MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
HAPPY HOUR

10 διάσημες προσωπικότητες που ενέπνευσαν χαρακτήρες της Disney

Πολλές φορές έχουμε σκεφτεί πως οι χαρακτήρες της Disney θυμίζουν πραγματικούς ανθρώπους, καμία όμως δεν το έχουμε πιστέψει πραγματικά. Και όμως, οι δέκα αυτοί χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων είναι εμπνευσμένοι από 10 διάσημες προσωπικότητες.

Monopoli Team

Έχει τύχει να παρακολουθήσετε κάποια ταινία της Disney και ένας χαρακτήρας να σας θύμισε κάποιον; Θα μπορούσε κάλλιστα η σκέψη σας να έχει μία πολύ σωστή βάση και όντως οι δημιουργοί να εμπνεύστηκαν από κάποιο συκεκριμένο άτομο.

Η Disney εξάλλου είναι γνωστό πως εισάγει συχνά στις ταινίες της αναφορές στην πραγματική ζωή, για να κάνει τους χαρακτήρες να φαίνονται και να ενεργούν πιο ρεαλιστικά. Παρατηρούν την κίνηση του σώματος, τις εκφράσεις, ακόμη και τα ρούχα καθημερινών, αλλά και πιο γνωστών ανθρώπων. Συχνά περιλαμβάνουν και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που έχει το άτομο, που έχουν επιλέξει να βασίσουν τον χαρακτήρα, ή τις συνήθειες του.

Οι δημιουργοί δεν εμπνέονται μόνο από ανθρώπους. Η Disney έχει και πολλούς χαρακτήρες που είναι ζώα, οπότε πρέπει να μελετήσουν τη συμπεριφορά τους και πώς κινούνται αυτά. Φαίνεται λοιπόν, πως οι δημιουργοί θα πρέπει να έχουν αρκετές δεξιότητες, όπως γνώσεις στην ψυχολογία, την συμπεριφορά ζώων και φυσικά τη δημιουργία σκίτσων, με σκοπό ό,τι δημιουργούν να μεταφέρεται ρεαλιστικά στην οθόνη.

Ποιες είναι όμως δέκα γνωστές προσωπικότητες που έχουν αποτελέσει τα τελευταία χρόνια έμπνευση, για μερικούς από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες της Disney;

Ρόμπιν Γουίλιαμς – Τζίνι
Photo Credits: Eva Rinaldi,Disney

Photo Credits: Eva Rinaldi, Disney

Ο ρόλος του Τζίνι στην ταινία κινουμένων σχεδίων Aladdin του 1992, σχεδιάστηκε ειδικά για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, καθώς η Disney ήθελε πάρα πολύ ο γνωστός ηθοποιός να χαρίσει την φωνή του στον χαρακτήρα. Μάλιστα, οι περισσότερες από τις ατάκες του Τζίνι ήταν αυτοσχέδια προσθήκη του Γουίλιαμς. Έτσι, τόσο ο χαρακτήρας, όσο και το χιούμορ του ταλαντούχου ηθοποιού ήταν διάχυτα στο Τζίνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡόμπιν Γουίλιαμς: Ο άνθρωπος που μάς έκανε να γελάμε, ακόμη κι αν υπέφερε…12.09.2018

Drag Queen Ντιβάιν – Ούρσουλα
Photo Credits: Theo's Little,Disney

Photo Credits: Theo’s Little, Disney

Ένας από τους πιο θρυλικούς κακούς χαρακτήρες της Disney, είναι αναμφίβολα η Ούρσουλα από τη Μικρή Γοργόνα (1989). Ο χαρακτήρας πέρασε αρκετές αλλαγές μέχρι να σταθεροποιηθεί σε αυτόν που όλοι γνωρίσαμε. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν όμως, είναι πως η Ούρσουλα δανείστηκε την εμφάνισή της από τον Αμερικανό ηθοποιό και Drag Queen, Χάρις Γκλεν Μίλστεντ, γνωστό και ως Ντιβάιν.

