MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 13 Παραστάσεις για την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

"Λουκής Λάρας", του Δημήτριου Βικέλα, στο Θέατρο Αττικού Άλσους
Monopoli Team

1. “Ancient Future Solo”: Το χορευτικό εργαστήρι της Μαριάννας Καβαλλιεράτου γίνεται παράσταση στην Πειραιώς 260

Το Ancient Future Solo, η παραστατική συνέχεια του χορευτικού εργαστηρίου για εφήβους της Μαριάννας Καβαλλιεράτου, στο πλαίσιο δράσεων του Open Plan, παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260 στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Αν στις πρώτες εννέα συναντήσεις οι οκτώ έφηβοι αναμετρήθηκαν με τα κείμενα της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή και της «Ελένης» του Ευριπίδη, με την προσωπική τους αισθητική και με τους «κανόνες» που ορίζουν τη δημιουργία ενός ατομικού έργου, τώρα «παιδεύονται» μαζί για να συνθέσουν, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα ιδιοσυγκρασιακά τους σόλο, ένα ομαδικό, πρωτότυπο έργο.
Πέμπτη 9/9, 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς 260,183 46  Χώρος Ε. Τηλέφωνο: 21 0928 2900 

2. “Όρνιθες” του Αριστοφάνη, στο Θέατρο Πέτρας
παράσταση

”Ορνιθες”

Η αρχαία κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο Πέτρας, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Ο Αριστοφάνης με τη σάτιρα και τη φαντασία του, ασκεί οξύτατη κριτική στην Αθηναϊκή Δημοκρατία και στον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί της. Η ιδέα του Πεισθέταιρου να ιδρυθεί μια νέα Πολιτεία -μεταξύ ουρανού και Γης- που θα εξουσιάζει ταυτόχρονα θεούς και ανθρώπους, αρκεί για να ταράξει τους Θεούς και να φέρει αναστάτωση σε όλη την λειτουργία της κοινωνίας. Μέσω της Νέας Πολιτείας, περιγράφεται μια ουτοπία χτισμένη από λογικούς κανόνες. Πρωταγωνιστούν Ταξιάρχης Χάνος, Γιάννης Σαμψαλάκης, Βασίλης Παπαδόπουλος, κι ένας πολυπληθή θίασος ηθοποιών.
Παρασκευή 10/9, 21:00
Εισιτήριο: 12 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Πέτρας- Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη 132 31. Τηλέφωνο: 21 0501 2402

3. “Θάλαμος Νο 6”, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης
Παρασκευή 10

Θάλαμος Νο 6

Ο «Θάλαμος Νο 6» το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου. ”Ο Τσέχωφ, το Χιπ Χοπ και ο αγώνας της γυναίκας σε κάθε μορφή βίας”, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη και της Νατάσας Κοσμίδου. Το έργο ‘’Θάλαμος Νο 6’’, είναι η ψυχιατρική πτέρυγα ενός νοσοκομείου, σε μια επαρχιακή πόλη. Δύο ασθενείς ερωτεύονται και με εκπληκτική διαύγεια μέσα σε αυτήν την μικρή πτέρυγα, ανθίζει ένας φωτεινός μικρόκοσμος, κάνοντας τους περιορισμούς του ψυχιατρικού εγκλεισμού αόρατες, μεταφέροντας πολύ σημαντικά κοινωνικά μηνύματα.
Παρασκευή 10/9, 21:00
Εισιτήριο: 5 ευρώ. Προπώληση: episkinisonlinetickets.com
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλέφωνο: 21 0992 3840

4. “Ορέστης” του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Κορωπί
παρασταση

Ορέστης

Η αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης» δημιουργεί το μύθο των δύο αδερφών, του Ορέστη (Άρη Σερβετάλη) και της Ηλέκτρας (Μαίρη Μηνά), Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Πλατείας Δεξαμενής -Κορωπί. Μετά την δολοφονία της Κλυταιμνήστρας και του εραστή της, τα δύο αδέρφια έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα και την επιβίωση. Σε έναν κόσμο που οι συνθήκες και τα ανθρώπινα μέτρα τους κατακλύζουν, ψάχνουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, το φως και την αλήθεια. Ο Ορέστης θέτει ερωτήματα για τις σχέσεις των γενεών και των φύλων. Όλες οι συγκρούσεις, οι ανατροπές και οι πολιτικοί προβληματισμοί, έρχονται στο προσκήνιο από έναν εκπληκτικό θίασο ηθοποιών μεταξύ των οποίων ο Πάνος Βλάχος στον ρόλο του Μενέλαου και ο Αιμιλιανός Σταματάκης στον ρόλο του Πυλάδη.
Παρασκευή 10/9, 21:00
Εισιτήριο: Δελτίο προτεραιότητας. Προπώληση: Ταμείο θεάτρου
Πλατεία Δεξαμενής, Κορωπί.

