MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Από tweet μέχρι… αρώματα: Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα NFT που έχουν πουληθεί μέχρι τώρα

Μέχρι τώρα, αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα πράγματα που έχουν πουληθεί στην κρυπτοαγορά ως NFT -και μάλιστα για πολλές χιλιάδες δολάρια.

Η συναυλία του DJ Don Diablo πουλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια ως NFT
Η συναυλία του DJ Don Diablo πουλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια ως NFT
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Τα συλλεκτικά crypto – έργα, γνωστά και ως NFT, έχουν παρόμοια πορεία με τα κρυπτονομίσματα και βλέπουν την αξία τους να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Πρόκειται για συλλεκτικά έργα που δεν θα πίστευε κανείς πως κοστίζουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια -και όμως ο κόσμος κάθε μέρα μας εκπλήσσει και περισσότερο.

Μέχρι τώρα, αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα πράγματα που έχουν πουληθεί στην κρυπτοαγορά ως NFT -και μάλιστα για πολλές χιλιάδες δολάρια τις περισσότερες φορές.

Το πρώτο tweet του Jack Dorsey

Το πρώτο και σίγουρα το πιο περίεργο από όλα. Κάποιος αποφάσισε να αγοράσει ένα tweet για 2,9 εκατομμύρια. Ναι, 2,9 εκατομμύρια έδωσε για το screenshot του πρώτου tweet του Jack Dorsey, ιδρυτή του Twitter. Και αν αναρωτιέστε αν το tweet ήταν τόσο καλό; Μάλλον όχι. «Μόλις έστησα το Twttr μου» έγραφε, δηλαδή δεν το είχε γράψει καν σωστά.

Το tweet του Jack Dorsey

Το tweet του Jack Dorsey

Η συναυλία του DJ Don Diablo

Το γύρισε μέσα σε 12 μήνες, με τρισδιάστατες εικόνες και γραφικά και με μία καταπληκτική παράσταση. Ο DJ είπε πως ήθελε να δημιουργήσει μία εμπειρία ταινίας επιστημονικής φαντασίας και φυσικά το πούλησε για 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum, σε έναν χρήστη ο οποίος θα ήταν ο μοναδικός κάτοχος αυτής της συναυλίας στο προσωπικό του στικάκι USB. Καλή διασκέδαση λοιπόν!

Ο Banksy… στην πυρά

Παρά την προειδοποίηση του ίδιου του Banksy στην λεζάντα του έργου “Morons”, που έγραφε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω πως εσείς οι ανόητοι αγοράζετε αυτό το πράγμα», κάποιοι φανς των κρυπτονομισμάτων πράγματι το αγόρασαν -και μάλιστα για 95.000 δολάρια, μόνο και μόνο για να το κάψουν. Βέβαια το περίεργο δεν είναι μόνο αυτό. Το βίντεο, στο οποίο τους βλέπουμε να καίνε το έργο τέχνης, πουλήθηκε σε κάποιον άλλο ως NFT για 382.336 δολάρια.

Οι νεαροί επενδυτές κρυπτονομισμάτων καίνε τον πίνακα του Banksy. Φωτογραφία: YouTube

Οι νεαροί επενδυτές κρυπτονομισμάτων καίνε τον πίνακα του Banksy. Φωτογραφία: YouTube

Τα 10 ψηφιακά έργα τέχνης της Grimes


Όταν ο άντρας σου είναι τρελαμένος με τα κρυπτονομίσματα, δισεκατομμυριούχος και ονομάζεται Elon Musk είναι φυσικό και επόμενο να ακολουθήσεις την πορεία των NFT. Ο λόγος για την Grimes, τραγουδίστρια και καλλιτέχνιδα που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με τον σύζυγό της. Δημιούργησε 10 πρωτότυπα έργα με την ονομασία WarNymph Collection Vol. One και κατάφερε να πουλήσει το κάθε ένα για πολλές χιλιάδες δολάρια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν ονομάσει τον γιο τους X Æ A-Xii και κυνηγάνε εξωγήινους, οπότε τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση πια.

