MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΡΑΒΕΙΑ

Χρυσές Σφαίρες 2022: Οι αντιδράσεις της περσινης χρονιάς φέρνουν αλλαγές στη φετινή τελετή απονομής

Χωρίς την παρουσία διασήμων, δημοσιογράφων και κοινού θα πραγματοποιηθεί η 79η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών την Κυριακή που μας έρχεται, σε μια προσπάθεια αλλαγής σελίδας ύστερα από την περσινή κατακραυγή.

Χρυσές Σφαίρες 2022
Monopoli Team

Η 79η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή που μας έρχεται, θα επικεντρωθεί στις φιλανθρωπικές δράσεις της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ, με τους νικητές να ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια μιας ενενηντάλεπτης εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Beverly Hilton.

Στην φετινή διοργάνωση δεν θα υπάρχει κόκκινο χαλί, διασημότητες, δημοσιογράφοι ή κοινό, μια απόφαση που αντανακλά τόσο τις έκτακτες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία της covid-19 όσο και το γεγονός ότι οι διοργανωτές, δηλαδή η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ, αποτελούν πλέον «personae non gratae» για πολλούς στη βιομηχανία του θεάματος ύστερα από τα πυρά που δέχθηκαν την περασμένη χρονιά για έλλειψη ποικιλομορφίας και συμπερίληψης ανάμεσα στα μέλη, ισότιμης αντιπροσώπευσης όσον αφορά τις υποψηφιότητες, αλλά και εφαρμογή ανήθικών επιχειρηματικών πρακτικών.

Οι περιπλοκές όσον αφορά τη φετινή μετάδοση των Χρυσών Σφαιρών

Αυτό που παραμένει να διασαφηνιστεί είναι με ποιον τρόπο όσοι δεν θα παρευρεθούν στην αίθουσα που θα λάβει χώρα η τελετή απονομής θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μια πιθανότητα είναι το live streaming. Κάτι τέτοιο θεωρητικά παρουσιάζει κάποιες νομικές επιπλοκές, καθώς το NBC, το οποίο κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης των Χρυσών Σφαιρών, αποφάσισε να απέχει από τη φετινή διοργάνωση μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η αποκάλυψη των Los Angeles Times για τις πρακτικές και τα δημογραφικά στοιχεία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Απουσία διασημοτήτων

Όσον αφορά την απουσία των λαμπερών αστέρων του Χόλυγουντ από τις 79ες Χρυσές Σφαίρες, το περιοδικό Variety ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με πηγές, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των celebrities στην φετινή τελετή απονομής καθώς κανένας δεν συμφώνησε να λάβει μέρος σε αυτή.

Αν και από τον περσινό Φεβρουάριο, όταν και ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο, η οργάνωση φάνηκε διατεθειμένη να λάβει μέτρα για την εξασφάλιση της πολυμορφίας και της συμπερίληψης, προσθέτοντας 21 νέα μέλη και περνώντας νέους κανονισμούς.

Τι αναφέρουν οι διοργανωτές

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ για τη φετινή τελετή αναφέρει σε email προς πολυάριθμες εταιρείες δημοσίων σχέσεων που έφερε στο φως το περιοδικό Variety:

«Οι Χρυσές Σφαίρες αλλάζουν σελίδα με μια μικρή εκδήλωση στις 9 Ιανουαρίου η οποία όχι μόνο θα βραβεύσει τις καλύτερες ερμηνείες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου για το 2021, αλλά και θα υπογραμμίσει τη σημασία της υποστήριξης της πολυμορφίας των δημιουργών μέσα στην βιομηχανία. Η φετινή εκδήλωση θα γιορτάσει και θα τιμήσει μια ποικιλία από κοινοτικά προγράμματα τα οποία προωθούν την συμπερίληψη ανάμεσα στους κινηματογραφικούς δημιουργούς και τους δημοσιογράφους ώστε να ακολουθήσουν το «πάθος» τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚιάνου Ριβς: Δώρισε το 70% του μισθού του από το Matrix στην έρευνα για τη λευχαιμία12.09.2018

Η Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ για δεκαετίες ολόκληρες έχει στηρίξει οικονομικά διάφορους σημαντικούς αλλά υποεκπροσωπούμενους οργανισμούς και θα συνεχίσει να επενδύει στο μέλλον τον επόμενων ηγετών της βιομηχανίας του θεάματος». 

Πηγή: Variety και The Hollywood Reporter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b