MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 Παραστάσεις για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.

Πέμπτη 9
«Ancient Future Solo»: Το χορευτικό εργαστήρι της Μαριάννας Καβαλλιεράτου γίνεται παράσταση στην Πειραιώς 260
Monopoli Team

1. «Ancient Future Solo»: Το χορευτικό εργαστήρι της Μαριάννας Καβαλλιεράτου γίνεται παράσταση στην Πειραιώς 260

Το Ancient Future Solo, η παραστατική συνέχεια του χορευτικού εργαστηρίου για εφήβους της Μαριάννας Καβαλλιεράτου, στο πλαίσιο δράσεων του Open Plan, παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260 στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Αν στις πρώτες εννέα συναντήσεις οι οκτώ έφηβοι αναμετρήθηκαν με τα κείμενα της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή και της «Ελένης» του Ευριπίδη, με την προσωπική τους αισθητική και με τους «κανόνες» που ορίζουν τη δημιουργία ενός ατομικού έργου, τώρα «παιδεύονται» μαζί για να συνθέσουν, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα ιδιοσυγκρασιακά τους σόλο, ένα ομαδικό, πρωτότυπο έργο.
Πέμπτη 9/9, 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς 260,183 46  Χώρος Ε. Τηλέφωνο: 21 0928 2900 

2. Martin Zimmermann, ”Eins Zwei Drei”, στην Πειραιώς 260

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2021 παρουσιάζει το ”Eins Zwei Drei”, ένα έργο με κλόουν, για μεγάλους! Mια φεστιβαλική παράσταση του πολυτάλαντου Martin Zimmermann. Το μουσείο φαινομενικά είναι ουδέτερος χώρος, πως θα μετατραπεί με την εμφάνιση τριών κλόουν; Πως μπορεί να γίνει κατανοητός ένας κλόουν στο σύγχρονο θέατρο;  Υπό τους ήχους του πιανίστα Colin Vallon, οι τρείς βιρτουόζοι ερμηνευτές Tarek Halaby, Dimitri Jourde, Romeu Runa, θα απαντήσουν ξεδιπλώνοντας τις ικανότητες τους και θα μας ταξιδέψουν στο κόσμο της μαγείας, Πέμπτη 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στην Πειραιώς 260, Χώρος Η.
Πέμπτη 9/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 15 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Καλλιθέα, Πειραιώς 260,183 46  Χώρος Η. Τηλέφωνο: 21 0928 2900 

3.”Το αγρίμι, Μαρίκα Κοτοπούλη” της Δήμητρας Παπαδήμα, στο Θέατρο Γκράβας
παράσταση

Το αγρίμι, Μαρικά Κοτοπούλη

Το αγρίμι, Μαρίκα Κοτοπούλη” είναι ένα έργο που έγραψε η Δήμητρα Παπαδήμα, κατά το οποίο η ιέρεια του θεάτρου, θα υποδυθεί τον εαυτό της και θα αφηγηθεί τον παθιασμένο της έρωτα με τον Ίωνα Δραγούμη, τα λέει όλα χωρίς περιορισμούς. Αυτοσαρκάζεται περιγράφοντας τα πάθη, την εξάρτηση και την παραζάλη του έρωτα και τις μορφίνης. Αφήνεται σε μία παραζάλη από όργια και ουσίες προκειμένου να σωθεί από μια κοινωνία που την αμφισβητεί αλλά κυρίως για να δραπετεύσει από τον εαυτό της, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Παπαδήμας και Γιάννη Μποσταντζόγλου. Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης, συνεχίζεται Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Γκράβας.
Πέμπτη 9/9, 21:00
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr
Ταϋγέτου 60 Αθήνα 112 55. Τηλέφωνο: 21 0201 1151

4. ”Βάκχες” του Ευριπίδη, στο Θέατρο Βράχων
παρασταση

”Βάκχες”

Η αρχαία τραγωδία ”Βάκχες” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, θα εμφανιστεί σε μια  παράσταση στο Θέατρο βράχων , Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Όπως ορίζει η ίδια η σκηνοθέτης η “Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη”. Η μοναδική τραγωδία με πρόσωπο πλοκής τον Διόνυσο, που ενσαρκώνεται μέσω του Άκη Σακελλάριου, ο οποίος έχει ως στόχο την επιβολή της δικής του θρησκείας, διαβρώνοντας ακόμη και την ιερή σχέση μάνας-γιού με σκοπό να επιφέρει την ισοπέδωση του Βασιλικού Οίκου της πόλης των Θηβών.
Πέμπτη 9/9, 21:00
Εισιτήριο: 18 ευρώ, 15 ευρώ (ΑμεΑ, ανέργων, πολυτέκνων, παιδικό, φοιτητικό, άνω των 65). Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 162 32. Τηλέφωνο: 21 0760 9350 

5.”Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνας Παξινού»

Φοίνισσες

Στο πλαίσιο του ”Φεστιβάλ Θεάτρου” που διοργανώνει η Περιφερειάρχη Αττικής, οι ”Φοίνισσες” του Ευριπίδη, σε μια τελευταία εμφάνιση στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνας Παξινού», Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Ο Ευριπίδης δραματοποίησε τον μύθο του θηβαϊκού κύκλου προκειμένου να συνθέσει ένα πολυπρόσωπο οικογενειακό και πολιτικό δράμα με στόχο την συνειδητοποίηση των αξιών όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα και η ισοτιμία, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.
Πέμπτη 9/9, 21:00
Εισιτήριο: Ηλεκτρονικό Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Αττικού Άλσους, Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου Αθήνα 113 63. Τηλέφωνο: 21 0362 1601

