ΣΥΝΤΑΓΗ
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την food blogger @faganoula.gr
Λαχταριστά, χριστουγεννιάτικα μπισκότα με υπέροχη γεύση και πλούσιο άρωμα μπαχαρικών, που φέρνουν τα Χριστούγεννα στην κουζίνα σας!

Monopoli Team
23.12.2021
A
A
Yλικά (Για τα μπισκότα)
Εκτέλεση (Για τα μπισκότα)
- 140 γρ. μαλακό βούτυρο
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 180 ml πετιμέζι
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (ίσως και 1-2 κ.σ. ακόμη)
- 80 γρ. παστεριωμένα ασπράδια αυγού (είναι το ρόφημα που υπάρχει στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

- Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με τη σόδα και το baking.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνετε το βούτυρο.
- Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνετε να γίνει χλιαρό και προσθέτετε το αυγό.
- Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι.
- Ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
- Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και θα κολλάει λίγο στα χέρια, αλλά δεν μας πειράζει.
- Την χωρίζετε στα δύο και κλείνετε τα δύο μέρη σε μεμβράνη.
- Πατάτε λίγο με έναν πλάστη για να ισιώσει και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Μετά από 2 ώρες, αλευρώνετε τον πάγκο σας και ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό). Το κάθε φύλλο θα δώσει περίπου 35-40 μπισκότα.
- Κόβετε με κουπάτ σε ό,τι σχήμα θέλετε και βάζετε σε ταψιά με λαδόκολλα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10′.
- Αφήνετε να κρυώσουν.
- Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα ασπράδια με το αλάτι και χτυπάτε σε μαρέγκα.
- Στην συνέχεια, ρίχνετε προσεκτικά το εκχύλισμα βανίλιας και σιγά- σιγά την άχνη.
- Ανακατεύετε για 1′ ακόμα και βάζετε το μίγμα σε κορνέ.
- Διακοσμείτε τα μπισκότα σας (όχι απαραίτητα όλα).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣοκολατένιο κέικ με γλάσο πραλίνας από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (@faganoula.gr)12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνας Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Τα Ζαμομίνια στο Θέατρο Πορεία για μια διαδραστική συναυλία για μικρούς και μεγάλους
Η Αφηγήτρια Ταινιών, του Hernán Rivera Letelier στο Calderone Art Space
Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα στο Altera Pars
Ρόδι, παντζάρι, γλυκοπατάτα, ξηροί καρποί: Ποια είναι τα φθινοπωρινά superfoods
Το Καπλάνι της Βιτρίνας της Άλκης Ζέη ξανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Όταν η φύση συναντά τη δύναμη: H Radiant παρουσιάζει τη νέα της συλλογή για φθινόπωρο-χειμώνα
Θραύσματα Μνήμης: Ατομική έκθεση της Ελένης Μελά στο Κολωνάκι
Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών του Γιάννη Ξανθούλη στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο Χώρα