MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Adele παραδίδει μαθήματα… χωρισμού: Όσα μάθαμε από το νέο της τραγούδι Easy on Me

Έξι χρόνια από το τελευταίο της άλμπουμ, η Adele έκανε το απόλυτο comeback με ένα άκρως εξομολογητικό τραγούδι, που μιλά για τον χωρισμό της από τον πρώην σύζυγό της.

Adele, photo credits: Simon Emmett
Adele, photo credits: Simon Emmett
Monopoli Team

Μετά από 6 χρόνια αναμονής, η Adele επιτέλους επέστρεψε με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι και βίντεο κλιπ, με τίτλο “Easy on Me”, μία συναισθηματική μπαλάντα, που μας δίνει μία μικρή γεύση από το νέο άλμπουμ της, το οποίο θα μιλά για το διαζύγιό της από τον πρώην σύζυγό της Simon Konecki και θα έχει τίτλο “30”.

Το τραγούδι, που κυκλοφόρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου, έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού εδώ και μερικές ώρες έχει συγκεντρώσει 15 εκατομμύρια views στο YouTube. Καθόλου κακό, αν σκεφτεί κανείς την πολυετή απουσία της Adele από τη μουσική.

Όσο για το κινηματογραφικό, κυρίως ασπρόμαυρο, βίντεο κλιπ; Αυτό αποτελεί έργο του σκηνοθέτη Xavier Dolan, που επίσης σκηνοθέτησε το αριστουργηματικό “Hello” πριν από κάποια χρόνια.

Με ένα εμπνευσμένο και συγκινητικό βίντεο κλιπ, άκρως συναισθηματικούς στίχους και μελωδίες από πιάνο να συνοδεύουν την συγκλονιστική φωνή της Adele, το Easy on Me απέδειξε ότι τα τόσα χρόνια αναμονής σίγουρα άξιζαν.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adele (@adele)

Η Adele με εξομολογητική διάθεση -πιο ειλικρινής από ποτέ

Όπως είχε παραδεχτεί εδώ και μερικές εβδομάδες, ολόκληρο το άλμπουμ θα έχει ως κεντρικό θέμα το διαζύγιο της από τον πρώην σύζυγό της, με τον οποίο απόκτησαν και ένα 8χρονο σήμερα παιδί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο τίτλος του άλμπουμ θα είναι “30”, η ηλικία της δηλαδή όταν συνειδητοποίησε ότι ο γάμος της δεν πήγαινε καλά. Έτσι, αποφάσισε να χωρίσει διακριτικά και με αξιοπρέπεια, για να προστατεύσει τόσο την ίδια, όσο και την οικογένειά της.

Όπως εξομολογήθηκε πρόσφατα σε συνέντευξή της στη Vogue, ο λόγος που έκανε αυτό το άλμπουμ ήταν για να μπορεί να εξηγήσει κάποτε πιο εύκολα στον γιό της, την δική της πλευρά.

“Ήθελα να του εξηγήσω, μέσα από αυτόν τον δίσκο, όταν θα είναι 20 ή 30 χρονών, ποια είμαι και γιατί επέλεξα να αλλάξω τη ζωή του, για να κυνηγήσω τη δική μου ευτυχία” ανέφερε στη Vogue. “Τον έκανε πολύ δυστυχισμένο μερικές φορές. Και αυτή είναι μια πραγματική πληγή για εμένα, που δεν ξέρω αν ποτέ θα μπορέσω να επουλώσω” πρόσθεσε.

Μπορεί λοιπόν το νέο της άλμπουμ να περιλαμβάνει “τραγούδια χωρισμού” όπως τα ονομάζουμε, η Adele όμως έχει ξεκαθαρίσει ότι θα σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στην προσωπική της ζωή. Η 33χρονη πλέον τραγουδίστρια δεν κρατά καμία κακία στον πρώην σύζυγό της και γι’ αυτό κατάφερε να γράψει έναν τόσο ειλικρινή δίσκο.

Η Adele παραδίδει μαθήματα… χωρισμού

Από την αρχή του τραγουδιού γίνεται ξεκάθαρο ότι η Adele είναι πρόθυμη να πάρει πάνω της την ευθύνη του διαζυγίου της -ή τουλάχιστον να τη μοιραστεί. Αυτή δεν είναι μία Adele που θυμώνει και θρηνεί (όπως την θυμόμαστε στο “21”), αλλά μία Adele συνειδητοποιημένη, που γνωρίζει ότι συνέβαλε στο τέλος της σχέσης της. “Ήμουν ακόμη ένα παιδί” τραγουδά στο ρεφρέν του Easy on Me. “Δεν είχα την ευκαιρία να επιλέξω αυτό που επέλεξα να κάνω, οπότε να είσαι επιεικής μαζί μου”.

Μάλιστα, η Adele συνεχίζει και προσφέρει και ένα είδος “συγγνώμης”: “Δεν υπήρχε χώρος για να αλλάξουμε, όταν ήμασταν και οι δύο τόσο κολλημένοι στον τρόπο μας, Δεν μπορείς να πεις ότι δεν προσπάθησα. Άλλαξα αυτό που ήμουν, για να σας βάλω και τους δύο πρώτους. Αλλά τώρα τα παρατάω” τραγουδά παρακάτω.

Όπως όμως καταλαβαίνει κανείς εύκολα αν δει το βίντεο κλιπ, η Adele δεν θέλει να μείνει κολλημένη στο παρελθόν, γι’ αυτό και το τραγούδι έχει καθ’ όλη τη διάρκειά του μια αισιόδοξη νότα. Στην πρώτη σκηνή, βλέπουμε την Adele να προσπαθεί να μιλήσει στο τηλέφωνο, να αποκαλεί κάποιον “αγαπημένο της” (μπορεί να μιλά στο παιδί της ή σε κάποια νέα σχέση της -ποιος ξέρει), έχοντας μαζέψει όλα τα πράγματά της σε ένα φορτηγό, έτοιμη να αλλάξει σελίδα.

Μάλιστα, πολλοί πρόσεξαν ότι αυτή η σκηνή θα μπορούσε να αποτελεί συνέχεια του “Hello”, τόσο λόγω του… κακού σήματος που ακούγαμε και στο εμβληματικό αυτό τραγούδι, όσο και γιατί το βίντεο κλιπ ξεκινά στο ίδιο σπίτι που είχαμε δει στο βίντεο του “Hello”.

Είτε πρόκειται για σύμπτωση, είτε όχι, το Easy on Me σίγουρα αποτελεί το τέλειο κλείσιμο ενός κύκλου που μάλλον έπρεπε εδώ και καιρό να κλείσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH «αναγέννηση» της Adele: Όσα μάθαμε από τα cover stories στην αμερικανική και βρετανική Vogue12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b