MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
HAPPY HOUR

Χονγκ Κονγκ: Σε μία γέφυρα γεννήθηκε ένα… πολύχρωμο urban “σαλόνι” για τους κατοίκους

Siu kai Fong ονομάζεται η πολύχρωμη, δημόσια εγκατάσταση που θέλει να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους μίας περιοχής, με σημείο συνάντησης μία γέφυρα που συνδέει τις γειτονιές.

photography by siu kai fong
photography by siu kai fong
Monopoli Team

Siu kai Fong ονομάζεται η πολύχρωμη, δημόσια εγκατάσταση που θέλει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε μία περιοχή γεμάτη με διαφορετικές γειτονιές.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε μετά από το ανοιχτό κάλεσμα του Κέντρου Τεχνών του Χονγκ Κονγκ, που κάλεσε τους καλλιτέχνες της περιοχής να δημιουργήσουν έργα δημόσιας τέχνης με έντονο το αίσθημα της κοινότητας.

Έτσι, το O&O studio και η ομάδα REHyphenation πρότειναν έναν εμπνευσμένο χώρο ως αντανάκλαση της καθημερινής χρήσης της γέφυρας που συνδέει όλη τη γειτονιά. Μετά από πολλές επισκέψεις στην περιοχή, η ομάδα παρατήρησε ότι αυτή η προβλήτα ήταν πολυσύχναστη, οι κάτοικοι όμως έκαναν διαφορετικές δραστηριότητες ο καθένας. Πολλές φορές όμως ειδικά οι ηλικιωμένοι έφερναν δικές τους καρέκλες για να κάτσουν στην προβλήτα με τους φίλους τους.


Αυτή ήταν η βάση του πρότζεκτ. “Θέλαμε να αντανακλά την πρακτική της γειτονιάς να επαναχρησιμοποιεί έπιπλα και να συμπεριλάβουμε κομμάτια που έχουν μια ιστορία” δήλωσε η ομάδα.

Ένα σαλόνι ξεφύτρωσε στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ

Με μία δημόσια εγκατάσταση λοιπόν που θυμίζει σαλόνι σπιτιού, η ομάδα θέλησε να ενθαρρύνει την κοινότητα να οραματιστεί μία καλύτερη μελλοντική χρήση των δημόσιων χώρων, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν τα αγαπημένα έπιπλα μερικών κατοίκων της περιοχής, που δώρισαν καρέκλες, πολυθρόνες και τραπεζάκια για την πραγματοποίηση του πρότζεκτ.

Η ομάδα της εγκατάστασης έλαβε 47 καρέκλες και τρία τραπέζια από νοικοκυριά, σχολεία, ακόμα και εταιρίες. Πολλά από αυτά παρέμειναν όπως ήταν, ενώ άλλα δέχθηκαν μικροδιορθώσεις. Μάλιστα, κάποια κομμάτια συνοδεύονται από ηχητικές αφηγήσεις για την ιστορία τους, που μπορείς να ακούσεις σκανάροντας έναν QR code.

Έτσι, το τελικό πρότζεκτ δεν είναι τίποτα άλλο από μία ζωντανή συλλογή που θυμίζει ένα εξωτερικό urban σαλόνι, που συμπληρώνεται από ένα πολύχρωμο πάτωμα.

Μετά το τέλος της έκθεσης, τα κομμάτια από το Siu kai Fong θα δωριστούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε να συνεχίσει το πρότζεκτ να βοηθά κατά κάποιον τρόπο τις κοινότητες του Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚίνα: Εννέα τεράστιοι “πάγοι” σχηματίζουν το νέο πρωτοποριακό πολιτισμικό κέντρο της Xinxiang12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b