MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

FIN: Η Honey-Suckle Company παρουσιάζει μία επίδειξη… αντι-μόδας στον λόφο του Λυκαβηττού

Το “Anti-Fashion Fashion Show” του φαντασιακού οίκου υψηλής ραπτικής FIN των Petr Stef Kišur και της Ελένης Πούλου της Honey-Suckle Company, θα παρουσιαστεί στον λόφο του Λυκαβηττού.

FIN: An Anti-Fashion Fashion Show στον λόφο του Λυκαβηττού
Monopoli Team

Το “Anti-Fashion Fashion Show”, η παρουσίαση της νέας κολεξιόν του φαντασιακού οίκου υψηλής ραπτικής FIN, που αποτέλεσε πρότζεκτ του Petr Stef Kišur και της Ελένης Πούλου, μελών της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Honey-Suckle Company και του μουσικού σχήματος NOHE NOSHE, σε συνεργασία με το 3 137 και το Goethe-Institut Athen, θα παρουσιαστεί στον λόφο του Λυκαβηττού την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, 19:00.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και αντλώντας έμπνευση από τις ελληνικές λαϊκές φορεσιές, το 3 137 κάλεσε δύο μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας Honey-Suckle Company από το Βερολίνο, τον Petr Stef Kišur και την Ελένη Πούλου, να οραματιστούν μαζί έναν φαντασιακό οίκο υψηλής ραπτικής.

Το φθινόπωρο του 2020 το 3 137 πραγματοποίησε μια καμπάνια συλλογικής χρηματοδότησης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Κickstarter. Έναν χρόνο αργότερα, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της καμπάνιας, μας προσκαλούν στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 για την παρουσίαση του πρότζεκτ FIN, μιας συλλογής μόδας που επιμελούνται ο Petr Stef Kišur και η Ελένη Πούλου και λειτουργεί παράλληλα ως μανιφέστο για κάθε τέλος που σηματοδοτεί μια νέα αρχή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net. H επίδειξη της συλλογής θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί με τη δύση του ήλιου, ενώ θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική από τους NOHE NOSHE.

Ο στόχος του πρότζεκτ FIN

Η νεότερη ιστορία του ελλαδικού χώρου λειτουργεί ως σημείο συνάντησης όπου διασταυρώνονται διαφορετικές ιδέες, ποιότητες, αντιλήψεις και πρότυπα. Σε έναν τόπο όπου συγκλίνουν Ανατολή και Δύση, φέρνοντας αντιθέσεις και ομοιότητες στο προσκήνιο, ανοίγεται ο χώρος, άρα και η πιθανότητα για τη δημιουργία νέων κοινοτήτων.

Εν μέσω μιας περιόδου κοινωνικής αποστασιοποίησης, επιθυμία των καλεσμένων καλλιτεχνών είναι να αναδείξουν την εγγύτητα, δημιουργώντας ένα νέο εμβληματικό ένδυμα το οποίο ονομάζουν κοινωνικό φόρεμα. Το πρότζεκτ FIN αποσκοπεί να μοιραστεί μια κοινή στιγμή, έναν κοινό τόπο στην κοινότητα που θα το παρακολουθήσει, ακολουθώντας τις τοπικές, περιφερειακές, εποχικές αξίες και στρατηγικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAimé Leon Dore: Ο αμερικανικός οίκος μόδας επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του καμπάνια12.09.2018

Λίγα λόγια για την Honey-Suckle Company

Η Honey-Suckle Company είναι μια βερολινέζικη καλλιτεχνική κολεκτίβα που ιδρύθηκε το 1994. Ο Petr Stef Kišur είναι εικαστικός καλλιτέχνης και ιδρυτής της Honey-Suckle Company. Η Ελένη Πούλου είναι μουσικός, πρώην μέλος του συγκροτήματος The Fall, εικαστική καλλιτέχνις και μέλος της Honey-Suckle Company. O Kišur και η Πούλου απαρτίζουν επίσης το μουσικό σχήμα NOHE NOSHE. Η δουλειά των δύο καλλιτεχνών προκύπτει μέσα από ένα σύνολο πειραματισμών με τη φωτογραφία, τη μουσική, τη μόδα, την κινούμενη εικόνα και τη γλυπτική.

Το έργο FIN υλοποιείται χάρη στους υποστηρικτές της καμπάνιας συλλογικής χρηματοδότησης Greece 2021: An Anti-Fashion Show (που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2020 στη  διαδικτυακή πλατφόρμα Κickstarter), στους Μαικήνες / Μυκήνες (το σχήμα μελών του 3 137) και στο Goethe-Institut Athen και με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌρσον Γουέλς: 27ες «Νύχτες Πρεμιέρας» με αφιέρωμα στον σπουδαίο κινηματογραφικό δημιουργό12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b