MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Jay-Z: Γράφει ιστορία ως ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy

Με συνολικά 83 υποψηφιότητες, ο Jay-Z σπάει ρεκόρ στην ιστορία των βραβείων Grammy, ξεπερνώντας τον Πωλ ΜακΚάρτνεϋ και τη σύζυγό του Μπιγιονσέ.

Ο Jay-z με την Beyonce για τον οίκο Tiffany & Co
Ο Jay-Z με την Beyonce για τον οίκο Tiffany & Co
Monopoli Team

Ο Jay-Z έγινε ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των βραβείων Grammy. Πριν ανακοινωθούν οι φετινές υποψηφιότητες, ο καλλιτέχνης είχε στο ενεργητικό του 80 υποψηφιότητες για Grammy. Έτσι, φέτος που προστέθηκαν ακόμα τρεις, ο διάσημος ράπερ έσπασε ρεκόρ με 83 συνολικά υποψηφιότητες.

Ο Jay-Z, ο οποίος κυκλοφόρησε τελευταία φορά άλμπουμ το 2017, είναι φέτος υποψήφιος για τις guest εμφανίσεις του στο άλμπουμ του Kanye West (του οποίου το άλμπουμ «Donda» είναι υποψήφιο στην κατηγορία Άλμπουμ της Χρονιάς) και στο άλμπουμ του αείμνηστου DMX.

Συνολικά στην καριέρα του έχει 23 νίκες.

Ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, που προηγουμένως ισοβαθμούσε στη δεύτερη θέση με την Μπιγιονσέ, φέτος έλαβε δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία της ροκ και πλέον βρίσκεται μόνος του στην δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω του την Μπιγιονσέ, αλλά και τον επίσης βετεράνο των Grammys Quincy Jones, οι οποίοι φέτος δεν έλαβαν καμία υποψηφιότητα για βραβείο Grammy.

Οι καλύτερες χρονιές του Jay-Z στα Grammy ήταν το 2009, το 2010 και το 2012, όταν κέρδισε από τρία βραβεία. Το 2017 όμως, την χρονιά που έλαβε 8 υποψηφιότητες για το άλμπουμ του «4:44» και τα σχετικά τραγούδια και βίντεο κλιπ, δεν γύρισε σπίτι με κανένα βραβείο, αναζωπυρώνοντας την παλιά κόντρα του με τα βραβεία.

Όπως αναφέρει το Variety, ο Jay-Z ήρθε σε επαφή με τα βραβεία Grammy το 1999, όταν έλαβε δύο υποψηφιότητες για το κλασικό του άλμπουμ «Vol. 2…Hard Knock Life» και μία για τη συνεργασία του με τον Jermaine Dupri στο «Money Ain’t A Thang».

Παρόλο που ο Jay-Z κέρδισε, μποϊκόταρε τα βραβεία, εξηγώντας αργότερα ότι το έκανε επειδή ο ράπερ DMX δεν είχε αναγνωριστεί, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε μέσα σε ένα χρόνο δύο άλμπουμ που έγιναν νούμερο ένα. Από τότε, ο Jay-Z έχει συνολικά προταθεί για Grammy στα 18 από τα 22 χρόνια της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ 2022: Ποια είναι τα φαβορί και πότε θα τα δούμε στις αίθουσες;12.09.2018

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b