MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Serpico: Η ταινία με τον Αλ Πατσίνο και τη βραβευμένη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, στο MEGA

Τo MEGA, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, προβάλλει την ταινία «Serpico», την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 22:30, για την οποία ο κορυφαίος Έλληνας δημιουργός συνέθεσε τη μουσική.

Monopoli Team

Πρόκειται για μια από τις πολλές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη για τον κινηματογράφο, για την οποία μάλιστα ο κορυφαίος συνθέτης κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Grammy και βραβείο BAFTA.

Ο σκηνοθέτης, Σίντνεϊ Λιούμετ, γνωρίζοντας ήδη το σπουδαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη και αφού ενημερώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για την αποφυλάκισή του, τον προσέγγισε ζητώντας του να συνεργαστούν στην κλασική – πλέον – ταινία στην οποίο πρωταγωνιστεί ο Αλ Πατσίνο.

Αρχικά, ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν σκεπτικός σχετικά με το κατά πόσο η ταινία «αφήνει χώρο» για τη μουσική. Ο σκηνοθέτης όμως επέμενε και έτσι ο συνθέτης συμφώνησε να βάλει τη δική του υπογραφή στη μουσική επένδυση της κινηματογραφικής παραγωγής, που έμελλε να αφήσει εποχή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜίκης Θεοδωράκης: Εκδήλωση προς τιμήν του σπουδαίου συνθέτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο12.09.2018

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του αδιάφθορου αστυνομικού Φρανκ Σέρπικο. O συγγραφέας, Πίτερ Μάας, με βάση την αληθινή ιστορία του Σέρπικο, έγραψε ένα βιβλίο ντοκουμέντο, που απετέλεσε έμπνευση για την κλασική ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ.

Η ταινία

Το 1970, με τις αποκαλύψεις του, ο αστυνομικός Φρανκ Σέρπικο καθήλωσε τα μέλη της επιτροπής Ναπ, που ερευνούσαν υποθέσεις διαφθοράς αστυνομικών του Τμήματος της Νέας Υόρκης. Μια ταινία που, μέσα από την αστυνομική δράση, κάνει μια βαθιά τομή στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας.

Ο Πατσίνο ερμηνεύει τον Φρανκ Σέρπικο με μοναδικό τρόπο, αφού προηγουμένως πέρασε αρκετές εβδομάδες κοντά του, έμαθε από πρώτο χέρι την ιστορία του και μελέτησε τη συμπεριφορά του. Ως Φρανκ Σέρπικο, λοιπόν, είναι ένας έντιμος αστυνομικός, που αρνείται να δωροδοκηθεί για να συγκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες των εμπόρων ναρκωτικών ή των εμπόρων λευκής σαρκός. Ο Σέρπικο θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του και να παραμείνει μακρυά από όλα αυτά. Κι όταν θα καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν γύρω του, θα προκαλέσει την οργή των διεφθαρμένων συναδέλφων του. Ακόμα περισσότερο, θα βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο – κίνδυνο που δεν προέρχεται από τους κακοποιούς, αλλά από τους ίδιους τους συναδέλφους του!

Για την ερμηνεία αυτή, ο Αλ Πατσίνο κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, ενώ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, ενώ η ταινία ήταν υποψήφια και για Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Serpico»
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, 22:30  

Αμερικανική παραγωγή του 1973
Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λιούμετ
Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Τζον Ράντολφ, Τζακ Κέχοε, Μπιφ Μακ Γκουάιρ, Μπάρμπαρα Έντα-Γιάνγκ, Τόνι Ρόμπερς
Διάρκεια: 123 λεπτά

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Cine News
“Singapoore Sling”: Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
Cine News
Το Live Cinema Performance επιστρέφει στο Newman Cinema
Cine News
«Αποκατεστημένες και Προσβάσιμες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Cine News
COSMOTE TV: Ρεκόρ τηλεθέασης για το «Ριφιφί»
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών
Cine News
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Cine News
Στο Παρά Πέντε-20 χρόνια μετά: Στον “αέρα” το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου reunion
Cine News
Αποχαιρετούμε τον Rob Reiner μέσα από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του
Cine News
«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή;»: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία προβολής του πρώτου μέρους
Cine News
«Μπαμπά σ’ αγαπώ!»: Αυτό είναι το teaser της νέας σειράς του Alpha
Cine News
Oxbelly Retreat 2026: Ανοιχτή πρόσκληση για τη διεθνή συνάντηση δημιουργών στην Costa Navarino