MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Τσάι στο Αιγαίο: Κεραμικές τσαγιέρες απ’ όλη την Ελλάδα, στη γκαλερί ΧΙΜΑΙΡΑ art & craft στη Σύρο

Η έκθεση «Τσάι στο Αιγαίο» φιλοξενείται στη γκαλερί ΧΙΜΑΙΡΑ art & craft στην Ερμούπολη Σύρου από το Σάββατο 18 έως την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, για να αποτίσει φόρο τιμής στο όμορφο αυτό, χρηστικό – και όχι μόνο – αντικείμενο.

Τσάι στο Αιγαίο: Έκθεση κεραμεικών τσαγιερών στη Σύρο
Monopoli Team

Τσάι στο Αιγαίο

Στην Ελλάδα το τσάι δεν είναι παραδοσιακά τόσο δημοφιλές όσο στην κεντρική Ευρώπη. Αναμφισβήτητη είναι όμως η ομορφιά και το συναίσθημα που αποπνέει η τσαγιέρα. Με ιστορία πάνω από 5.000 έτη, αυτό το κομψό, ζεστό αντικείμενο, βρίσκεται ανάμεσα μας, μάρτυρας της καθημερινότητας μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPortrait of an Artist: Γιόκο Όνο, Ανιές Βαρντά κ.α. αποκαλύπτονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό12.09.2018

Η έκθεση «Τσάι στο Αιγαίο» φιλοξενείται στη γκαλερί ΧΙΜΑΙΡΑ art & craft στην Ερμούπολη Σύρου από το Σάββατο 18 έως την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου για να αποτίσει φόρο τιμής στο όμορφο αυτό, χρηστικό – και όχι μόνο – αντικείμενο.

Περισσότερες από 20 τσαγιέρες πλαισιώνουν την έκθεση

Περισσότερες από 20 τσαγιέρες φτιαγμένες από εργαστήρια κεραμικής σε όλη την Ελλάδα θα εκτεθούν, στο χώρο αυτό που υποστηρίζει και προωθεί την ελληνική χειροτεχνία με έμφαση στην Ελληνική κεραμική. Επίσης θα υπάρχουν τσαγιέρες μαθητών του εργαστηρίου κεραμικής της Σοφίας Τριγώνη που δραστηριοποιείται στη Σύρο.

Τσάι στο Αιγαίο: Έκθεση κεραμεικών τσαγιερών στη Σύρο

Παράλληλη έκθεση

Αφουγκραζόμενοι την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες, 20 καλλιτέχνες, που ζουν στο νησί, ζωγράφισαν ισάριθμες τσαγιέρες, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν για τον φιλανθρωπικό σκοπό που επιθυμεί ο κάθε καλλιτέχνης.

Τσάι στο Αιγαίο: Έκθεση κεραμεικών τσαγιερών στη Σύρο

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b