MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 Παραστάσεις για την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.

Βάτραχοι στο Ηρώδειο @Pinelopi Gerasimou
Monopoli Team

1. «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Θέατρο

”Βάτραχοι”

Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, παρουσιάζονται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου. Η σατιρική κωμωδία του Αριστοφάνη, μας μεταφέρει στον Κάτω Κόσμο αναζητώντας τον ποιητή που θα σώσει την κοινωνία από τα δεινά που την περιβάλλουν. Η φιλοσοφική ερώτηση που θέτει ο Αριστοφάνης μέσα στο έργο, αποτυπώνεται πλήρως στην σημερινή πνευματική κρίση της κοινωνίας και στην ερώτηση που θέτει η σκηνοθέτης του έργου Αργυρώ Χιώτη, Έχει η ποίηση θέση σε μια φαινομενικά ευημερούσα κοινωνία;
Τρίτη 7/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 10 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 105 55. Τηλέφωνο: 21 0324 1807

2. «Ψευτοσπουδαίες» του Μολιέρου, στην Κηφισιά
θέατρο

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Κηφισιάς «Μενάνδρεια 2021’», την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται το έργου του σπουδαίου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μολιέρου ‘’Ψευτοσπουδαίες’’, μια κωμική σάτιρα της ακαδημαϊκής πρόφασης και του ‘’φαρισαϊσμού’’ των ευγενών, διακωμωδώντας τα κοινωνικά ήθη, καυτηριάζοντας την πνευματική ελαφρότητα της εποχής του, δίνει βήμα στις γυναίκες, χαρίζοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαντέλη. Άλλωστε ‘’Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε’’
Τρίτη 7/9, 20:30
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Τηλεφωνική κράτηση: 2132007204
Διονύσου & Μυρσίνης 2, Κεφαλάρι, 145 62

3. «Η χειραφέτησις του Γεωργίου Σουρή», στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Θέατρο

Γεώργιος Σουρής

Ο Γεώργιος Σούρης, ένας σατιρικός ποιητής της δεκαετίας του 80’ που αγαπήθηκε πολύ από τον λαό και δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ο σύγχρονος Αριστοφάνης, σατιρίζοντας με αστείρευτο χιούμορ τις ‘’μαύρες τρύπες’’ της κοινωνίας. Μέσα από τo έργο ”Η χειραφέτησις του Γεωργίου Σουρή” προβάλλει τη θέση της γυναίκας και υποστηρίζει την χειραφέτηση της, απαλλαγμένη από τα κοινωνικά πρότυπα της κοκέτας, χωρίς να καταπάτα τη γυναικεία φύση της, αποζητάει την μόρφωση και την πραγματική κατοχύρωση των δικαιωμάτων της, σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη, στο Πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021- Νύχτες Αλληλεγγύης.
Τρίτη 7/9, 20:30
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: viva.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι. Τηλέφωνο: 2106897459

4. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe, στον Γέρακα
Θέατρο

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες”, το έργο του Leonard Gershe συνεχίζει την άκρως πετυχημένη περιοδεία του, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Θερινό Θέατρο του Γέρακα. Πραγματεύεται έννοιες όπως η ελευθερία, η αγάπη, ο έρωτας αλλά και τον αυτοπροσδιορισμό μέσα σε αυτά τα συναισθήματα, το θάρρος και την αφοσίωση. Ο τυφλός πρωταγωνιστής, Ντον Μπεήκερ (Αναστάσης Ροϊλός)αποδεικνύει ό,τι τίποτα δεν μπορεί να τον εμποδίσει από το όνειρο του-να γίνει επαγγελματίας μουσικός, έτσι αφήνει πίσω το ήσυχο προάστιο και την υπερπροστατευτική μητέρα και μετακομίζει στο Μαχνάταν, όπου γνωρίζει την νέα γειτόνισσά, μια ανερχόμενη ηθοποιό που θα καταφέρουν να ζήσουν μαζί τα προαναφερόμενα συναισθήματα, μακριά από περιορισμούς και στερεότυπα. Το τραγούδι της παράστασης το έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης, σε σκηνοθεσία της Ρέινα Εσκενάζυ.
Τρίτη 7/9, 21:15
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 18 ευρώ, 15 ευρώ: προπώληση, άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, παιδία. Προπώληση: viva.gr
Θερινό Κιν/θέατρο Γέρακας, Μιλτιάδου & Ευμένου 153 44. Τηλέφωνο: 21 0661 2717

5. Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’
θέατρο

”Παγίδα”

Το αστυνομικό έργο μυστηρίου «Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά, θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους. Μια τελευταία παράσταση για φέτος την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’. Η υπόθεση ακροβατεί ανάμεσα στο ‘’είναι’’ και στο ‘’φαίνεσθαι’’, παίζοντας με τη φαντασία και τη λογική. Τα κωμικά και απρόβλεπτα ζητήματα που προκύπτουν, ισορροπούν ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Το αίνιγμα παρασύρει με μια διαρκή αγωνία, στη λύση του μυστηρίου. Όλοι μπορεί να είναι ένοχοι ενώ ταυτόχρονα είναι αθώοι, όσο υπάρχουν θύτες και θύματα. Ένα κωμικοτραγικό κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται, δάκρια χαράς ή κλάματα λύπης; Η σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, και η μουσική υπόκρουση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα απογειώνουν το έργο, μαζί με τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών, μεταξύ άλλων συμπρωταγωνιστούν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Τρίτη 7/9, 21:00
Εισιτήριο: 15 ευρώ, μειωμένο και προπώληση: 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Αμφιθέατρο ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’, Λόφος Προφήτη Ηλία -Άγιος Βλάσιος, 136 71 Αχαρνές Αττικής. Τηλέφωνο: 2132072527

6. «The Space Cadet», ένα χορευτικό ταξίδι στο διάστημα, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
θέατρο

Space cadet

Η ομάδα Third Planet με την μαγευτική χορογράφο Χλόη Αλιγιάννη θα μας μεταφέρουν μέσα από μια σύγχρονη περιπέτεια, σε ένα διαστημικό ταξίδι την Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι επιστήμες του διαστήματος με τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, την τέχνη του ήχου, τον σύγχρονο χορό και την χιπ-χοπ κουλτούρα; Μεταξύ άλλων αυτά καλούνται να απαντήσουν οι Third Planet στις χορευτικές παραστάσεις τους.
Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, 21:00
Εισιτήριο: 10 ευρώ. Τηλεφωνική κράτηση: 2103490160
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Αθήνα 118 10. Τηλέφωνο: 21 0349 0000

7. Το «Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου, στο Αιγάλεω
Τρίτη 7

mute

Η θεατρική περιοδεία του Γιώργου Χρυσοστόμου έχει ήδη αρχίσει, σε αυτήν την προσωπική παράσταση τα λέει όλα χωρίς να πει τίποτα, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”. Ένα κασετόφωνο, μια σκαλωσιά πολυκατοικίας και ένας πρωταγωνιστής που μεταλλάσσεται ταχύτατα σε διάφορους ρόλους προκειμένου να ενσαρκώσει διάφορες μορφές της κοινωνίας, με σκοπό να τις συνδέσει.. Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, κάποιος που τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου και Γιώργου Χρυσοστόμου.
Τρίτη 7/9, 21:00
Εισιτήριο: 18 ευρώ, 15 ευρώ φοιτητές, άνεργοι, άτομα άνω των 65, ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”, Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω 122 43. Τηλέφωνο: 21 0531 1168

8. «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Βράχων
Τρίτη 7

Φωτογραφία: Patroklos Skafidas

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο. Η παράσταση, η οποία ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία από τις 4 Ιουλίου, παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τνο Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…
Τρίτη 7/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων, Βύρωνας Αττικής. festivalvraxon.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙχνευταί του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, στο Ηρώδειο12.09.2018

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b