MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις για την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Τα γεγονότα, του Ντέιβιντ Γκρέιγκ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Τα γεγονότα, του Ντέιβιντ Γκρέιγκ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Τα γεγονότα», το σπουδαίο και ανατρεπτικό έργο του διεθνούς φήμης Σκoτσέζου θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρέιγκ, σε μουσική και στίχους του Τζων Μπράουν, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά, 6 και 7 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εμπνευσμένο από τη μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το έργο επιχειρεί να κατανοήσει το αδιανόητο της απώλειας και να εξερευνήσει τα όρια της συγγνώμης ενώπιον μιας θηριωδίας. Τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος.
Δευτέρα 6/12, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 15€. Μειωμένο: 12€ (φοιτητικό/ανέργων/65+) | Προπώληση: ticketservices.gr
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς. Τηλ: 210 4143 300. Ε: [email protected].

2. Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο Θέατρο Θησείον

Το Θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες παρουσιάζει την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, την  παράσταση του έργου «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη. Οι ηθοποιοί φέρνουν επί σκηνής τις ποικίλες, παράλληλες με το θέατρο ιδιότητές τους (π.χ. φαρμακοποιός, δικηγόρος), ερχόμενοι ο καθένας αντιμέτωπος με το κείμενο μέσα στο σύνολο. Το αποτέλεσμα είναι ένα γοητευτικό, ασύνηθες κράμα από σωματικότητες και προσωπικότητες, οι οποίες συναντιούνται επί σκηνής και συνθέτουν την αφήγηση. Μια μη τυπική σύνθεση που δημιουργεί στον θεατή την ευτυχή διάθεση της συνύπαρξης και της συμμετοχής.
Δευτέρα 6/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: €15 (€10 Μειωμένο). Προπώληση: ticketservices.gr.
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο. Τηλ: 21 0325 5444

3. 2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα, του  Pascal Rambert στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Pascal Rambert, παρουσιάζει την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, την παράσταση με τίτλο «2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει. Μία Μάχη μέχρι εξάντλησης για να εκφράσουν τελικά την αμοιβαία αγάπη.
Δευτέρα 6/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Α ζώνη: 25€ / μειωμένο 20€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, Αμεα και άνω των 65) Β ζώνη: 20€ / μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, Αμεα και άνω των 65). Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής 177 78.

4. Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Coronet

Για δέκατη σεζόν και στο πλήρως ανανεωμένο και ανακαινισμένο Θέατρο Coronet ανεβαίνει ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.
Δευτέρα 6/12 στις 19:30.
Εισιτήρια: 18, 15, 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι

5. Οι Ναυαγοί,  της Ηρώς Μπέζου στο Θέατρο Τέχνης

Το πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου «Οι Ναυαγοί» ανεβαίνει την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα με σκοπό να του πάρει συνέντευξη. Σύντομα οι δύο άνδρες αντιλαμβάνονται ότι έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου. Στο σπίτι όμως δεν είναι μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας ανάμεσα στον νέο και το κορίτσι γεννήθηκε πολύ πριν γνωριστούν και οι τρεις ήρωες θα βρεθούν σε ένα χρωματιστό λούνα παρκ με τις ίδιες τους τις λέξεις για παιχνίδια.
Δευτέρα 6/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ , Μειωμένο:10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 210.3228706- 210.3222760

6. Knock, της Μέγκαν Τζένκινς στο Θέατρο Φούρνος

Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει την παράσταση Knock, της Μέγκαν Τζένκινς σε σκηνοθεσία του Ντίνου Ψυχογιού. Ένα φθινοπωρινό απόγευμα, σε παλιό μικρό θέατρο, ο θίασος συναντιέται για πρόβα. Το εγχείρημά τους: να μεταφέρουν στην σκηνή την ανατριχιαστική ιστορία της Ίντι, νεαρής γυναίκας που σιγά σιγά παραδίνεται στην ψύχωσή της. Την δουλειά τους θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη κάποια παράξενα γεγονότα καθώς οι ήρωες βουλιάζουν σταδιακά σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη.
Δευτέρα 6/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητές & Άνεργοι: 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα. Τηλ.: 210 646 07 48.

7. Οι παίχτες, του Ν.Β. Γκόγκολ στο Θέατρο Κιβωτός
Τρίτη 9 Νοεμβρίου

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή | «Οι παίχτες» του Ν.Β. Γκογκόλ στο Θέατρο Κιβωτός

Ο Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί την κωμωδία του Γκόγκολ με τίτλο Οι Παίχτες, με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ερμηνευτών στο Θέατρο Κιβωτός. Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και σκοτεινό χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Δευτέρα 6/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ – 17€. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Πειραιώς 115, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0342 7426

8. Πόσο κοστίζει να ζεις, της Μαρτίνα Μάγιοκ, στο θέατρο Πόρτα

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, ανεβαίνει την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Τέσσερις άνθρωποι πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με τις αναπηρίες τους. Για δύο από αυτούς οι αναπηρίες είναι εξωτερικές, αλλά όλοι ανακαλύπτουν ότι κρύβουν εσωτερικές, καθώς μάχονται ανά ζεύγη για να επανακαθορίσουν τις αξίες τους. Αξίες που ψυχορραγούν μετά τα πλήγματα μιας αμείλικτης πραγματικότητας, που συνθλίβει τις ανθρώπινες προσδοκίες με κυνισμό.
Δευτέρα 6/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€, 12€ φοιτητικό, 10€ ανέργων/ΑμΕΑ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, 115 26, Αθήνα, 210 77 11 333

9. Τα Πουλιά, του Κόνορ ΜακΦέρσον στο Vault

Το έργο του Κόνορ ΜαΦέρσον με τίτλο «Τα Πουλιά» κάνει πρεμιέρα στον πολυχώρο Vault, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Μυστηριώδη σμήνη πουλιών αρχίζουν να επιτίθενται βίαια κατά τη διάρκεια της παλίρροιας οδηγώντας δυο ξένους τον Νατ, έναν τύπο που πάσχει από πονοκεφάλους, και την Νταϊάν, πρώην μυθιστοριογράφο να καταφύγουν σε ένα απομονωμένο και εγκατελειμμένο σπίτι δίπλα σε μια λίμνη προσπαθώντας να επιβιώσουν. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με λίγα αποθέματα τροφίμων οι σχέσεις δοκιμάζονται την ίδια ώρα που οι ελπίδες για σωτηρία εξανεμίζονται. Ξαφνικά η άφιξη μιας νεαρής μυστηριώδους γυναίκας, της Τζούλια, που παραθέτει εδάφια από τον Εκκλησιαστή και φλερτάρει με τον Νατ, απειλεί να καταστρέψει τις εύθραυστες ισορροπίες.
Δευτέρα 6/12 στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 13 ευρώ Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ Ατέλειες: 5 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

10. Η Θηλιά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θέατρο Αθηνά

Το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον «Θηλιά» παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθηνά σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο: μόνο για την ηδονή του κινδύνου. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα στην Οξφόρδη πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου όμως η προκλητική συμπεριφορά του ενός εκ των δυο και το άγριο μεθύσι του άλλου κινούν τις υποψίες ενός εκ των καλεσμένων.
Δευτέρα 6/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10, Αθήνα 104 34

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛάμινγκτον, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b