MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντέιβιντ Μπόουι: Για περισσότερα από 250 εκ. δολάρια πουλήθηκαν στην Warner Chappell Music τα δικαιώματα των τραγουδιών του

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο δισκογραφικός κολοσσός Warner Chappell Music κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα του μουσικού καταλόγου του εμβληματικού τραγουδιστή και τραγουδοποιού, σε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές αυτού του είδους έως σήμερα.

Ντέιβιντ Μπόουι: Στην Warner Chappell Music τα δικαιώματα των τραγουδιών του
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ύστερα από μια σειρά πολύμηνων διαπραγματεύσεων η δισκογραφική εταιρεία Warner Chappell Music απέκτησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα δικαιώματα ολόκληρου του ρεπερτορίου του σπουδαίου τραγουδιστή-τραγουδοποιού, Ντέιβιντ Μπόουι.

Συγκεκριμένα, στον αξεπέραστο μουσικό κατάλογο του καλλιτέχνη, ο οποίος καλύπτει μια περίοδο έξι δεκαετιών και ανήκει πλέον στην Warner Chappell Music, περιλαμβάνονται τα τραγούδια από τα 26 studio άλμπουμ που κυκλοφόρησαν όσο ο καλλιτέχνης βρισκόταν εν ζωή, καθώς και από το μεταθανάτιο «Toy», το οποίο αναμένεται σε deluxe έκδοση την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022. Ενώ, επιπλέον, στη συμφωνία συμπεριλήφθηκαν δύο studio άλμπουμ του μουσικού συγκροτήματος Tin Machine, του οποίου ο Μπόουι υπήρξε φρόντμαν, singles από διάφορα soundtracks και άλλα πρότζεκτ.

Η συμφωνία, στην οποία εμπεριέχονται, μεταξύ άλλων, εμβληματικά κομμάτια όπως τα «Heroes», «Changes», «Space Oddity», «Fame», «Let’s Dance», «Rebel Rebel», «Golden Years», «Ziggy Stardust», «All the Young Dudes» και η συνεργασία με τους θρυλικούς Queen «Under Pressure», φέρνει σχεδόν ολόκληρη τη μουσική του Ντέιβιντ Μπόουι «κάτω από την ομπρέλα» της Warner.

Εορτασμοί 75 χρόνων από τη γέννηση του Ντέιβιντ Μπόουι

Η ανακοίνωση της εξαγοράς, της οποίας η αξία υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια δολάρια, γίνεται στο αποκορύφωμα των εορτασμών για τα 75 χρόνια από τη γέννηση του εκλιπόντος καλλιτέχνη, στις 8 Ιανουαρίου. Στους εορτασμούς την κυκλοφορία του boxed set «Brilliant Adventure» (1992-2001) που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, διαδέχθηκε το άνοιγμα pop-up καταστημάτων, αφιερωμένων στον Μπόουι, σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, ενώ στις 7 Ιανουαρίου, αναμένεται το μέχρι σήμερα ακυκλοφόρητο άλμπουμ «Toy» με μεταγενέστερες ηχογραφήσεις τραγουδιών από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Οι μουσικοί κατάλογοι εμβληματικών καλλιτεχνών στα χέρια των δισκογραφικών κολοσσών

Η συμφωνία αποτελεί την τελευταία από μια σειρά εξαγορών της Warner. Πρόσφατα ο δισκογραφικός κολοσσός κατάφερε να αποκτήσει μουσικούς καταλόγους των Μπρούνο Μαρς, Cardi B, Κουίνσι Τζόουνς, Άντερσον. Πάακ, Saweetie και Τζορτζ Μάικλ. Ενώ και άλλες εταιρείες έχουν επιδοθεί τον τελευταίο χρόνο σε ένα «καταναλωτικό όργιο» εξαγοράς μουσικών καταλόγων σπουδαίων καλλιτεχνών: Η Hipgnosis Songs Fund Limited απέκτησε το έργο των Red Hot Chili Peppers καθώς και το 50% των πνευματικών δικαιωμάτων του Νηλ Γιανγκ, ενώ ο Μπομπ Ντίλαν πούλησε τα δικαιώματα του τεράστιου ρεπερτορίου του στη Universal και η Τίνα Τέρνερ στην BMG.

Πηγή: Variety και Rolling Stone Magazine 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
xaneis to fws: Eldr και Tso χωρούν ένα ολόκληρο EDM party σε μόλις 2:30 λεπτά
Αφιέρωμα
Σε πάρκα, γήπεδα και βουνά: Πού θα ακούσεις φέτος το καλοκαίρι τους αγαπημένους σου Έλληνες καλλιτέχνες
Μουσικά Νέα
Μάρθα Φριντζήλα και the Kubara Project ανοίγουν την αυλαία στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026
Δραστηριότητες
Vamvakou Experience Festival 2026: Διήμερο με γαστρονομία, stand-up comedy και μουσική στον Πάρνωνα
Μουσικά Νέα
Επιστροφή στην ουσία: Φέτος το Rockwave δεν γιορτάζει με χορηγούς, αλλά με φίλους
Μουσικά Νέα
«Apothimeno»: Το νέο pop-R&B τραγούδι της annu για όλα όσα δεν έγιναν ποτέ
Μουσικά Νέα
Γιώργος Αλκαίος: Επιστρέφει με νέο hit κι ένα ανατρεπτικό AI video clip
Μουσικά Νέα
Κόκκινο Γκλίτερ: Το νέο τραγούδι του Κωστή Μαραβέγια για την «Βαλίτσα»
Θεατρικά Νέα
Τα «Ηλιοβασιλέματα» του Μανώλη Χιώτη αλλιώς: Το ανατρεπτικό μπλουζ της παράστασης «Manolis»
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Το Σύνταγμα γεμίζει με μουσική και υπερηφάνεια – Το πρόγραμμα της κεντρικής ημέρας
Μουσικά Νέα
MuSifanto 2026: Το 11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής φέρνει “μουσική για όλους” στη Σίφνο