ΣΥΝΤΑΓΗ
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την food blogger @faganoula.gr
Λαχταριστά, χριστουγεννιάτικα μπισκότα με υπέροχη γεύση και πλούσιο άρωμα μπαχαρικών, που φέρνουν τα Χριστούγεννα στην κουζίνα σας!

Monopoli Team
23.12.2021
A
A
Yλικά (Για τα μπισκότα)
Εκτέλεση (Για τα μπισκότα)
- 140 γρ. μαλακό βούτυρο
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 180 ml πετιμέζι
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (ίσως και 1-2 κ.σ. ακόμη)
- 80 γρ. παστεριωμένα ασπράδια αυγού (είναι το ρόφημα που υπάρχει στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

- Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με τη σόδα και το baking.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνετε το βούτυρο.
- Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνετε να γίνει χλιαρό και προσθέτετε το αυγό.
- Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι.
- Ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
- Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και θα κολλάει λίγο στα χέρια, αλλά δεν μας πειράζει.
- Την χωρίζετε στα δύο και κλείνετε τα δύο μέρη σε μεμβράνη.
- Πατάτε λίγο με έναν πλάστη για να ισιώσει και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Μετά από 2 ώρες, αλευρώνετε τον πάγκο σας και ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό). Το κάθε φύλλο θα δώσει περίπου 35-40 μπισκότα.
- Κόβετε με κουπάτ σε ό,τι σχήμα θέλετε και βάζετε σε ταψιά με λαδόκολλα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10′.
- Αφήνετε να κρυώσουν.
- Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα ασπράδια με το αλάτι και χτυπάτε σε μαρέγκα.
- Στην συνέχεια, ρίχνετε προσεκτικά το εκχύλισμα βανίλιας και σιγά- σιγά την άχνη.
- Ανακατεύετε για 1′ ακόμα και βάζετε το μίγμα σε κορνέ.
- Διακοσμείτε τα μπισκότα σας (όχι απαραίτητα όλα).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣοκολατένιο κέικ με γλάσο πραλίνας από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (@faganoula.gr)12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνας Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το UP FM Festival επιστρέφει στην Πάτρα με Παύλο Παυλίδη, Εθισμό και ελεύθερη είσοδο
Eurovision 2025: Ποιος θα δώσει το 12άρι της Ελλάδας στον τελικό
Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων: Ξεκινά την Πρωτομαγιά με πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος – Όσα θα δούμε την 1η εβδομάδα
Μπαίνει στα δημοτικά το μάθημα της λογοτεχνίας
Πώς θα κάνεις το νερό σου σύμμαχο ευεξίας;
Όρνιθες: Η παράσταση του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει το καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα
Ο Χορός των Πυρσών: Το μουσικό οδοιπορικό του Βασίλη Ρακόπουλου στο Μέγαρο
Πού και πότε θα γίνουν τα ανοιξιάτικα street parties του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων
Στέγη: Ο Χιλιανός συγγραφέας Benjamin Labatut σε μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στον Τραμπ: “Θα μείνεις στην ιστορία ως το μεγαλύτερο λάθος του αιώνα”