MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

παράσταση
Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης
Monopoli Team

1. «Υλικό Καποδίστριας», στο Θέατρο Αττικού Άλσους
παράσταση

”Υλικό Καποδίστριας΄΄

Η θεατρική παράσταση «Υλικό Καποδίστριας», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη από το ΔΗ.ΠΕ.θΕ Καλαμάτας, ταξίδεψε με την καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και επιστρέφει στην Αθήνα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Αττικού Άλσους. Μια μουσική παράσταση έκπληξη, συνδυάζοντας τον ιστορικό στοχασμό, με την προοπτική και το κοίταγμα στο μέλλον. Πως ξεκίνησε το ελληνικό κράτος; Μέσα σ ‘έναν ιδιαίτερο εικαστικό χώρο οι 5 ηθοποιοί δημιουργούν μια παράσταση για έναν μεγάλο έρωτα, μια μεγάλη θυσία και μια μεγάλη προ-δοσία.
Δευτέρα 13/9, 21:00
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Αττικού Άλσους- Οικονομίδου, Αθήνα 113 63. Τηλέφωνο: 21 0362 1601

2. «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης», στα Πρώην Πλεκτήρια- Υφαντήρια Αθηνών

Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές», «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης», Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στα Πρώην Πλεκτήρια- Υφαντήρια Αθηνών. Είναι μια μια performance εμπνευσμένη από μαρτυρίες ανθρώπων που άκουγαν φωνές, κατάφεραν να μάθουν από τις φωνές τους και βρίσκονται σε διαδικασία ανάρρωσης. Ένα έργο που μιλάει για την ορατότητα και την αποδοχή, σε σκηνοθεσία Βίκυ Αδάμου και Χρήστου Καπένη.
Δευτέρα 13/9, 21:15
Εισιτήριο: 15 ευρώ, 10 ευρώ άνεργοι, φοιτητές, 65+. Προπώληση: ticketservices.gr
Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών- Κορυτσάς 39, 104 47, Αθήνα.

3. «Qualia», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
παράσταση

Qualia

Στη φιλοσοφία και σε ορισμένα μοντέλα ψυχολογίας, η ποιότητα ορίζεται ως μεμονωμένες περιπτώσεις υποκειμενικής και συνειδητής εμπειρίας. Η υποκειμενική αντίληψη μιας εμπειρίας είναι ο μοναδικός τρόπος που αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος π.χ. τον πόνο. Η παράσταση «Qualia», βασίζεται σε έννοιες συνυφασμένες με το μπαρόκ όπως το δέος, το παράδοξο, η δραματική ένταση του συναισθήματος και η απελπισία του έρωτος, συνδυάζει γαλλικά τραγούδια του 16ου και 17ου αιώνα, τις ερωτικές επιστολές της Πορτογαλίδας μοναχής Mariana Alcoforado,  τις μορφές της γλυπτικής του Bernini και της ζωγραφικής του Caravaggio. Ένα προσωπικό ταξίδι στις στιγμές εκείνες που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανθρώπινη ύπαρξη, τον έρωτα και τον θάνατο, της Ελένης Μολέσκη.
Δευτέρα 13/9, 21:00
Εισιτήριο: 10 ευρώ, 6 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά- Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35. Τηλέφωνο: 21 0414 3310

4. «Μήδεια» του Μποστ, στο Κηποθέατρο Νίκαιας
παράσταση

«Μήδεια» του Μποστ

Η σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια», βασισμένη στην τραγωδία του Ευριπίδη, μια ανατρεπτική κωμωδία που βάζει στο στόχαστρο κάποια ελληνικά χαρακτηριστικά των μεταπολεμικών δεκαετιών και σατιρίζει τον ‘’νεοπλουτισμό’’, την ‘’ξενομανία’’ και τον ‘’καθωσπρεπισμό’’. Μια κωμωδία βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Νίκαιας.  Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας τον ενσαρκώνει ο βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, πλαισιωμένος από εξίσου εξαίρετους ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη και μουσική της Monica.
Δευτέρα 13/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 14 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Κηποθέατρο Νίκαιας- Κύπρου και Προύσσης Νίκαια 184 51. Τηλέφωνο: 2104278100

5. Daniel Sloss, στο Θέατρο Άλσος
παράσταση

Daniel Sloss

Ο Daniel Sloss, κορυφαίο όνομα της σύγχρονης κωμωδίας, ως ηθοποιός, κειμενογράφος και stand-up καλλιτέχνης, έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Άλσος. Η εντυπωσιακή καριέρα του ξεκίνησε στα 19 και μέχρι τώρα στα 30 του χρόνια, εμφανίστηκε solo στο West End και κυκλοφόρησε ήδη 2 comedy specials με το Netflix («DARK» και «Jigsaw») και το «Daniel Sloss: X» στο HBO. Θα παρουσιάσει την καινούρια του παράσταση “Daniel Sloss: HUBRIS” μαζί με τον special guest Kai Humphries, τον Άγγλο κωμικό και καλύτερο του φίλο.
Δευτέρα 13 και Τρίτη 14/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 24 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Άλσος -Ευελπίδων 4, Αθήνα 114 74. Τηλέφωνο: 21 0822 7471