5. “Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες”, του Leonard Gershe, στο Faliro Summer Theatre
παράσταση

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες

Το πολυβραβευμένο έργο του Αμερικανού Leonard Gershe, θα εμφανιστεί Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στο Faliro Summer Theatre, σε σκηνοθεσία και διασκευή της Ρέινα Εσκενάζυ και το τραγούδι της παράστασης το έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης. Μια ιστορία που πραγματεύεται τις αναλλοίωτες έννοιες της ελευθερίας, του έρωτα, του αυτοπροσδιορισμού και της αγάπης. Ο Ντον Μπεικερ (Αναστάσης Ροϊλός) επαναστατεί και αφήνει πίσω του το ήσυχο προάστιο και την υπερπροστατευτική μητέρα του. Το γεγονός ότι είναι τυφλός δεν τον εμποδίζει από το να κυνηγήσει το όνειρο του και να ζήσει ελεύθερος. Η νέα γειτόνισσα Τζιλ (Εριέττα Μανούρη) είναι ο δρόμος του έρωτα μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Πόσο ελεύθερες τελικά θα αποδεχτούν οι πεταλούδες;
Παρασκευή 10 και Σάββατο 11/9, 21:15
Εισιτήριο: Από 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Παλαιό Φάληρο 175 61. 

6. “Eins Zwei Drei / Ένα Δύο Τρία” του Martin Zimmermann, στην Πειραιώς 260
παρασταση

Eins Zwei Drei

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2021, παρουσιάζει για τελευταία φόρα την φεστιβαλική παράσταση του πολυτάλαντου Martin Zimmermann. Ένα μουσείο, ένας φαινομενικά ουδέτερος χώρος, με τους δικούς του κανόνες που έρχονται να ανατρέψουν τρείς κλοούν, οι συνδημιουργοί και ερμηνευτές Tarek Halaby, Dimitri Jourde, Romeu Runa. Οι τρείς βιρτουόζοι θα ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους σ’ ένα ξεκαρδιστικό θέαμα που αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα, την ποίηση και τη βία των σημερινών σχέσεων και συγκρούσεων για την εξουσία, υπό τους ήχους του πιανίστα Colin Vallon, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. στην Πειραιώς 260.
Παρασκευή 10/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 15 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Καλλιθέα, Πειραιώς 260,183 46 Χώρος Η. Τηλέφωνο: 21 0928 2900

7. “Λουκής Λάρας”, του Δημήτριου Βικέλα, στο Θέατρο Αττικού Άλσους
παράσταση

Λουκης Λάρας

Το έργο ‘’ Λουκής Λάρας’’ του Έλληνα λόγιου Δημήτριου Βικέλα, με τον Μανώλη Μαυροματάκη για πρώτη φορά στη σκηνή, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, αυτή την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Αττικού Άλσους. Επιχειρεί να αναδείξει την ιστορικότητα και τη συγκίνηση της καθημερινής ζωής ενός ανθρώπου, που έζησε την Επανάσταση του 1821. Η παράσταση κάνει πρωταγωνιστή έναν ‘’κομπάρσο’’ της ζωής. Τι έχει να μοιραστεί ο μέσος άνθρωπος της Επανάστασης; τον αγώνα των ανθρώπων, που αναλαμβάνουν να συνεχίζουν τη ”ζωή”. Μια προσωπική εξομολόγηση που αποκαλύπτει τις λιγότερο ένδοξες πτυχές αυτής της περιόδου. Η διαχρονικότητα του αντί-ήρωα καθιστά το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ.
Παρασκευή 10/9, 21:00
Εισιτήριο: Ηλεκτρονικό Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού», Οικονομίδου και Καρπενησιώη. Τηλέφωνο: 21 0362 1601

8. “Πάμε γι’ άλλα”- Τάκης Ζαχαράτος, στο Θέατρο Άλσος

Τάκης Ζαχαράτος

Η τεράστια επιτυχία της περσινής σεζόν συνεχίζεται και φέτος στο Θέατρο Άλσος, ο απόλυτος showman Τάκης Ζαχαράτος με έναν εξαιρετικό θίασο στο πλευρό του, με έμπειρους μουσικούς και χορευτές, στο κήπο του Άλσους Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου. Ο χαρισματικός performer που γίνεται ένα με τις μεταμφιέσεις, με πολύ γέλιο και εξαιρετικές μιμήσεις σατιρίζει την επικαιρότητα, μεταξύ άλλων την πολιτική ηγεσία και διάφορα τηλεοπτικά πρόσωπα, με τον μοναδικό καυστικό του τρόπο.
Με πολύ χορό, χαρά και αισιοδοξία θα κάνει τις νύχτες μας ομορφότερες, σε σκηνοθεσία Τάκη Ζαχαράτου και Σοφία Σπυράτου.
Παρασκευή 10 και Σάββατο 11/9, 20:45
Εισιτήριο: Από 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Άλσος- Ευελπίδων 4, Κυψέλη, Πεδίον του Άρεως. Τηλέφωνο: 210-8227471 & 210-8831487

9. “‘Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός”’, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης
παρασταση

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός’