Το τραγούδι της Lindsay Lohan “Lullaby”

Η επιστροφή της Lindsay Lohan ήταν επίκαιρη και σίγουρα έξυπνη, αφού κατάφερε να συγχρονιστεί με το ρεύμα της εποχής. Το καινούριο της τραγούδι Lullaby μπορεί να το βρει ο καθένας στο διαδίκτυο και να το ακούσει, αλλά φυσικά μπορεί κανείς και να το αγοράσει για μερικές χιλιάδες δολάρια. Εξάλλου η NFT μορφή του τραγουδιού έχει αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο της Lindsay.

Ο Lewis Capaldi προσφέρει μία VIP εμπειρία ως NFT

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει tokens, τα οποία θα τον οδηγήσουν σε μία μοναδική και προσωπική εμπειρία με τον τραγουδιστή Lewis Capaldi, του χρόνου όμως γιατί έχουμε και μία πανδημία. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα περιλαμβάνει αυτή η εμπειρία, μάλλον όμως θα είναι κάτι σαν εισιτήριο για meet & greet με τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Οι Megadeath προσπάθησαν να πουλήσουν το σύμβολό τους ως NFT

Η αλήθεια είναι ότι μάς έκανε εντύπωση όταν οι Megadeath δεν κατάφεραν να κερδίσουν μεγάλο χρηματικό ποσό από τα NFT -που όπως βλέπουμε μέχρι τώρα είναι αρκετά κερδοφόρα. Το συγκρότημα λοιπόν προσπάθησε να πουλήσει την “μασκότ”-χαρακτηριστικό σύμβολο τους, δηλαδή την περιστρεφόμενη νεκροκεφαλή ονόματι Vic Rattlehead. Συγκεκριμένα, προσπάθησαν να πουλήσουν το παρακάτω βίντεο, προφανώς με λίγη επιτυχία.

Οι Gorillaz έβγαλαν λεφτά, αλλά ο κόσμος τους κατέκρινε για αυτό

Οι Gorillaz θέλησαν να πουλήσουν ως NFT το νέο τους άλμπουμ “Plastic Beach”, που ουσιαστικά μιλά για την καταστροφή του πλανήτη από τον άνθρωπο. Ίσως λοιπόν τα NFT να μην ήταν η καλύτερη επιλογή, αφού σύμφωνα με έρευνες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία γίνονται οι συναλλαγές με κρυπτο-νομίσματα είναι άκρως επιβλαβής για το περιβάλλον. Για παράδειγμα, η πώληση της παραπάνω συλλογής της Grimes οδήγησε στην εκπομπή σχεδόν 70 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Ένα meme αξίας… χιλιάδων δολαρίων

Ένα GIF της Nyan Cat (βίντεο που έγινε viral το μακρινό 2011) πωλήθηκε για 300ETH -κρυπτονόμισμα του blockchain Ethereum- που αντιστοιχεί σε σχεδόν 600 χιλιάδες δολάρια! Αυτό είναι και το πρώτο meme που πουλήθηκε ως NFT και μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι δέκα χρόνια πριν δεν περιμέναμε ποτέ ότι η Nyan Cat θα ήταν τόσο κερδοφόρα.

Ένα ψηφιακό άρωμα που δεν μπορείς να το μυρίσεις
photo credits: LOOK LABS

photo credits: LOOK LABS

Πανέξυπνο; Και όμως είναι, αφού τα Look Labs στο Βερολίνο δημιούργησαν ένα ψηφιακό… άρωμα με την λεζάντα: «Αυτό είναι μία ψηφιακή αποτύπωση ενός φυσικού αρώματος». Δεν το μυρίζεις ούτε σου χρησιμεύει κάπου, αλλά είσαι από τους τυχερούς που το έχεις. Μη ξεχάσεις να βάλεις και κανονικό άρωμα βέβαια, καλοκαίρι έρχεται.

Όπως φαίνεται λοιπόν, όλα -ακόμα και τα κρυπτονομίσματα- είναι επιλογές στην ζωή. Τώρα σωστές, λάθος αυτό θα το δείξει η ιστορία. Προς το παρόν πάντως το μέλλον των NFT φαίνεται πολύ ελπιδοφόρο.

Με πληροφορίες από NME και Forbes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH νέα μόδα στην τέχνη: Έργα καταστρέφονται… στο βωμό των NFT12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b