MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 7 παραστάσεις την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που παίζονται στην Αθήνα, σήμερα, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου. Διότι, το θέατρο είναι καλύτερο τις μέρες των εορτών!

Όνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε!: Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Φούρνος
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Sisyphus / Trans / Form: Το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο Sisyphus / Trans / Form

Ο Νeon, στο πλαίσιο της έκθεσης «Portals | Πύλη», παρουσιάζει την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου «Sisyphus / Trans / Form», στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, με ελεύθερη είσοδο. Το έργο Sisyphus / Trans / Form είναι κατά βάση ένας διαλογισμός στο παράλογο, τη συνειδητοποίηση -όπως αυτή περιγράφεται από τον Γάλλο φιλόσοφο και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ– ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης μεταξύ της ανθρώπινης ανάγκης για ευτυχία και λογική και της «παράλογης σιωπής του κόσμου».
Δευτέρα 27/12 στις 15:30.
Εισιτήρια: Είσοδος Ελεύθερη με προκτάτηση θέσης. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο neon.artsvp.co (από 6/12/21).
Διεύθυνση: Λένορμαν 218, Αθήνα 104 43
.

2. Όνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε!: Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Φούρνος

Το έργο «Όνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε! Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ» θα παρουσιαστεί από την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου και μόνο για 15 παραστάσεις στο Θέατρο Φούρνος, σε σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα. Η παράσταση βασίζεται σε έξι μικρά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ που συγκαταλέγονται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας: «Θέλω να κοιμηθώ», «Ο θάνατος ενός δημόσιου υπαλλήλου», «Τα στρείδια», «Ο πόνος» «Το ρομάντσο του κοντραμπάσο» και «Το βιολί του Ρότσιλντ», που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή.
Δευτέρα 27/12 στις  21:00.
Εισιτήρια: 14 € (κανονικό), 10 € (φοιτητικό, άνω των 65), 8 € (ανέργων, ατέλειες). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων. Τηλ: 210 64 60 748
.

3. Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα, του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Τέχνης

Η παράσταση «Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» του Γιάννη Καλαβριανού, έρχεται στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, από την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris. Δεν υπάρχουν σκηνικά και κανένα σκηνικό αντικείμενο, παρά μόνο κοστούμια εμπνευσμένα από την ανατομία των αλόγων. Τέσσερις ηθοποιοί, ένας πιανίστας, η συνεχής μουσική, η απολύτως χορογραφημένη κίνηση και οι εναλλαγές σκοταδιού και φωτός συνθέτουν την αυστηρή παρτιτούρα αυτής της γοητευτικής, μα τόσο τραγικής ιστορίας.
Δευτέρα 27/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Σκηνή Φρυνίχου – Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα
.

4. 2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα, του Pascal Rambert στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Pascal Rambert, παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα» την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει. Μία Μάχη μέχρι εξάντλησης για να εκφράσουν τελικά την αμοιβαία αγάπη.
Δευτέρα 27/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Α ζώνη: 25€ / μειωμένο 20€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65) Β ζώνη: 20€ / μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65). Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής 177 78
.

5. Οι παίχτες, του Ν.Β. Γκόγκολ στο Θέατρο Κιβωτός

Ο Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί την κωμωδία του Γκόγκολ, με τίτλο “Οι Παίχτες”, με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ερμηνευτών στο Θέατρο Κιβωτός. Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και σκοτεινό χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Δευτέρα 27/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ – 17€. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Πειραιώς 115, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0342 7426

6. Μίστερο Μπούφο, του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Άνεσις

Το έργο του Ντάριο Φο Μίστερο Μπούφο (Το Κωμικό Μυστήριο) ανεβαίνει  στο θέατρο Άνεσις, με την σκηνοθετική σφραγίδα του Νικορέστη Χανιωτάκη. Τα κείμενα που χρησιμοποιούσαν οι γελωτοποιοί όμως, δεν ήταν πάντα αρεστά στον κλήρο, περιείχαν συχνά σκληρή, αλλά πλάγια κριτική στις πρακτικές της εκκλησίας και μιλούσαν για τον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και την σχέση τους με το Θεό μέσα από παρομοιώσεις με σκηνές των Γραφών που όλοι είχαν ακούσει. Τα κείμενα αυτά έπεσαν στα χέρια του Φο, ο οποίος κάνοντας μια δημιουργική ανασύνθεση και αναδεικνύοντας τους αντιήρωες κάθε ιστορίας, τα παρουσίασε στο «Μίστερο Μπούφο».
Δευτέρα 27/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 16 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι), 10 ευρώ (ανέργων, ΑΜΕΑ & ομαδικό άνω των 10 ατόμων). Προπώληση: viva.gr. Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα, τηλ. 2107718943

7. Cavewoman, με την Κατερίνα Ζαρίφη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο ξεκαρδιστικός μονόλογος, «Cavewoman», της Έμμα Πίρσον με την Κατερίνα Ζαρίφη, παρουσιάζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Δέκα χρόνια γάμου, δύο παιδιά, δουλειά, νοικοκυριό, ένα σκυλί, το σώμα της που αλλάζει, το σώμα του που αλλάζει, οι διαρκώς αποτυχημένες δίαιτες, το σεξ στον έγγαμο βίο. Αυτά κι άλλα πολλά από τα μεγάλα-μικρά προβλήματα μιας συνηθισμένης καθημερινότητας έρχεται να μας εξομολογηθεί η ηρωίδα του έργου και να καταθέσει επί σκηνής τη δική της σαρωτική εκδοχή για τη θεότρελη και ταυτόχρονα αδιάκοπη εις τους αιώνες πάλη των δυο φύλων στην οποία όμως ταυτόχρονα εμπεριέχεται το μεγαλείο της αγάπης.
Δευτέρα 27/12 στις 19:00.
Εισιτήρια: Κανονικό:15€ | Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ): 12€. Προπώληση: viva.gr.
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη | Τηλ: 210 9315600
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πεταλούδες είναι ελεύθερες, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ στο θέατρο Coronet12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b