Ο ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Χάρης Ρώμας) παντρεμένος με την κακότροπη Μαρίνα (Ευτυχία Φαναριώτη) στήνει μια καλοστημένη κομπίνα – για να πάει στο Λουτράκι, μαζί με τον κουμπάρο ”Κοντό” (Γιώργο Γαλίτη) για να συναντήσει μια από τις ερωμένες του. Μια κωμωδία αποκαλύψεων, βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία του 1961 με ομώνυμο τίτλο. Την διασκευή και την σκηνοθεσία την υπογράφει ο Χάρης Ρώμας. ”Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός’’ των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό αμφιθέατρο  ”Μίκης Θεοδωράκης”.
Παρασκευή 10/9, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Κράτηση: 2102478505 / 6936013476
Λόφος Προφήτη Ηλία Άγιος Βλάσιος (Αχαρνές Αττικής), 136 71 Αχαρνές Αττικής

10. “Το αγρίμι, Μαρικά Κοτοπούλη”, της Μαρίας Παπαδήμα, στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς
παράσταση

Το αγρίμι, Μαρίκα Κοτοπούλη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Κηφισιάς ‘’ Μενάνδεια 2021’’, παρουσιάζεται το έργο «Το αγρίμι, Μαρικά Κοτοπούλη», την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς. Η Μαρία Παπαδήμα στον ομότιτλο ρόλο ενσαρκώνει την Μαρίκα Κοτοπούλη και αποτυπώνει την αντισυμβατική ζωή της, τον παράφορο έρωτα της με τον Ιανό Δραγούμη και πολλά άγνωστα γεγονότα της ζωής της. Συμπρωταγωνιστεί με τον Γιάννη Μποστανζόγλου που σκηνοθέτησαν μαζί την παράσταση.
Παρασκευή 10/6, 20:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Κράτηση: 2132007204
Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς- Διονύσου 24, Κηφισιά 145 62. Τηλέφωνο: 21 3200 7100

11. “Tanz”, της Florentina Holzinger, στην Πειραιώς 260
Παρασκευή 10

Φώτο: @Eva_Würdinger

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 παρουσιάζεται για μια τελευταία εμφάνιση Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στην Πειραιώς 260, η παράσταση ”Tanz”. Η χορογράφος Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ με τη σύλληψη του τρίτου μέρους αυτής της τριλογίας, παρουσιάζει τη θεαματοποίηση του σώματος και την πειθάρχησή μέσω του Χορού Tanz, εστιάζοντας στον κλασσικό χορό. Πώς μπορεί η λατρεία της ομορφιάς, συνυφασμένη με την παράδοση του χορού, να συμφιλιωθεί με τη σκληρότητα που επιφυλάσσει αυτή η τέχνη στα γυμνά γυναικεία σώματα; Γυναίκες ερμηνεύτριες ηλικίας 20 έως ογδόντα ετών υποβάλλονται σε μία επίπονη άσκηση, σ ‘ένα μπαλέτο με στόχο να σκληραγωγηθούν σωματικά και πνευματικά, ώστε να καταφέρουν να καλλιεργήσουν τις υπερφυσικές τους ικανότητες.
Παρασκευή 10/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 15 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr, aefestival.gr
Καλλιθέα, Πειραιώς 260,183 46. Χώρος Δ . Τηλέφωνο: 2109282900

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάποτε στο Βόσπορο, του Άκη Δήμου, στο Φεστιβάλ Κολωνού12.09.2018

12. “Οθέλλος” του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, στο Δημοτικό Θέατρο “Αλέξη Μινωτή” (Αιγάλεω) Παρασκευή 10

Συνεχίζεται η περιοδεία του σπουδαίου έργου »Οθέλλος» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια που είναι επίσης συμπρωταγωνιστές με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο. Ο Σαίξπηρ προσπαθεί να καταρρίψει τα στερεότυπα της εποχής και αποτυπώνει τον παράφορο έρωτα του Οθέλλο και της Δυσδαιμόνα (Μάιρα Γραβάνη) που αντιβαίνει οποιαδήποτε φυλετική, ηλικιακή και κοινωνική διαφορά, κλονίζοντας τις ισορροπίες της κοινωνίας.
Παρασκευή 10/9, 21:00
Εισιτήριο: 20 ευρώ, 15 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω «Μινωτής Αλέξανδρος», Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω. Τηλ: 21 0531 1168

13. “Βάκχες” του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Η αρχαία τραγωδία »Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, θα εμφανιστεί σε μια  παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια» 2021. Όπως ορίζει η ίδια η σκηνοθέτης η «Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη». Η μοναδική τραγωδία με πρόσωπο πλοκής τον Διόνυσο, που ενσαρκώνεται μέσω του Άκη Σακελλάριου, ο οποίος έχει ως στόχο την επιβολή της δικής του θρησκείας, διαβρώνοντας ακόμη και την ιερή σχέση μάνας-γιού με σκοπό να επιφέρει την ισοπέδωση του Βασιλικού Οίκου της πόλης των Θηβών.
Παρασκευή 10/9, 20:30
Ελεύθερη είσοδος
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα Αττικής. Τηλ: 2105565613

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b