ΣΥΝΤΑΓΗ
Μπισκότα μελιού από το Cookbloggr
Λαχταριστά μπισκότα μελιού που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Ένα απολαυστικό και υγιεινό σνακ για το σχολείο, τη δουλειά, αλλά και κάθε στιγμή της ημέρας.
Monopoli Team
14.10.2021
Υλικά:
- 100 ml φυτικό λάδι
- 100 ml χυμό πορτοκάλι
- 200 γρ. μέλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 2 βανίλιες
- 400 γρ. αλευρι που φουσκώνει μόνο του
- ζαχαρόπαστα εμπορίου (προαιρετική)
- Προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και στο τέλος τα στερεά. Η ζύμη μας θα είναι ελαφρώς κολλώδης.
- Την τοποθετούμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Τοποθετούμε την ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, την ανοίγουμε με ένα πλάστη στη διάμετρο που θέλουμε (θα φουσκώσουν κ λίγο) και ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 170 βαθμούς για 7-9 λεπτά.
- Είναι έτοιμα μόλις πάρουν ένα χρυσαφί ελαφρύ χρώμα γύρω γύρω. Αν θέλετε να γίνουν πιο τραγανά αφήνετε λίγο παραπάνω!
- Μόλις κρυώσουν ανοίγετε με πλάστη την ζαχαρόπαστα, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, κόβετε στο σχήμα που θέλετε και με λίγο νερό βρέχετε την ζαχαρόπαστα για να κολλήσει στο μπισκότο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
«Τα Χριστούγεννα ενός καμένου δάσους»: Eκδήλωση αφιερωμένη στην καμένη Πάρνηθα
Εορταστικό bazaar στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
«Monólogo colectivo»: Μια κινηματογραφίστρια στρέφει το βλέμμα της στην μοναδική σχέση ζωών και ανθρώπων στην Αργεντινή
Μετρό και Ηλεκτρικός: Στάση εργασίας σήμερα – Τι ώρα σταματάνε οι συρμοί
Ένα 360° Pop-Up Bar στήνεται στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ: Η τέχνη έχει πυροδοτήσει επαναστάσεις και μακάρι να το κάνει ξανά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου
The Meet Market Xmas Edition: Ξεχωριστές αγορές σε γιορτινό σκηνικό
Πότε δεν μας προστατεύουν τα προφυλακτικά;
H Maria Cyber μάς αποκαλύπτει 5 πράγματα που δεν ξέραμε για εκείνη