν&Πλην: «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» στο θέατρο «Γκλόρια»12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b