MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 15 παραστάσεις για την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

Οιδίποδας, σε σκηνοθεσία Τόμας Όστερμαϊερ στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Monopoli Team

1.Οιδίποδας, σε σκηνοθεσία Τόμας Όστερμαϊερ στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Για τρεις μοναδικές βραδιές (3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου), ο εξαιρετικά δημοφιλής στο ελληνικό κοινό Τόμας Όστερμαϊερ θα σκηνοθετήσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου έναν νέο «Οιδίποδα», σε μια παγκόσμια πρεμιέρα που αποτελεί συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την Γερμανική Σαουμπύνε. Το αρχαίο δράμα υπήρχε εδώ και χρόνια στο μυαλό του Τόμας Όστερμαϊερ, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Βερολινέζικης Σαουμπύνε. Φαίνεται πως η κατάλληλη στιγμή έφτασε φέτος το καλοκαίρι μετά από ειδική ανάθεση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και της Κατερίνας Ευαγγελάτου.
Παρασκευή 3/9, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη ζώνη 75€ | Ζώνη Α’ 55€ | Ζώνη Β’ 30€, ΑΜΕΑ 5€ | Άνω διάζωμα 20€, 15€, 10€, 8€, Φοιτητικό, 65+, Καλλ. Σωματείων 12€ | Ανέργων, Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.

2. «Αθάνατες», της Τάνιας Χαροκόπου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Το έργο διαδραματίζεται καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορικής ελληνικής επανάστασης, λίγο πριν την έναρξη της έως και μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τούρκικο ζυγό. Σε δυο νησιά, στη Μύκονο η Μαντώ Μαυρογένους και στην Ύδρα η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, δύο δυναμικές γυναίκες με διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες, με κοινά χαρακτηριστικά τους όμως, το απαράμιλλο θάρρος, τη μεγάλη αγάπη για την πατρίδα και την πίστη στον Θεό, τα οποία τις ωθούν, στον αγώνα τους για την ελευθερία.
Παρασκευή 3/9, στις 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη.
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο,  Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33, Τηλέφωνο: 21 0422 6330

3. «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση», σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Πρόκειται για πρωτότυπο κείμενο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη, το οποίο έχει βασιστεί σε έρευνα των δύο συγγραφέων-ερευνητών.
Παρασκευή 3/9, στις 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη με κράτηση. Προπώληση: 210 3418051
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος, Αθήνα

4.«Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Μετά από μια sold out πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και μια μεγάλη πανελλαδική περιοδεία, η αρχαία ελληνική τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης» με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, συνεχίζει τον Σεπτέμβριο την πορεία της με επιλεγμένες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 4 & 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Παρασκευή 3/9 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 162 32, Τηλέφωνο: 21 0760 9350

5. «Pieces of a Woman» – «Κομμάτια μιας γυναίκας» του Κορνέλ Μούντρουτσο στην Πειραιώς 260

Μετά την Απομίμηση ζωής, που είχε συγκλονίσει το φεστιβαλικό κοινό το καλοκαίρι του 2018, ο παγκοσμίου φήμης θεατρικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης Κορνέλ Μούντρουτσο και η ομάδα TR Warszawa υπογράφουν ένα καθηλωτικό οικογενειακό δράμα, με ηρωίδα μια γυναίκα στη σύγχρονη Βαρσοβία, βασισμένο στο κείμενο της Kata Wéber, το οποίο διασκευάστηκε πρόσφατα από τον ίδιο τον Μούντρουτσο και για τον κινηματογράφο. Το έργο «Pieces of a Woman / Κομμάτια μιας γυναίκας» παρουσιάζεται στo πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών από τις 2 Σεπτεμβρίου εώς τις 4 Σεπτεμβρίου (21:00) στην Πειραιώς 260.
Παρασκευή 3/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 20-40€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πειραιώς 260, Ταύρος, τηλ: 2109282900

6. «Φοίνισσες», του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους

Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου είναι οι Φοίνισσες του Ευριπίδη, η εμβληματική τραγωδία με την οποία ο ποιητής μας παραδίδει μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου των Λαβδακιδών. Το έργο παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη παράσταση μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών, έχοντας την υπογραφή του Γιάννη Μόσχου στην Θεσσαλονίκη στις 3 Σεπτεμβρίου.
Παρασκευή: 3/9 21:00
Εισιτήριο: Από 14-18€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSting: Ανακοινώνει νέο άλμπουμ και κυκλοφορεί ολοκαίνουριο τραγούδι12.09.2018