Η Ούρσουλα έχει τον σωματότυπο του ηθοποιού, καθώς και το μακιγιάζ που συνήθιζε να κάνει στις drag εμφανίσεις του. Συγκεκριμένα, ο χαρακτήρας της Disney παρουσιάζεται να φοράει τα κοσμήματα και να έχει το κούρεμα που είχε ο ηθοποιός ως Babs Johnson, στην ταινία του 1972, Ροζ Φλαμίνγκο.

Τσάρλι Τσάπλιν – Wall-E
Photo Credits: Disney

Photo Credits: Disney

Το Wall-E είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε από την Walt Disney Pictures το 2008. Ο κύριος χαρακτήρας της είναι το γλυκύτατο ρομπότ WALL-E, το οποίο δεν μιλάει, παρ’ όλα αυτά προκαλεί μία γκάμα συναισθημάτων. Το ίδιο έκανε και ο Τσάρλι Τσάπλιν, οι κινήσεις και οι ταινίες του οποίου αποτέλεσαν την κυριότερη έμπνευση των ανιματέρ, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του χαρακτήρα. Μελετούσαν, δηλαδή, για έναν χρόνο, κάθε μέρα, τις ταινίες του Τσάπλιν, για να καταλάβουν πώς θα μπορέσουν μόνο με εκφράσεις του προσώπου να παρουσιάσουν στο κοινό μία ολόκληρη ιστορία.

Λούις Άρμστρονγκ – Scat Cat
Photo Credits: Ky, Disney

Photo Credits: Ky, Disney

Οι Αριστόγατες είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, που κυκλοφόρησε το 1970 και ένας από τους χαρακτήρες της ήταν μια γάτα που έπαιζε τρομπέτα, τον Σκατ Κατ. Η αλήθεια είναι πως δημιουργήθηκε και βασίστηκε στον γνωστό και ταλαντούχο μουσικό και τρομπετίστα Λούις Άρμστρονγκ. Ο χαρακτήρας είχε και αυτός ένα κενό ανάμεσα στα μπροστινά του δόντια, όπως είχε ο Άρμστρονγκ, ενώ ο τρόπος που έπαιζε την τρομπέτα του ήταν ίδιος του μουσικού.

Δυστυχώς, ο Άρμστρονγκ, ενώ είχε σχεδιαστεί να χαρίσει και την φωνή του στον χαρακτήρα, δεν μπόρεσε τελικά λόγω της υγείας του και αντικαταστάθηκε με τον μουσικό Σκάτμαν Κρόδερς, ο οποίος έδωσε το όνομα στον χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν διάσημοι ηθοποιοί «συναντούν» ξανά τους ρόλους που τους καθιέρωσαν12.09.2018

Εντ Γουίν – Τρελοκαπελάς
Photo Credits: CBS Television,Disney

Photo Credits: CBS Television, Disney

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 1951 και ένας από τους πιο αξέχαστους χαρακτήρες της είναι για όλους ο Τρελοκαπελάς. Σε εκείνη την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων, του έδωσε ζωή ο ηθοποιός και κωμικός Εντ Γουίν. Βέβαια, ο χαρακτήρας που βλέπουμε στο κινούμενο σχέδιο δεν έχει μόνο τη φωνή του ηθοποιού, αλλά αντικατοπτρίζει επίσης την προσωπικότητα, τις χειρονομίες και την εμφάνισή του.

Έλεν Στάνλεϊ – Ωραία Κοιμωμένη
Photo Credits: Disney

Photo Credits: Disney

Η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney,  που παρουσιάζει την ιστορία του παραμυθιού του Σαρλ Περώ, Ωραία Κοιμωμένη, κυκλοφόρησε το 1959. Ο κύριος χαρακτήρας είναι η πανέμορφη και γλυκιά Αυγή (Aurora), που πέφτει σε βαθύ ύπνο, μέχρι να δεχτεί το φιλί του αγαπημένου της. Η εμφάνιση της Αυγής μπορεί να βασίστηκε εν μέρει στην Όντρεϊ Χέπμπορν, για παράδειγμα η λεπτή σιλουέτα και η μικροσκοπική μέση της, αλλά τα χαρακτηριστικά που την ξεχώρισαν τα πήρε από την Έλεν Στάνλεϊ. Δηλαδή τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, τις χορευτικές κινήσεις, την κομψότητα και την χάρη της.

