MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Christie’s: Το 2021 πούλησε NFT αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο οίκος Christie’s αποκάλυψε πρόσφατα πως φέτος κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 150 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις NFT.

Larva Labs / Christie's
Larva Labs / Christie's
Monopoli Team

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, ανακοίνωσε πρόσφατα στον λογαριασμό του στο Twitter τα έσοδα του, κατά τη διάρκεια του 2021. Συγκεκριμένα, τόνισε πως το 2021 ο οίκος σημείωσε τα υψηλότερα συνολικά έσοδα των τελευταίων 5 χρόνων. Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις του έφτασαν τα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις ιδιωτικές του πωλήσεις μάλιστα, σημειώθηκε ένα ρεκόρ αύξησης του ύψους 108% από το 2019, με 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια να συγκεντρώνονται συνολικά και τέσσερα έργα τέχνης να πωλούνται για πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

Ακόμα, φέτος ο οίκος Christie’s είδε δύο από τα πιο πολύτιμα έργα του να πωλούνται για πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Συγκεκριμένα, το «In This Case» του Basquiat πουλήθηκε για 93,1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το «Femme assise près d’une fenêtre» του Πικάσο πουλήθηκε για 103,4 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH νέα μόδα στην τέχνη: Έργα καταστρέφονται… στο βωμό των NFT12.09.2018

Όσον αφορά τα NFTs, ο οίκος Christie’s τόνισε ότι ήταν ο πρώτος που ένταξε στην αγορά αυτή την δημοπρασία και πως έκτοτε ηγήθηκε της αγοράς NFT. Την ανακοίνωση αυτή του οίκου επιβεβαιώνει η ιστορική πώληση δύο έργων του Beeple, το «EVERYDAYS» για 69 εκατομμύρια δολάρια καθώς και το «HUMAN ONE» για 29 εκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο. Ενώ ο Beeple θεωρείται ο πιο πολύτιμος καλλιτέχνης NFT που εκπροσωπείται από τον οίκο δημοπρασιών, ο οίκος Christie’s είχε επίσης αρκετές επιτυχίες και με άλλους καλλιτέχνες NFT. Για παράδειγμα, το 2021 ο οίκος πούλησε εννέα χαρακτήρες CryptoPunks, για 16.962.500 δολάρια.

Και ενώ στην Αμερική η συνολική αγορά NFT έχει εκτιμώμενη αξία 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μόνο ο οίκος δημοπρασιών Christie’s κατάφερε να συγκεντρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια από αγορές NFT, συμβάλλοντας έτσι στην δυναμική είσοδο των παραδοσιακών οίκων τέχνης, στον νέο ψηφιακό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό tweet μέχρι… αρώματα: Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα NFT που έχουν πουληθεί μέχρι τώρα12.09.2018

Πηγή

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b