MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Monocle: Στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο του διεθνούς φήμης περιοδικού

Για πρώτη φορά η ελληνική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο «Ποιότητας Ζωής» του διεθνούς φήμης περιοδικού «Monocle».

Monopoli Team

«Μία πόλη σε άνοδο: Η Αθήνα»

«Έχετε αναλογιστεί τελευταία την ποιότητα της ζωής σας; Εάν ναι, ελάτε να συναντήσετε τα στελέχη του Monocle στην Αθήνα αυτόν τον Σεπτέμβριο για να μάθετε πώς μπορούμε να αλλάξουμε ή να ξεκινήσουμε από την αρχή τις ζωές μας, τις επιχειρήσεις μας, τον τόπο μας, αλλά και να εξερευνήσουμε μία πόλη που βρίσκεται σε άνοδο».

Με αυτόν τον τρόπο το διεθνές επιδραστικό περιοδικό «Monocle» στην ηλεκτρονική του σελίδα προσκαλεί από τις 23-25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο περίφημο συνέδριό του με τίτλο: «Quality of Life».

Σημειώνοντας ότι η Αθήνα είναι «μια πόλη σε άνοδο», οι δημοσιογράφοι του έγκριτου Μέσου, που μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύει σημαντικά θέματα επικαιρότητας από όλο τον κόσμο, επέλεξαν την ελληνική πρωτεύουσα για να διοργανώσουν το 6ο κατά σειρά ετήσιο Συνέδριό τους, μετά τη Λισαβόνα, τη Βιέννη, το Βερολίνο, τη Ζυρίχη και τη Μαδρίτη.

Από τo 2007 και την ίδρυσή του από τον Τάιλερ Μπρουλέ, το Monocle, έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο ανταποκριτών σε όλο τον κόσμο και τα θέματά του επικεντρώνονται στις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία, τον πολιτισμό, τον αστικό τρόπο ζωής, την αρχιτεκτονική κ.ά., με απήχηση σε ένα διεθνές υψηλό κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται για γνώση και εμπειρίες πέρα από τα σύνορά του.

Στο Συνέδριο, που υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), η Αθήνα θα φιλοξενήσει περισσότερους από 25 διάσημους ομιλητές και 130 εκπροσώπους από τον διεθνή χώρο των επιχειρήσεων, του πολιτισμού, της αρχιτεκτονικής, των επιστημών, της δημοσιογραφίας κ.ά. κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο μία μεγάλη ευκαιρία προβολής στο εξωτερικό.

Γιατί η Αθηνα;

Σύμφωνα με το περιοδικό, η επιλογή της Αθήνας έγινε με βάση το σκεπτικό ότι «στην πόλη ανθίζουν νέες επιχειρήσεις και η καλλιτεχνική σκηνή ευημερεί, παράγοντες που έχουν υποχρεώσει τη γενιά της διασποράς με ταλέντο να επιστρέψει στη βάση της μαζί με φιλόδοξους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Όλοι αυτοί οι δημιουργικοί «παίκτες» επενδύουν στη φιλοξενία, στο σχέδιο, στην τεχνολογία και στη βιομηχανία, καθώς η πόλη εδραιώνει τη θέση της ως το πιο ανοιχτό και ταχέως αναπτυσσόμενο «φυλάκιο» της Ανατολικής Μεσογείου».

Κώστας Μπακογιάννης. credit: Χρήστος Θεολόγου

«Μέσα στην πανδημία, η διαμόρφωση των συνθηκών για μία καλύτερη ποιότητα ζωής απέκτησε ακόμη πιο ισχυρή σημασία. Η στρατηγική του Δήμου Αθηναίων έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη βιωσιμότητα της πόλης, την ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντου στην Αθήνα», τονίζει με αφορμή τη φιλοξενία του Συνεδρίου «Quality of Life» στην πόλη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη διάρκεια του event που συνολικά θα διαρκέσει τρεις ημέρες, θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες περιηγήσεις σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της Αθήνας και θα δοθεί η ευκαιρία στους επιχειρηματίες της πόλης να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο, με στόχο τη δικτύωση.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ειδική προσφορά για τη «Locandiera»
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
Cine News
Dune 3: Teaser και posters αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό καστ
Μουσικά Νέα
Ο Χρόνος Μακριά Σου: Νέος δίσκος από τον Lumiere και τη Χριστίνα Σαμαρά
Μουσικά Νέα
Η VASSIŁINA κυκλοφορεί το πιο προσωπικό και “i.par.ksia.ko.” album
Cine News
Η Χάνα Μοντάνα επιστρέφει… 20 χρόνια μετά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Art & Culture
Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης στήνει ένα «Escape Room» στη Biennale της Βενετίας
Επίκαιρα
Εκατοντάδες ζητούν (και φέτος) τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Μπιενάλε της Βενετίας