MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Πρεμιέρες: Μεγάλοι δημιουργοί με πολυαναμενόμενα έργα

Η παρουσία των σπουδαίων Πάολο Σορεντίνο, Κρίστιαν Πέτζολντ και Γουές Άντερσον κοσμεί το μενού με τα νέα φιλμ της της κινηματογραφικής εβδομάδας.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης | 02.12.2021

The hand of God

Στα 51 του ο Πάολο Σορεντίνο υπογράφει την πιο προσωπική δημιουργία του. Το σχεδόν αυτοβιογραφικό «The hand of God» που κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα στη Βενετία,καταγράφει το κωμικοτραγικό χρονικό ενηλικίωσης ενός εφήβου στη Νάπολι των 80ς μέσα από στιγμές απύθμενης χαράς και ενθουσιασμού (ο ερχομός το Μαραντόνα στη Νάπολι) αλλά και ανείπωτης θλίψης εξαιτίας ενός τραυματικού γεγονότος.
Kριτική και αίθουσες προβολής

Γαλλική Αποστολή

Η φορτωμένη με δεκάδες σταρ «Γαλλική Αποστολή» του Γουές Άντερσον είναι μια ακόμη ιδιοσυγκρασιακή μαύρη κωμωδία του τρομερού αμερικανού, με πνευματώδες χιούμορ και γεωμετρική ακρίβεια γύρω από τη διαδικασία έκδοσης ενός αμερικανικού περιοδικού σε μια φανταστική γαλλική πόλη.
Kριτική και αίθουσες προβολής

Ghostbusters Legacy

Το «Ghostbusters Legacy» του Τζέισον Ράιτμαν– γιος του σκηνοθέτη των πρώτων «Ghostbusters»- επιχειρεί μια επανασύσταση της ταινίας-φαινόμενο των 80ς στη νέα γενιά σινεφίλ, με τους Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Αϊκρόιντ, Έρνι Χάτσον να κάνουν μια σύντομη εμφάνιση που λογικά θα «μιλήσει» περισσότερο στους παλιούς φαν και θα αφήσει αδιάφορους όλους τους υπόλοιπους.
Kριτική και αίθουσες προβολής

Νύμφη του νερού

Η ατμοσφαιρική και μυστηριώδης «Νύμφη του νερού» του γερμανού Κρίστιαν Πέτζολντ διαθέτει το πρωταγωνιστικό δίδυμο της προηγούμενης ταινίας του σκηνοθέτη «Transit»σε μια ελεύθερη μεταφορά του δημοφιλή μύθου της δυτικοευρωπαϊκής παράδοσης στο Βερολίνο του σήμερα.
Kριτική και αίθουσες προβολής

Κλίφορντ, ο κόκκινος σκύλος

Τέλος το παιδικό «Κλίφορντ, ο κόκκινος σκύλος» είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια που προέρχεται από τη σειρά δημοφιλών βιβλίων του συγγραφέα Νόρμαν Μπρίντγουελ.
Kριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b