7. Η θεατρική παράσταση «Η Σιωπή δεν είναι Χρυσός» με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου έρχεται στο ανοιχτό θέατρο Γκράβας

Η εξομολόγηση ενός αγοριού για όλα όσα έζησε στην προσπάθεια του να κυνηγήσει το όνειρο του. Ένα έργο για το bullying, τον ρατσισμό, την οικογένεια και την διαφορετικότητα. Μία μεγάλη κοινωνική προσπάθεια τολμούν φέτος οι συντελεστές της παράστασης «Η σιωπή δεν είναι Χρυσός» του Μαυρίκιου Μαυρικίου. Ένα έργο για το bullying, τον ρατσισμό, την οικογένεια και τη διαφορετικότητα ερμηνευμένο από νέα παιδιά – ηθοποιούς ταξιδεύει στις γειτονιές της Αττικής και σε όλη την Ελλάδα για να στείλει το οικουμενικό και ιερό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, την διαχρονική μάστιγα της ελληνικής κοινωνίας.
Παρασκευή: 3/9 21:00
Εισιτήριο: Δελτίο εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ο.Ν.Α. Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Αθήνα 112 55, Τηλέφωνο: 21 0201 1151

8. «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» στα Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών

Μια performance εμπνευσμένη από μαρτυρίες ανθρώπων που άκουγαν φωνές. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές». Σε Σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου και του Χρήστου Καπενή.
Παρασκευή: 3/9 21:15
Εισιτήριο: Από 10-15€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών, Κορυτσάς 39, 104 47, Αθήνα

9. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες», του Leonard Gershe στο Θέατρο «Ερωφίλη»

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Παρασκευή 3/9, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Ερωφίλη, Χαιρώνειας 15, Ρέθυμνο 741 00

11. «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Παρασκευή 3/9, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

12. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ – Φρόντζου – Γιάννενα

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Παρασκευή 3/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ, Διεύθυνση: Ιωάννινα 453 33

13. Η Μήδεια του Μποστ  στο Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την People Entertainment Group, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» που έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.
Παρασκευή 3/9 21:15
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω Μινωτής Αλέξανδρος, Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω 122 43, Τηλέφωνο: 21 0531 1168

14. Παιδικό θέατρο: «Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα» στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης
Η παράσταση βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Ο Αυτοκράτορας και το Αηδόνι”, το οποίο εξετάζει τη σχέση ενός μηχανικού και ενός πραγματικού αηδονιού με έναν άνθρωπο. Το θέμα του παραμυθιού αποδεικνύεται προφητικό για την εποχή μας καθώς οι αναλογίες είναι ευδιάκριτες. Η αντίθεση ανάμεσα στον εικονικό και τον πραγματικό κόσμο είναι σήμερα αισθητή περισσότερο από ποτέ.  Η διασκευή του κειμένου έγινε με ευαισθησία, μαεστρία και ισχυρές δόσεις χιούμορ, προσφέροντας πολλές ξεκαρδιστικές, αλλά και συγκινητικές στιγμές.
Παρασκευή: 3/9 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Στρεμπενιώτη),  Ματρόζου 22, Νεάπολη 567 28

15. Παιδικό θέατρο: «Η Μάγια η μέλισσα» στο Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν….σπάει κατά λάθος την κυψέλη. Θα προλάβουν να την φτιάξουν προτού γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες; Ο σοφός Φλιπ η ακρίδα θα τους βρει τη λύση…. και η περιπέτεια ξεκινά για την Μάγια και τους αγαπημένους της φίλους, τον Βίλλυ, τον Φλιπ, τον Μπεν το σκαθάρι και την όμορφη πεταλούδα Βεατρίκη. Ποιος θα προσπαθήσει να χαλάσει τα σχέδια της Μάγια και των αγαπημένων της φίλων; Μα φυσικά η Θέκλα, η μοχθηρή αράχνη. Θα τα καταφέρει άραγε η Μάγια να ζήσει ελεύθερη; Ένας ύμνος στην πραγματική φιλία, στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για το περιβάλλον. Μια διαδραστική παράσταση, που μέσα από εκπλήξεις και απρόοπτα θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της Μάγια της Μέλισσας. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, με εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια, ξυλοπόδαρους και εναέριους ακροβάτες επί σκηνής. Μια θεατρική παράσταση που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο.
Παρασκευή 3/9 20:30
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης,  Naxou ke Stavraki, Ag. Ioannis Rentis 182 33

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου: Μαγικές βραδιές μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b