Ρίτα Χέιγουορθ – Τζέσικα Ράμπιτ
Photo Credits: Fox Films, Disney

Photo Credits: Fox Films,Disney

Η Τζέσικα Ράμπιτ ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας από την κωμωδίας ζωντανής δράσης και κινούμενων σχεδίων του 1988, Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ. Ο σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είχε μάλιστα εξηγήσει πως προσπάθησε να την κάνει να μοιάζει στην Ρίτα Χέιγουορθ και πως στόχος του ήταν να την σχεδιάσει ώστε να είναι η απόλυτη αντρική φαντασίωση.

Μπόμπι Ντρίσκολ – Πίτερ Παν
Photo Credits: NBC Television Network,Disney

Photo Credits: NBC Television Network,Disney

Ο κεντρικός χαρακτήρας του Πίτερ Παν, της ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1953, που δεν μεγαλώνει ποτέ, βασίστηκε στον ηθοποιό Μπόμπι Ντρίσκολ. Ήταν κυρίως το μοντέλο δράσης που είχε βοηθήσει στα κοντινά πλάνα και ο Walt Disney μάλιστα είχε κάνει παρατήρηση στους δημιουργούς πως έχουν σχεδιάσει τον χαρακτήρα αρκετά παρόμοιο με τον Μπόμπι.

Ταλούλα Μπάνκχεντ – Κρουέλα ντε Βιλ
Photo Credits: Talbot,Disney

Photo Credits: Talbot,Disney

Η ταινία Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντόντι Σμιθ και κυκλοφόρησε το 1961. Ο κακός της ταινίας είναι η Κρουέλα Ντε Βιλ, την φωνή της οποίας έδωσε η Μπέτι Λου Γκέρσον. Στην πραγματικότητα όμως, οι σχεδιαστές της Κρουέλα δεν είχαν στο μυαλό τους την Μπέτι, παρόλο που σε αυτήν οφείλει ο χαρακτήρας τα ζυγωματικά του, αλλά την Ταλούλα Μπάνκχεντ.

Η συγκεκριμένη ηθοποιός, η οποία για χρόνια βρισκόταν στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ, θεωρήθηκε πως είχε την κατάλληλη – για όλους τους λάθος λόγους – ψυχοσύνθεση για να στηριχθεί ο ρόλος της αιμοδιψούς κακιάς της Disney. Ο… δύσκολος χαρακτήρας της την έκανε μια τέλεια έμπνευση για την κακιά, αγενή, φωνακλού, άπληστη και εγωίστρια γυναίκα που ακούει στο όνομα Κρουέλα ντε Βιλ!

Ανίκα Νόνι Ρόουζ – Πριγκίπισσα Τιάνα
Photo Credits: Peabody Awards,Disney

Photo Credits: Peabody Awards,Disney

Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος του 2009, ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, στην οποία πρωταγωνίστρια ήταν μία αφροαμερικανίδα πριγκίπισσα, με την ιστορία να βασίζεται στο γερμανικό λαϊκό παραμύθι Ο πρίγκιπας βάτραχος, των αδερφών Γκριμ.

Η πρωταγωνίστρια, Τιάνα, βασίστηκε στην Ανίκα Νόνι Ρόουζ, την ηθοποιό που δάνεισε τη φωνή της στην πριγκίπισσα. Όταν η Ρόουζ πρωτοείδε ένα βίντεο με το σχέδιο της Τιάνα, έμεινε έκπληκτη, καθώς ούτε η ίδια δεν περίμενε ο χαρακτήρας να της μοιάζει τόσο πολύ. «Δεν είχα ιδέα ότι η Τιάνα θα έμοιαζε τόσο πολύ με μένα και ήμουν κατενθουσιασμένη. Δεν είχα λόγια».

Πηγή: Bored Panda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 διάσημοι ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν ως παιδιά σε ταινίες – και δεν τους προσέξαμε12.09.2018

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b