MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Silent Night: Η νέα χριστουγεννιάτικη ταινία της Κίρα Νάιτλι παίρνει μια «σκοτεινή» τροπή

Στη νέα μαύρη κωμωδία της Καμίλ Γκρίφφιν, με τίτλο «Silent Night» και πρωταγωνιστές τους Κίρα Νάιτλι και Μάθιου Γκουντ, οι χριστουγεννιάτικες γιορτές μιας παρέας φίλων αναμένεται να είναι και οι τελευταίες…

Κίρα Νάιτλι
Φωτογραφίες: Altitude Film Entertainment
Monopoli Team

Αν και περισσότερο γνωστή για τη συμμετοχή της σε δράματα εποχής, η Κίρα Νάιτλι, ωστόσο, δεν είναι ξένη ως προς το είδος των Χριστουγεννιάτικων ταινιών. Μόλις στα δεκαοχτώ της χρόνια είχε συμμετάσχει άλλωστε στο all time classic, πλέον, «Αγάπη Είναι», ως η ντροπαλή Juliet για την οποία έτρεφε αισθήματα ο κολλητός του συζύγου της.

Όμως το «Αγάπη Είναι» με το γιορτινό μήνυμα της ελπίδας, της συντροφικότητας και της αγάπης που αψηφά τα εμπόδια δεν θα μπορούσε να απέχει πιο πολύ από το νέο, παράξενο Χριστουγεννιάτικο πρότζεκτ της Βρετανίδας ηθοποιού, με τίτλο «Silent Night».

Κίρα Νάιτλι

Μια «χριστουγεννιάτική» ταινία διαφορετική από τις άλλες

Δεν πρόκειται για μια ακόμη feel-good γιορτινή ταινία, και σίγουρα δεν είναι όλα «ήρεμα» και «φωτεινά». Το χιόνι, οι χειμερινές αθλητικές δραστηριότητες, οι ερωτικές εξομολογήσεις και οι «χουχουλιάρικες» σκηνές που βρίσκει κανείς κυριολεκτικά σε κάθε άλλο χριστουγεννιάτικο φιλμ, δίνουν τη θέση τους στην αποκάλυψη, σε εγκεκριμένα από την κυβέρνηση χάπια αυτοκτονίας και ένα πάρτι καθώς ο κόσμος κυριολεκτικά πλησιάζει προς το τέλος του.

Σκοτεινό, δυστοπικό και καθηλωτικό, το «Silent Night» αποτελεί μια μαύρη κωμωδία, σε σενάριο – σκηνοθεσία Καμίλ Γκρίφφιν, εδώ στην πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα σε ταινία μεγάλου μήκους. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ έχει ήδη κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου και Κοινού στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σίτζες.

Η πλοκή

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Digital Spy η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει: «Με απαράμιλλο βρετανικό στυλ, καθώς ο υπόλοιπος πλανήτης έρχεται αντιμέτωπος με την επικείμενη κλιματική καταστροφή, μια παρέα παλιών φίλων επανενώνονται για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, στην άνεση ενός ειδυλλιακού, εξοχικού σπιτιού. 

Επιβαρυμένοι με την ταλαιπωρία του επικείμενου αφανισμού της ανθρωπότητας, το πάνω χείλος τους γίνεται άκαμπτο, ενόσω ανοίγουν ένα ακόμη μπουκάλι κρασί και συνεχίζουν τους εορτασμούς. Ωστόσο καμία δόση στωικότητας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κουράγιο που απαιτεί η τελευταία νύχτα στη γη». 

Η ταινία επικεντρώνεται γύρω από την Κίρα Νάιτλι και τον Μάθιου Γκουντ, οι οποίοι υποδύονται το ζευγάρι οικοδεσποτών αυτού του δυστοπικού πάρτι, τη Nell και τον Simon. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, αιχμηρή όχι μόνο όσον αφορά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής αλλά και την ανθρώπινη φύση, τη δύναμη της συντροφικότητας παρά τις αντιξοότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWonder Woman: Η Γκαλ Γκαντότ επιστρέφει για τρίτη φορά ως δυναμική αμαζόνα12.09.2018

Το καστ

Την Κίρα Νάιτλι και τον Μάθιου Γκουντ, οι οποίοι συναντιούνται για ακόμη μια φορά στη μεγάλη οθόνη μετά το «Παιχνίδι της Μίμησης» (2014) και τα «Κρατικά Μυστικά» (2019), πλαισιώνει ένα αρκετά ενδιαφέρον καστ, στο οποίο περιλαμβάνονται η Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, η γνωστή μας από το «Peaky Blinders» Άναμπελ Γουόλις, ο νεαρός πρωταγωνιστής του «Jojo Rabbit» Ρόμαν Γκρίφφιν Ντέιβις. Επιπλέον στην ταινία συμμετέχουν οι Κίρμπι Χάουελ-Μπατίστ («Killing Eve») και Sope Dirisu («Gangs of London»).

Πηγή: stylist.co.uk

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b