MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

SpaceX: Ξεκίνησε το πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα

Ο Έλον Μασκ κατάφερε να γράψει ιστορία με την εταιρία του SpaceX, η οποία εκτόξευσε στο διάστημα τον πύραυλο Falcon 9, με πλήρωμα τέσσερις καθημερινούς πολίτες.

Το πλήρωμα της πρώτης τουριστικής διαστημικής πτήσης. Photo Credits: SpaceX
Το πλήρωμα της πρώτης τουριστικής διαστημικής πτήσης. Photo Credits: SpaceX
Monopoli Team

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου 2021, το κοινό που παρακολουθούσε την απογείωση του πυραύλου Falcon 9 από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, έγινε μάρτυρας μίας πρωτόγνωρης διαστημικής πτήσης. Η SpaceX έβαλε, για πρώτη φορά στα χρονικά, σε τροχιά, το πρώτο πλήρωμα απλών καθημερινών πολιτών σε μία ιδιωτική πτήση, που θα κάνει τον γύρο της Γης για τρεις ημέρες.

Η διαστημική κάψουλα, με το πλήρωμα των τεσσάρων ατόμων, αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, λίγο μετά την απογείωση. Είναι η πρώτη φορά που ένας πύραυλος μπαίνει σε τροχιά, με πλήρωμα που δεν περιέχει κανέναν επαγγελματία αστροναύτη.

«Με κατενθουσιάζει, ειλικρινά», δήλωσε ο διευθυντής του SpaceX, Μπέντζι Ριντ, σε δελτίο τύπου. «Μου προκαλεί ανατριχίλα ακόμη και τώρα, όταν το συζητάω».

View this post on Instagram

A post shared by SpaceX (@spacex)

Η αποστολή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού, η οποία έχει αρχίσει να γεννά έναν σημαντικό ανταγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων της, όπως είναι οι δισεκατομμυριούχοι Τζεφ Μπέζος με την Blue Origin, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον με την Virgin Galactic και φυσικά ο Έλον Μασκ με την SpaceX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNASA: Δημοσίευσε την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη12.09.2018

Το περίφημο πλήρωμα του Falcon 9

«Διοικητής» του πληρώματος είναι ο 38χρονος δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν, ο οποίος ναύλωσε τον Falcon 9, με ένα διαστημικό – στην κυριολεξία – ποσό όπως όλοι πιστεύουν, αν και δεν έχει σκοπό να αποκαλύψει πόσα εκατομμύρια του κόστισε αυτό το ταξίδι. Στο πλευρό του βρίσκεται και η Χέιλι Άρσενο, 29 ετών, η οποία επέζησε από καρκίνο όταν ήταν παιδί και σήμερα είναι βοηθός νοσηλεύτρια στο St Jude Children’s Research Hospital στο Μέμφις του Τενεσί. Η Χέιλι θα γίνει η νεότερη Αμερικανίδα και ο πρώτος άνθρωπος με τεχνητό άκρο που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Ο Κρις Σεμπρόσκι, ο 42 ετών βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι το τρίτο μέλος του πληρώματος και οι γνώσεις του πάνω στην αεροναυπηγική τον κατέστησαν τον κατάλληλο πολίτη για μία τέτοια πτήση. Τέλος, το τετραμελές πλήρωμα συμπληρώνει η 51 ετών καθηγήτρια επιστημών της Γης, Σάιαν Πρόκτορ, η τέταρτη Αφροαμερικανίδα που πάει στο διάστημα.

Το επόμενο ιδιωτικό ταξίδι της SpaceX έχει ήδη προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους, και στο πλήρωμά αυτή τη φορά θα βρίσκεται ένας συνταξιούχος αστροναύτης της NASA, ο οποίος θα συνοδεύει τρεις πλούσιους επιχειρηματίες, σε ένα ταξίδι μιας εβδομάδας.

Η Virgin Galactic, η εταιρία του Ρίτσαρντ Μπράνσον, προσφέρει και αυτή την ίδια περίπου εμπειρία πτήσης στην άλλη άκρη του διαστήματος, έναντι του ποσού των 450.000 δολαρίων!

Πηγή: DazedDigital

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNASA: Νέα ευρήματα στον πλανήτη Άρη μαρτυρούν ύπαρξη εξωγήινης ζωής12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b