MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Όσκαρ 2022: Ποια είναι τα φαβορί και πότε θα τα δούμε στις αίθουσες;

Ίσως να είναι (πολύ) νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις για τα Όσκαρ του 2022, δεν γίνεται όμως να μην ακούσουμε τους ειδικούς και να χάσουμε τις ταινίες-φαβορί που θα κάνουν σύντομα (ή έχουν ήδη κάνει!) πρεμιέρα.

The French Dispatch (Η Γαλλική Αποστολή)
The French Dispatch (Η Γαλλική Αποστολή)
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Μπορεί να μοιάζει νωρίς να μιλάμε για τα επόμενα Βραβεία Όσκαρ -η ημερομηνία έχει οριστεί για τις 24 Μαρτίου 2022. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθουμε τις προβλέψεις για τις υποψηφιότητες, εάν θέλουμε να προλάβουμε τις ταινίες στις αίθουσες!

Ακολουθεί η λίστα με τις ταινίες που φημολογούνται για υποψηφιότητα Όσκαρ σε οποιαδήποτε κατηγορία και τις οποίες θα δούμε σύντομα (ή ήδη βλέπουμε) στη μεγάλη οθόνη.

Οι ταινίες που βρίσκονται ήδη στις αίθουσες:

The Power of the Dog – Jane Campion

Οι πρωταγωνιστές Benedict Cumberbatch και Kirsten Dunst έχουν πολύ καλές πιθανότητες για μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ με τις ερμηνείες τους. Ειδικά, ο Cumberbatch που έχει να βρεθεί υποψήφιος από το 2015 με το “The Imitation Game”. Η Jane Campion, γνωστή για το “The Piano”, σκηνοθετεί δύο κορυφαίους ηθοποιούς, σε μια κομβική στιγμή για τις γυναίκες σκηνοθέτες.
Πλοκή: Σε ένα απομονωμένο ράντζο που μένει ο Phil, καταφθάνει ο αδερφός του με τη νέα του γυναίκα. Ωστόσο, η σχέση του με την γυναίκα του αδερφού του δεν θα είναι καλή και θα δημιουργήσει εντάσεις.

Dune – Denis Villeneuve

Μια ταινία της οποίας η πρεμιέρα καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και δίχασε κοινό και κριτικούς. Ο λόγος είναι η μεγάλη δυσκολία απόδοσης ενός ολόκληρου -και άκρως περίπλοκου- κόσμου μιας μεγάλης, θρυλικής σειράς βιβλίων. Ο Villeneuve είχε στο πλάι του σπουδαίους δημιουργούς όπως τον διευθυντή φωτογραφίας Greig Fraser και τον συνθέτη Hans Zimmer. Αυτές οι δύο κατηγορίες -ίσως μαζί και με τα κοστούμια- είναι οι δύο πιο πιθανές για μια υποψηφιότητα.
Πλοκή: Με βάση το μισό πρώτο βιβλίο, η ταινία ξετυλίγει την ιστορία της οικογένειας Atreides όταν αναλαμβάνουν την εξόρυξη στον πλανήτη Arrakis και μας εισάγει στους βασικούς χαρακτήρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Αυτή είναι μόνο η αρχή»: Πράσινο φως για τη συνέχεια του κινηματογραφικού έπους «Dune»12.09.2018

Οι ταινίες που αναμένουμε στις αίθουσες:

House of Gucci – Ridley Scott

Η Lady Gaga ήδη από τα τρέιλερ δείχνει να έχει δείξει μεγάλη αφοσίωση στον ρόλο της Patrizia Reggiani – με την βοήθεια, άλλωστε, της ιταλικής της καταγωγής. Έχοντας κερδίσει το 2019 το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού αλλά και υποψηφιότητα για Α’ Γυναικείο Ρόλου, δεν είναι διόλου απίθανο να συμβεί και αυτή τη φορά.
Πλοκή: Βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Patrizia Reggiani, η οποία προσέλαβε έναν δολοφόνο για να σκοτώσει τον πρώην άντρα της και επικεφαλής του Οίκου Gucci, Maurizio Gucci.

Στις αίθουσες από 25/11.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ αλήθεια του House of Gucci: Πώς η Patrizia Reggiani οργάνωσε τον φόνο του πρώην συζύγου της12.09.2018

The French Dispatch – Wes Anderson

Μια ταινία σκηνοθετημένη από τον Wes Anderson θα μπορούσε να λάβει υποψηφιότητα σε πολλές κατηγορίες. Οι πιο πιθανές είναι αυτές της κινηματογράφησης, σκηνοθεσίας, κοστουμιών ή και σεναρίου. Στην καινούργια του ταινία, μας παραδίδει μια γνωστή πια για εκείνον τεχνοτροπία, την οποία φαίνεται πως χειρίζεται άψογα.
Πλοκή: Σε μια μικρή γαλλική πόλη, με αφορμή τον θάνατο του διευθυντή της εφημερίδας, οι δημοσιογράφοι της, θυμούνται μεγάλα αφιερώματα και τις ιστορίες γύρω από αυτά.

Στις αίθουσες από 2/12.

Nightmare Alley – Guillermo del Toro

Με πρωταγωνιστές τον Bradley Cooper και την Cate Blanchett, αυτή η ταινία δεν μένει απαρατήρητη από τα Όσκαρ. Φυσικά, παίζει ρόλο και το γεγονός πως τον ρόλο της σκηνοθεσίας έχει αναλάβει ο Guillermo del Toro. Τελευταία του επιτυχία ήταν το “The Shape Of Water” το 2017, που κέρδισε 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.
Πλοκή: Neo-noir τοποθετημένο στην δεκαετία του 1940 στη Νέα Υόρκη, όπου ο Stanton Carlisle, ένας απατεώνας που ισχυρίζεται πως διαβάζει το μυαλό των άλλων, εμπλέκεται ερωτικά με την ψυχοθεραπεύτρια Lilith Ritter, εξίσου επικίνδυνη.

Στις αίθουσες από 17/12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBradley Cooper: Τελικά ήταν ερωτευμένος με τη Lady Gaga;12.09.2018

Licorice Pizza – Paul Thomas Anderson

Μετά από 4 χρόνια απουσίας, ο Paul Thomas Anderson -επιτέλους- επιστρέφει! Στην σχετικά μικρή αλλά αξιόλογη φιλμογραφία του, μόνο 2 ταινίες δεν έχουν λάβει καμία υποψηφιότητα στα Όσκαρ. Έτσι, οι πιθανότητες να μη λάβει στη νέα του ταινία καμία απολύτως υποψηφιότητα, είναι πολύ λίγες.
Πλοκή: Πρόκειται για την ιστορία ενηλικίωσης δύο παιδιών που μεγαλώνουν και ερωτεύονται το 1973 στην κοιλάδα του San Fernando.

Στις αίθουσες από 07/01.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b