MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις για την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.

«Η Φάρμα των ζώων», του Τζώρτζ Όργουελ στο Θέατρο Rex, Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Αρη Μπινιάρη | Φωτογραφία: Patroklos Skafidas
Monopoli Team

1. «Η Φάρμα των ζώων», του Τζώρτζ Όργουελ στο Θέατρο Rex, Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Αρη Μπινιάρη

Το πάντα επίκαιρο έργο του Τζώρτζ Όργουελ για τη φθορά των ιδεών όταν αυτές γίνονται πράξη, Η Φάρμα των ζώων, θα ανοίξει τη φετινή θεατρική σεζόν στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία του Αρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος.
Πέμπτη 18/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα, Φοιτητικό/Νεανικό 10€ , Ανω των 65 13€, Πολύτεκνοι 10 €, Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr .
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ Πανεπιστημίου 48, Αθήνα.

2. Ένα – Ένα: O Θανάσης Δεληγιάννης και η ομάδα Ι/Ο στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

©Elia Kalogianni, Yorgos Kyvernitis

Ο Θανάσης Δεληγιάννης, διεθνής Έλληνας μουσικός της νεότερης γενιάς, και η ολλανδική ομάδα I/O έρχονται στην Ελλάδα, μετά την Ουτρέχτη και το σημαντικό φεστιβάλ Gaudeamus και στήνουν το μοναδικό «Ένα Ένα» στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου. Η παράσταση «Ένα Ένα» αφορά τις επιφάνειες των αναμνήσεων. Μια μπάντα, μια τραγουδίστρια, ένας σερβιτόρος και μια κάμερα ασφαλείας δίνουν ζωή στον κόσμο της παράστασης, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους και με το κοινό. Η μουσική που παίζουν είναι ένα μικροτονικό αμάλγαμα των ελληνικών κλαρίνων των δεκαετιών 1970-90, αναμειγμένο με αυτοσχέδια μέρη, ηλεκτρονική μουσική και ηχογραφήσεις πεδίου, κάνοντας χρήση της έντονα «ενισχυμένης» αισθητικής αυτής της εποχής – ένα αλλόκοτο πανηγύρι.
Τετάρτη 17/11 στις 22:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 12€, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10€, Παρέα 10+ άτομα: 9€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€ ΑμεA, Ανεργίας: 5€ | Συνοδός Αμεα: 7€, Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]. | Κλείστε θέση εδώ.
Εκθεσιακός Χώρος -1, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα.

3. «Σλουθ», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο Από Μηχανής Θέατρο

Το «Από Μηχανής» Θέατρο, παρουσιάζει το κορυφαίο ψυχολογικό θρίλερ του Άντονι Σάφερ «Σλουθ», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Η σύγκρουση δυο ανδρών με επίκεντρο μια γυναίκα μετατρέπει τη σκηνή σε ένα πεδίο «μάχης» μεταξύ του απατημένου συζύγου και του εραστή της γυναίκας του ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί. Σε αυτήν την κωμικοτραγική αρένα που έχει στηθεί, η κοινωνική καταξίωση, η σεξουαλική υπεροχή, η αγωνία της φθοράς του χρόνου γίνονται οι καταλύτες που παρακινούν τους δύο άντρες σε ένα μυστήριο παιχνίδι αλληλοεξόντωσης…δίχως επιστροφή!
Πέμπτη 18/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€, Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ): 12€. Προπώληση: viva.gr .
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο. Τηλέφωνο: 210 5232097

4. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος,  παρουσιάζεται την Πέμπτη 18 Νοεβμρίου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Πέμπτη 18/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, Φοιτητικό/Νεανικό Πέμπτη: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr .
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)

5. «Φουέντε οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

«Φουέντε οβεχούνα», το διαχρονικό έργο του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Το έργο καταδεικνύει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: την κοινή συνείδηση και την αλληλεγγύη, σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η ατομικότητα. Ένα δραματικό γεγονός και πιο συγκεκριμένα η αυταρχική συμπεριφορά ενός μονάρχη αναδεικνύει σε ήρωα ένα ολόκληρο χωριό τη Φουέντε οβεχούνα.
Πέμπτη 18/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: 5-25€. Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr και στο 210.7234567 (με χρήση πιστωτικής-χρεωστικής κάρτας).
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171.

6. «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Θέατρο Ακροπόλ

Η «Θέαμα Ακροπόλ» παρουσιάζει τον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Μπομαρσέ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, στο Θέατρο Ακροπόλ. Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.
Πέμπτη 18/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 45, 35, 25, 20 ευρώ και φοιτητικό – ανέργων 15 ευρώ. Δεκτά εισιτήρια ΟΓΑ. Ειδικές τιμές για group. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα, τηλ. 2103648 303

7. Παρενέργειες με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα στο Coronet Theater

Ήρθαν ξανά οι παρενέργειες… σχέσεων ,καθημερινότητας με εναλλαγή φωνών με πρόζα ,κωμικά σκετς και αυτοσχεδιασμό. Φρέσκες , ολοκαίνουργιες και καθόλου ανησυχητικές. Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας τα δίνει όλα επί σκηνής που του έλειψε πολύ και σας προσφέρει απλόχερα τον καλύτερό του εαυτό. Μαζί του εκτός απ τον Θανάση Παπαγεωργίου (δημιουργό του Γίδα TV) ο κωμικοτροχός…
Πέμπτη 18/11 στις 21:30.
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Φρύνης 11, Αθήνα 116 34

8.«Γενική Πρόβα Αυτοκτονίας» του  Ντούσαν Κοβάσεβιτς στο Skrow Theater

Η «Γενική Πρόβα Αυτοκτονίας» του Σέρβου συγγραφέα, Ντούσαν Κοβάσεβιτς, γράφτηκε το 2008 και είναι η πρώτη φορά που θα ανέβει στη χώρα μας σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Κοντού . Η διαφθορά, η απάτη και η πλάνη είναι τα υλικά του κόσμου που κατασκευάζει ο συγγραφέας. Η αναζήτηση της ελπίδας και της πίστης, μέσα στον κόσμο αυτό, είναι ο αγώνας που καλείται να δώσει, μέχρις υστάτων ,ο ήρωας του έργου.
Πέμπτη 18/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: 5€ – 12€. Προπώληση: viva.gr.
Skrow Theater :Αρχέλαου 5, Αθήνα 116 35

9.«Πάρτυ Γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» έρχεται στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. «Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα».
Πέμπτη 18/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr .
Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550

10. Μακμπέθ του William Shakespeare, στο θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη

Ο πολεμιστής Μακμπέθ γυρνώντας νικητής μετά από σπουδαίες μάχες στοιχειώνεται από μια προφητεία μαγισσών που τον θέλει να γίνεται Βασιλιάς της Σκωτίας. Επηρεασμένος από τον χρησμό και την αλαζονεία του που τροφοδοτεί η Λαίδη Μακμπέθ, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά Ντάνκαν και να γίνει αυτός Βασιλιάς στη θέση του. Στην συνέχεια διαπράττει και άλλα εγκλήματα ώστε να μην κινδυνεύσει η βασιλεία του. Η τιμωρία του όμως δεν αργεί να επέλθει.
Πέμπτη 18/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: 12€ – 15€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα 105 64

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα απ’ τον Θερβάντες στο θέατρο Μεταξουργείο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b