6. «Οθέλλος» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη
παράσταση

”Οθέλλος”

Το σπουδαίο έργο παγκόσμιας φήμης, «Οθέλλος» του Σαίξπηρ μια τραγωδία που αποτυπώνει τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για το διαφορετικό. Ο έρωτας του γενναίου στρατηγού(Γιάννης Μπέζος) με την νεαρή Δυσδαιμόνα (Μάιρα Γραβάνη) διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα της εποχής. Η καταστροφική μανία προκύπτει από την εσωτερική ανάγκη να απαλλοτριώσει οποιαδήποτε κοινωνική νόρμα και φοβία, ωστόσο ο ίδιος του ο εαυτός είναι αυτός που -παρά τις διακρίσεις ήθους και τα αξιώματα- τον καθιστά μαύρο, ξένο και κατώτερο. Μια κριτική στην υποκρισία της κοινωνίας, σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας.
Δευτέρα 13/9, 21:00
Εισιτήριο: 20 ευρώ, 15 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Νταμάρι Βριλησσίων. Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου, Βριλήσσια Τηλέφωνο: 2108101510-1

7. Η «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, στο Κατράκειο Θέατρο
παράσταση

Ιφιγένεια η εν ταύροις

Η παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» ταξιδεύει σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στο Κατράκειο Θέατρο. Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πως ξεφεύγει ο άνθρωπος από τον εαυτό του και την μοίρα του; Ο Ευριπίδης, κατορθώνει να μας πληροφορήσει για όλα τα βάσανα της γενιάς των Ατρείδων. Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, εξυμνεί το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης, μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν, η Λένα Παπαληγούρα (Ιφιγένεια), ο Μιχάλης Σαράντης (Ορέστης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Αγγελιοφόρος) και η Χάρις Αλεξίου (Αθηνά) που συμμετάσχει πρώτη φορά σε παράσταση αρχαίου δράματος.
Δευτέρα 13/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Κατράκειο Θέατρο- Μάνου Κατράκη, Κυρά Της Ρώ και Νίκαια 184 51. Τηλέφωνο: 21 3207 5289

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙφιγένεια η εν Ταύροις, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Κολωνού12.09.2018

8. «Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου, στο Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»
παράσταση

«Mute»

Το χειροποίητο έργο «Mute», του ταλαντούχου ηθοποιού, δημιουργού και πρωταγωνιστή Γιώργου Χρυσοστόμου, ο οποίος θα παρουσιάσει την επιτυχημένη -χειροποίητη- παράσταση του, απόψε Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος». Ένα ρεσιτάλ υποκριτικής, με σουρεαλιστικές διαστάσεις. Προκειμένου να βρει σήμα το κασετόφωνο του, σκαρφαλώνει στην διώροφη σκαλωσιά μιας οικοδομής καθώς μεταμορφώνεται σε 12 διαφορετικούς ήρωες, τι τους συνδέει; Μια σιωπηλή εσωτερική επανάσταση. Ένα υπαρξιακό έργο που γεννά διαρκώς ερωτήματα και οι απαντήσεις είναι προσωπική υπόθεση του θεατή.
Δευτέρα 13/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 18 ευρώ, μειωμένο 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός 181 22. Τηλέφωνο: 21 0497 0475

9. «Λουκής Λάρας», στο Cine Φιλοθέη
παράσταση

«Λουκής Λάρας»

Το έργο «Λουκής Λάρας» του Έλληνα λόγιου Δημήτριου Βικέλα, με τον Μανώλη Μαυροματάκη για πρώτη φορά στη σκηνή, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Επιχειρεί να αναδείξει την ιστορικότητα και τη συγκίνηση της καθημερινής ζωής. Η παράσταση κάνει πρωταγωνιστή έναν ‘’κομπάρσο’’ της ζωής. Τι έχει να μοιραστεί ο μέσος άνθρωπος της Επανάστασης; Μια προσωπική εξομολόγηση που αποκαλύπτει τις λιγότερο ένδοξες πτυχές αυτής της περιόδου. Η διαχρονικότητα του αντί-ήρωα καθιστά το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο αγώνας των ανθρώπων που αναλαμβάνουν να συνεχίζουν τη ‘’ζωή.
Δευτέρα 13/9, 21:30
Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη
Cine Φιλοθέη- Πλατεία Ι. Δροσοπούλου Τηλέφωνο: 210 6833398

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b