MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Παρατείνεται το αφιέρωμα στον Φεντερίκο Φελίνι

Το συναρπαστικό κινηματογραφικό αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον Φεντερίκο Φελίνι παρατείνεται με μια επιπλέον προβολή της αξεπέραστης ταινίας «Γλυκιά Ζωή» την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Φεντερίκο Φελίνι
Monopoli Team

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα που διοργάνωσε η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, 11-19 Οκτωβρίου, στον σπουδαίο δημιουργό Φεντερίκο Φελίνι, παρατείνεται για μια ημέρα. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στις 20:00, έχει προγραμματιστεί μια επιπλέον προβολή της εμβληματικής ταινίας «Γλυκιά Ζωή», εξαιτίας του sold out της πρώτης παρουσίασης που άφησε εκτός αίθουσας αρκετούς θεατές.

Ταυτόχρονα, παράταση μίας ημέρας παίρνει και η online προβολή των ντοκιμαντέρ «Fellinopolis» και «Υπέροχος κύριος Φελίνι» – Συνέντευξη με τον Γουές Άντερσον στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης online.tainiothiki.gr.

«Γλυκιά Ζωή»

«Γλυκιά Ζωή»: Λίγα λόγια για την ταινία

Περιπλανώμενος σε έναν προνομιακό θύλακο της Ρώμης, ο ωραίος Μαρτσέλο, δημοσιογράφος του κουτσομπολιού, συναντάει κομψές αριστοκράτισσες, πεινασμένους καλλιτέχνες, χυδαίους νεόπλουτους, γόησσες και «ταχυδακτυλουργούς» της κοσμικής νύχτας. Ανακαλύπτει ότι κάτω από την επιδερμίδα της απατηλής χάρης τους, ελλοχεύουν κενότητα, απόγνωση και μοναξιά, όλα όσα οδηγούν έναν αδιάλλακτο στοχαστή φίλο του σε τραγικό τέλος.

Με θαυμαστή αυστηρότητα δομής, αυτή η μοντέρνα ψυχογραφία μιας ολόκληρης πόλης ορίζει την κορύφωση του φελινικού μπαρόκ ως ελευθεριακή περιπέτεια της σκηνοθεσίας από τον νεορεαλισμό ως τον νεοεξπρεσιονισμό.

Η ταινία σφράγισε την παγκόσμια κουλτούρα όχι μόνο με τον τίτλο της ή με τον όρο «παπαράτσι», αλλά με «σκηνές ανθολογίας»: όπως αυτή της Ανίτα Έκμπεργκ στη Φοντάνα ντι Τρέβι, εμβληματική απεικόνιση της κάψας του πόθου, γυρισμένη μια νύχτα τόσο παγερή που ο Μαστρογιάννι κατέβασε ένα μπουκάλι βότκα για να παίξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ποπ κουλτούρα χρόνια δεν κοιτά: Παλιές καραβάνες σε νέες περιπέτειες12.09.2018

Λίγα λόγια για το αφιέρωμα

Οι ταινίες προβάλλονται ψηφιακά αποκατεστημένες σε 2Κ και 4Κ. Το αφιέρωμα παρουσιάζουν η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Tempo Forte και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Λούτσε Τσινετσιτά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου | 20:00

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Oδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 – 136, 104 35 Κεραμεικός (Μετρό Στάση Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b