6. ”Οθέλλος” του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, στο Κατράκειο Θέατρο
παράσταση

”Οθέλλος”

Η περιοδεία του σπουδαίου έργου ”Οθέλλος” του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια που είναι επίσης συμπρωταγωνιστές με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο, θα παρουσιαστεί Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Ο Σαίξπηρ προσπαθεί να καταρρίψει τα στερεότυπα της εποχής και αποτυπώνει τον παράφορο έρωτα του Οθέλλο και της Δυσδαιμόνα (Μάιρα Γραβάνη) που αντιβαίνει οποιαδήποτε φυλετική, ηλικιακή και κοινωνική διαφορά, κλονίζοντας τις ισορροπίες της κοινωνίας. Μια τραγωδία για τη ζήλια και τον φόβο, που προκύπτει από την προδομένη εμπιστοσύνη. Ο γενναίος Μαυριτανός στρατηγός δεν μπορεί να αφομοιωθεί στην συντηρητική κοινωνία -όντας διαφορετικός, ωστόσο, η ίδια του η ανασφάλεια τον φυλακίζει και τον αποτρέπει από το να ζει ως ισότιμο μέλος.
Πέμπτη 9/9, 21:00
Εισιτήριο: 20 ευρώ, 15 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Μάνου Κατράκη, Κυρά Της Ρώ &, Νίκαια 184 51. Τηλέφωνο: 21 3207 5289

7. ”Ειδικές Περιστάσεις” του Μπέρναρντ Σλέηντ, στο Βεάκειο Θέατρο
παράσταση

Ειδικές Περιστάσεις.

Το Δη.Πε.Θε Κοζάνης, στο πλαίσιο των καλοκαιριών εκδηλώσεων 2021, παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Μπέρναρντ ΣλέηντΕιδικές Περιστάσεις”, παίζουν η Μαριάννα Τουμασάτου στον ρόλο της Έιμι και ο Θύμιος Κούκιος στον ρόλο του Μάικλ Ράσκιν.  Στο πάρτυ της 15ης επετείου γάμου, αποφασίζουν να χωρίσουν και να συναντιούνται μόνο σε ”ειδικές περιστάσεις” γάμους, κηδείες, βαφτίσια και λόγω των τριών τους παιδιών. Δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν πολύ και συνήθισαν ο ένας στην ασφάλεια του άλλου, είναι δυνατόν να παραμείνουν φίλοι;
Πέμπτη 9/9, 21:00
Εισιτήριο: 15 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Βεάκειο Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33. Τηλέφωνο: 21 0422 6330

8. ” Η σιωπή δεν είναι χρυσός”, του Μαυρίκιου Μαυρικίου, στο Άλσος Νέας Σμύρνης
Πέμπτη 9

Η σιωπή δεν είναι χρυσός

”Η σιωπή δεν είναι χρύσος” είναι ένα μήνυμα ενάντια στην διαχρονική μάστιγα της ελληνικής κοινωνίας, τον σχολικό εκφοβισμό, του Μαυρίκιου Μαυρικίου. Ένα έργο που αποδίδει την έννοια του bullying, του ρατσισμού και της διαφορετικότητας, ερμηνευμένο από νέα παιδιά -ηθοποιούς που μάχονται μέσω της τέχνης για έναν καλύτερο κόσμο! Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ ”Ιωνικές Γιορτές”, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Νέας Σμύρνης.
Πέμπτη 9/9, 21:00
Εισιτήριο: 8 ευρώ, 5 ευρώ δημότες. Προπώληση: Ταμεία του Άλσους
Άλσος Νέας Σμύρνης, Ελευθερίου Βενιζέλου Νέα Σμύρνη 171 21. Τηλέφωνο: 21 0933 6933

 9. ”Tanz”, η χορευτική performance της Florentina Holzinger, στην Πειραιώς 260
Πέμπτη 9

Φώτο: ©Nada Zgank

Η χορευτική performance της Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ, ανατρέπει τα στερεότυπα του γυναικείου σώματος. Μια τριλογία με αντικείμενο τη θεαματοποίηση και πειθάρχηση του σώματος, Πέμπτη 9 και Παρασκεύη 10 Σεπτεμβρίου, στην Πειραιώς 260. Μια ομάδα ερμηνευτριών ηλικίας είκοσι έως ογδόντα ετών, υποβάλλονται όλες μαζί σ’ ένα επίπονο μπαλέτο δράσης, με στόχο την σωματική και πνευματική σκληραγώγηση, για να καλλιεργήσουν τις υπερφυσικές τους ικανότητες, συντονίζονται με τις οδηγίες της Μπεατρίς Κόρντουα -της πρώτης γυναίκας που χόρεψε γυμνή στην ”Ιεροτελεστία της άνοιξης” του Σταβίνσκι-. Το μπαλέτο, η κωμωδία και η πορνογραφία εναλλάσσονται, ένας παραγωγός πορνογραφικών ταινιών κινηματογραφεί την performance, καθώς εκτυλίσσεται.
Πέμπτη 9/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 15 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Καλλιθέα, Πειραιώς 260,183 46. Χώρος Δ . Τηλέφωνο: 2109282900

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b