MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

House of Gucci: Η οικογένεια Gucci αντιδρά για τις “ανακρίβειες” της ταινίας

Η οικογένεια Gucci φαίνεται να διαφωνεί με την απεικόνιση της οικογένειας, αλλά και της Πατρίτσια Ρετζιάνι, στην νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Monopoli Team

Η οικογένεια Gucci φαίνεται να διαφωνεί με την απεικόνιση της οικογένειας, αλλά και της Πατρίτσια Ρετζιάνι, στην νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ. Οι κληρονόμοι του Aldo Gucci, που ήταν πρόεδρος του οίκου μόδας από το 1953 μέχρι το 1986, ανακοίνωσαν ότι είναι “ταραγμένοι” με την λανθασμένη απεικόνισή τους στο “House of Gucci”.

“Η παραγωγή της ταινίας δεν συμβουλεύτηκε τους κληρονόμους, πριν περιγράψει τον Aldo Gucci και τα μέλη της οικογένειας Gucci ως κακοποιούς, αδαείς και αναίσθητους για τον κόσμο γύρω τους” διαβάζουμε στην επίσημη δήλωση της οικογένειας, που προσθέτει ότι “η ταινία δίνει έναν τόνο και μία συμπεριφορά στους πρωταγωνιστές διάσημων γεγονότων, που ποτέ δεν είχαν”.

“Είναι πολύ επίπονο από μία ανθρώπινη πλευρά και προσβολή στην κληρονομιά του brand” σημείωσαν επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό την Whitney Houston μέχρι την Beyonce: Διάσημες τραγουδίστριες που δοκιμάστηκαν με επιτυχία στην υποκριτική12.09.2018

Λάθος και η απεικόνιση της Πατρίτσια Ρετζιάνι στο House of Gucci

Η ανακοίνωση -που αρχικά δημοσιεύτηκε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA- ανέφερε επίσης ότι λάθος είναι και η απεικόνιση της Πατρίτσια Ρετζιάνι (την οποία υποδύεται η Lady Gaga στην ταινία), που καταδικάστηκε το 1998 για τη συμμετοχή της στη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι (τον οποίο υποδύεται ο Άνταμ Ντράιβερ).

“Η Πατρίτσια απεικονίζεται όχι μόνο στις ταινίες, αλλά και στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, ως ένα θύμα που προσπαθούσε να επιβιώσει σε έναν ανδροκρατούμενη, σωβινιστική κουλτούρα”.

“Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο αλήθεια”, συνεχίζει η ανακοίνωση, αφού κατά τα 70 χρόνια που η εταιρία Gucci ήταν οικογενειακή επιχείρηση, ήταν μία “ανοιχτή εταιρία”, ισχυρίζονται τα μέλη της οικογένειας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, όπου λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα της ταινίας, “υπήρχαν πολλές γυναίκες με κορυφαίες θέσεις στην εταιρία”, που είτε ήταν μέλη της οικογένειας, είτε όχι.

“Η Gucci είναι μία οικογένεια, που ζει τιμώντας τη δουλειά των προγόνων της, η μνήμη των οποίων δεν αξίζει να διαταράσσεται για να δημιουργηθεί ένα θέαμα που είναι αναληθές και δεν αντιπροσωπεύει τους πρωταγωνιστές της” καταλήγει η οικογένεια στην ανακοίνωση, λέγοντας επίσης ότι “τα μέλη της οικογένειας Gucci έχουν το δικαίωμα να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν το όνομα, την εικόνα και την αξιοπρέπεια των ίδιων και των αγαπημένων τους προσώπων”.

Παρά τον τόνο της ανακοίνωση όμως, προς το παρόν η οικογένεια Gucci δεν έχει προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες κατά του σκηνοθέτης Ridley Scott και της Universal, σύμφωνα με πηγή του Variety.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVilla Balbiano: Η εντυπωσιακή βίλα από το House of Gucci γίνεται Airbnb12.09.2018

Πηγή

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b