MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Αυτή είναι μόνο η αρχή»: Πράσινο φως για τη συνέχεια του κινηματογραφικού έπους «Dune»

Ο Timothée Chalamet και η Zendaya πρόκειται να επιστρέψουν σε ένα δεύτερο μέρος του επικού δράματος φαντασίας «Dune» του Denis Villeneuve, το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο του 2023.

Courtesy of Warner Bros.
Monopoli Team

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση για το sequel έρχεται μετά από αρκετούς υπαινιγμούς. Εκτός από την αναφορά στον τίτλο της πρώτης ταινίας «Dune: Μέρος πρώτο», στο τέλος του τρέιλερ του πρώτου αυτού μέρους του έπους επιστημονικής φαντασίας, βλέπουμε τον χαρακτήρα της Zendaya, Chani, να δηλώνει όλο υπονοούμενο: «Αυτή είναι μόνο η αρχή».

Επιπλέον, πριν από λίγες μέρες ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve δήλωνε ότι είναι έτοιμος για ένα sequel της ταινίας «Dune», καθώς αυτή ήταν και από την αρχή η πρόθεσή του, παρά τις αρχικές του διαφωνίες με το κινηματογραφικό στούντιο της Warner όταν αποφασίστηκε να προβληθεί ταυτόχρονα η ταινία και στο streaming κανάλι της HBO Max.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Ντένις Βιλενέβ θέλει να δούμε το «Dune» στο σινεμά12.09.2018

Το κοινό υποδέχτηκε με τεράστιο ενθουσιασμό την ταινία από την πρώτη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας της στους κινηματογράφους αλλά και στην πλατφόρμα. Συγκεκριμένα στην Αμερική το «Dune» έκανε πρεμιέρα με 41 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις του πρώτου τριημέρου, ενώ στο HBO Max υπολογίζεται ότι στις πρώτες ημέρες το είδαν περίπου 2 εκατομμύρια συνδρομητές. Στη χώρα μας η ταινία μετά από δύο εβδομάδες προβολής έχει προσελκύσεις στις αίθουσες περίπου 60.000 θεατές!

Η εταιρεία παραγωγής Legendary Pictures ανακοίνωσε επίσημα το δεύτερο μέρος εχθές, 26 Οκτωβρίου, επαναλαμβάνοντας τα λόγια της Chani σε ένα tweet που αναφέρει: «Αυτή είναι μόνο η αρχή…Ευχαριστούμε όσους έζησαν το «Dune» μέχρι τώρα αλλά και όσοι θα πάνε να το δουν προσεχώς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι!».

«Ο Denis Villeneuve έχει δημιουργήσει μια ταινία που είναι εξαιρετική οπτικά και ταυτόχρονα σου μεταφέρει το συναόσθημα, όπως αποδεικνύεται από την παγκόσμια επιτυχία της τόσο κριτικά όσο και στο box office», προσθέτει ο Toby Emmerich, πρόεδρος της Warner Bros Picture Group. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι με τον Denis και το καστ και το συνεργείο του και τους συνεργάτες μας στη Legendary Pictures και ανυπομονούμε να μεταφέρουμε το επόμενο κεφάλαιο αυτής της επικής ιστορίας στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2023».

Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε από τη συνέχεια είναι ότι θα είναι σε έναν βαθμό ίδια με τη συνέχεια της ιστορίας όπως αυτή αναφέρεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1965, του Frank Herbert, ο οποίος αφήνει το πρώτο μέρος ημιτελές. Ο Chalamet (που υποδύεται τον πρωταγωνιστή Paul Atreides) έχει υπονοήσει στο παρελθόν τον «τεράστιο ρόλο» που ο χαρακτήρας της Zendaya είναι πιθανό να διαδραματίσει, ως μέλος του γηγενούς πληθυσμού των Fremen στον Arrakis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤιμοτέ Σαλαμέ: Ποια παράξενη δεξιότητα έμαθε στο Dune;12.09.2018

Τα μέλη του καστ όπως οι Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista και Javier Bardem αναμένεται επίσης να επαναλάβουν τους ρόλους τους από την πρώτη ταινία σε αυτό το δεύτερο μέρος.

Τώρα μένει μόνο να αναρωτιόμαστε το εξής: Θα περιμένουμε μια ολοκληρωμένη τριλογία Dune; Ο Villeneuve είχε από την αρχή την πρόθεση να μεταφέρει το έπος επιστημονικής φαντασίας σε μια σειρά ταινιών τριών μερών, με το τρίτο να βασίζεται στο Dune Messiah του Herbert, αλλά προφανώς δεν θα μάθουμε περισσότερα έως ότου το «Dune: Part Two» κυκλοφορήσει στον κινηματογράφο το 2023.

Με πληροφορίες από το dazeddigital.com.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b