MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
21
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TIPS

Έξυπνα tips για αποθήκευση και οργάνωση σπιτιού

Θέλετε να μειωθεί το χάος και η ακαταστασία μέσα στο σπίτι; Σας παρουσιάζουμε μερικούς όμορφους και έξυπνους τρόπους για να το πετύχετε.

Monopoli Team

Αρχικά, πριν από την οποιαδήποτε οργάνωση χρειάζεται ένα καλό ξεκαθάρισμα. Όσο δύσκολο κι αν είναι να αποχωρίζεστε πράγματα, κάποια αντικείμενα σίγουρα δεν τα χρησιμοποιείτε τόσο συχνά όσο νομίζετε και τα έχετε απλά να πιάνουν χώρο στο σπίτι σας, το οποίο καταλήγει μονίμως να δείχνει ακατάστατο. Τέτοιου είδους αντικείμενα μπορείτε να τα ξεχωρίσετε, να τα βάλετε σε μια κούτα και να τα δωρίσετε κάπου που σίγουρα τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εσάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ μινιμαλισμός στη ζωή μας: Πώς θα ζούμε καλύτερα με λιγότερα12.09.2018

Ακολουθούν τα tips για οργάνωση στους βασικούς χώρους του σπιτιού:

# Τα υπνοδωμάτια

Είτε στο υπνοδωμάτιο των παιδιών είτε στο δικό σας, μπορείτε σε κάποιο ράφι σε βιβλιοθήκες ή ραφιέρες να τοποθετήσετε όμορφα καλάθια ή κουτιά και να τα γεμίσετε με πράγματα που δεν θέλετε να φαίνονται στον χώρο. Προσπαθήστε απλά να μην τα γεμίζετε μέχρι πάνω γιατί δεν θα φαίνεται αισθητικά όμορφο το αποτέλεσμα. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε κουτιά και κάτω από τα κρεβάτια, αν δεν θέλετε να φαίνονται καθόλου στο δωμάτιό σας.

# Το μπάνιο

Κάτω από τον νιπτήρα ή σε κάποιο έπιπλο που μπορεί να έχετε μέσα στον χώρο του μπάνιου σας, τοποθετήστε ομοιόμορφα, χρωματικά, κουτιά σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με τα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε, και να τα ομαδοποιήσετε. Έτσι θα βλέπετε πιο εύκολα ό,τι χρειάζεστε και δεν θα τα χάνετε.

Μια επιπλέον ωραία ιδέα είναι να επιλέξετε ένα μικρό έπιπλο από πλέξιγκλας, όπως το παραπάνω, κι εκεί να τοποθετήσετε όλα τα προϊόντα περιποίησης καθώς και τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε καθημερινά και θέλετε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

# Η κουζίνα

Τοποθετήστε μικρά ραφάκια δίπλα στα ντουλάπια ή καλαθάκια στον πάγκο σας, για τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε περισσότερο στην καθημερινότητα σας, έτσι ώστε να μην είναι διασκορπισμένα στον πάγκο.

Οι περισσότεροι έχουμε ένα ντουλάπι γεμάτο τάπερ στην κουζίνα μας, μέσα στο οποίο συνήθως επικρατεί το χάος. Μια ιδέα είναι να ξεχωρίσετε τα καπάκια από τη βάση τους και να τα βάλετε μετά στη σειρά, με αντίστοιχο τρόπο όπως τοποθετείτε τα πιάτα σας.

Για να μην «κλέβει» όλον το χώρο του πάγκου, το στραγγιστήρι που έχετε για να στεγνώνουν τα πιάτα, μια τέτοια κατασκευή, όπως αυτή στην παραπάνω φωτογραφία, είναι η καλύτερη λύση. Έτσι ο πάγκος σας φαίνεται πάντα καθαρός και τακτοποιημένος!

# Οι ντουλάπες

Μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, σεντόνια, πετσέτες και άλλα τέτοια είδη, προτιμότερο είναι να είναι χωρισμένα σε κατηγορίες και ομαδοποιημένα μέσα σε όμορφα κουτιά μέσα στον χώρο της ντουλάπας σας.

Οι τσάντες και τα πορτοφόλια, τοποθετημένες σε ράφια μέσα στη ντουλάπα ή πίσω από την πόρτα, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω.

Ένα ειδικό συρτάρι με διαχωριστικά είναι η καλύτερη λύση για τα κοσμήματά σας. Ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο και είναι όλα σε εμφανή για να μην ξεχνάτε κανένα.

#Το γραφείο

Ο χώρος και το έπιπλο του γραφείου δεν χρειάζεται να έχει πολλά πράγματα πάνω, έτσι ώστε να έχετε τον απαραίτητο χώρο για να εργαστείτε. Μπορείτε στον τοίχο πάνω από το έπιπλο που έχετε τον υπολογιστή σας, να κρεμάσετε έναν πίνακα από φελλό ή από σύρμα και να κρατάτε εκεί τις σημαντικότερες σημειώσεις σας. Σε ράφια πάνω από το γραφείο μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μολυβοθήκες και σημειωματάρια έτσι ώστε το έπιπλο να διατηρείται πάντα καθαρό και τακτοποιημένο.

Στα συρτάρια κάτω από το γραφείο μπορείτε να τοποθετήσετε διαχωριστικά, για να μην είναι όλα μπερδεμένα μεταξύ τους.

#Το σαλόνι

Στο σαλόνι σας, ένα τέτοιο τραπέζι που περιλαμβάνει ταυτόχρονα αποθηκευτικό χώρο θα σας εξυπηρετήσει, καθώς έτσι θα δείχνει το σπίτι πιο μαζεμένο και οργανωμένο χωρίς να το έχετε προσπαθήσει ιδιαίτερα. Αν έχετε παιδιά, μπορείτε να βάζετε εκεί και τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν καθημερινά ή παιχνίδια που ξέμειναν αμάζευτα, ως μια λύση της τελευταίας στιγμής όταν, για παράδειγμα, περιμένετε καλεσμένους.

Μια ακόμη λύση είναι ένα τέτοιο μπαούλο που εξυπηρετεί για αποθήκευση, ενώ αν πάνω του τοποθετήσετε μαξιλάρια μεταμορφώνεται σε σκαμπό!

Περισσότερα από The Art of Life