MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 14 προτάσεις για την εβδομάδα 30/8-5/9

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.

«illustradays»: Το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ εικονογράφησης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων
Monopoli Team

1. Πρόγραμμα Ψηφιακών Προβολών Athens Photo World 2021 στο ΚΠΙΣΝ

Συνεχίζοντας την πρωτοβουλία της παρουσίασης επιλεγμένων φωτογραφιών σε σειρά ψηφιακών προβολών σε κεντρικά μέρη της πόλης, το Athens Photo World φέρνει φέτος τις Ψηφιακές Προβολές του και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από τις 23 Αυγούστου έως και τις 04 Σεπτεμβρίου, κάθε βράδυ από τις 21:00 μέχρι και τα μεσάνυχτα, θα προβάλλεται στον τοίχο στο τέλος του Καναλιού (πλάι στα Σκαλοπάτια στο Κανάλι), μια συλλογή αθλητικών στιγμιότυπων από τους φωτογράφους των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.
23/8-04/9 | 21:00
Ελεύθερη είσοδος
Κανάλι, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Ε: [email protected]. https://www.snfcc.org/

2. 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου – «Γέφυρες» στην Αρχαία Κόρινθο

Η 12η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου «Γέφυρες», θα πραγματοποιηθεί 28 Αυγούστου-5 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Κόρινθο, στον ανοιχτό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αναστασία Κεφάλα». Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πανελλήνιες κι ευρωπαϊκές κινηματογραφικές πρεμιέρες, προβολές 90 ταινιών συνολικά μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, πρόσφατης παραγωγής από 25 χώρες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
28/8-5/9
Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων στο 6909672168 και πληροφορίες στο 6972080441 , [email protected] www.bridgesfest.eu.
Πνευματικό κέντρο Αρχαίας Κορίνθου «Αναστασίας Κεφάλα», Αρχαία Κόρινθος.

3. 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας στο κτήμα Κολλάτου

Το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας έρχεται, 1-30 Αυγούστου, στο κτήμα Κολλάτου. Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει με την παρουσία της Μαρία Ντούζα και την ταινία της «Το δέντρο και η Κούνια», προσκεκλημένοι του φεστιβάλ θα είναι ακόμα οι Βασίλης Βαφέας, Κώστας Φέρρης, Νίκος Ζερβός, Χρήστος Δήμας μαζί με την Ζέτα Δούκα, Βαρδής Μαρινάκης, Θόδωρος Μαραγκός, Σταύρος Ιωάννου, Τάκης Πετσιώτης, Gabriel Babsi, Αγγελική Κουρουνής, Τάκης Βωγόπουλος, Μαρία Λάφη κ.α. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
1-30 Αυγούστου
Ώρα έναρξης στις 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κτήμα Κολλάτου, Λιμπονες, Αίγινα. Τηλ: 2297 300699

4. Ο Γιώργος του Κέδρου: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ των Γιώργου και Γιάννη Κολόζη στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος του Κέδρου» θα προβληθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στο θερινό Λαΐς, στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου στις 22:00. Ένα προσωπικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις ματιές δύο γενεών κινηματογραφιστών, στο νησί της Δονούσας από τη δεκαετία του ’70 ως σήμερα. Ο «Γιώργος του Κέδρου» γυρίστηκε από το 1972 ως το 2018, με μια σειρά από διαφορετικές κάμερες, από φιλμ 8μμ ως ψηφιακό 4K, από τον Γιώργο και τον Γιάννη Κολόζη. Στις προβολές θα είναι παρών και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κολόζης.
2 και 3 Σεπτεμβρίου, 22:00
Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Θερινός κινηματογράφος Λαΐς, Μεγ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα. http://www.tainiothiki.gr/el/

5. Προβολές σε θερινά σινεμά: Park Your Cinema – «Arizona Junior» (1987) στο ΚΠΙΣΝ

Για έκτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park Your Cinema, η σειρά υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), υποδέχεται το κοινό στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Φέτος, το ΚΠΙΣΝ, για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ). Δείτε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, την ταινία των Τζόελ και Ίθαν Κοέν «Arizona Junior» (1987).
Παρασκευή 3/9, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού, Καλλιθέα. Τηλ. (+30) 216 8091000. Email: [email protected]. snfcc.org.

6. Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021: Κινηματογραφικές προβολές στον Θερινό Κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ Αισχύλεια περιλαμβάνει ταινίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος οι οποίες προβάλλονται από 3 ως τις 21 Σεπτεμβρίου στον Θερινό Κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας. Αυτή την εβδομάδα: 3/9 στις 21:15 «Περσεφόνη», σκηνοθεσία Κώστα Αθουσάκη (ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου).
3-21 Σεπτεμβρίου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Θερινός Κινηματογράφος, Παραλία Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 2, Ελευσίνα, Αττικής. https://aisxylia.gr/

7. Προβολές ταινιών σε θερινά: Park Your Cinema Kids – «Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού» (2017) στο ΚΠΙΣΝ

Τη φετινή σεζόν στο Park Your Cinema Kids, προσκαλούμε τους μικρούς θεατές και τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν απίθανους ήρωες σε κόσμους που δεν χωράει ο νους, με ταινίες που επέλεξε το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και συνθέτουν το πιο διασκεδαστικό κινηματογραφικό καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις 21:00 παρακολουθήστε, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, την ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού» (2017).
Σάββατο 4/9, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού, Καλλιθέα. Τηλ. (+30) 216 8091000. Email: [email protected]. snfcc.org.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔέκα – άκρως καλοκαιρινά – θρίλερ για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι12.09.2018

8. «#Η_Τέχνη_του_Πορτρέτου • Vol.ii»: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί ArteVisione

H γκαλερί ArteVisione παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: «#Η_Τέχνη_του_Πορτρέτου • Vol.ii», σε επιμέλεια της Νικολένα Καλαϊτζάκη, από τις 2 έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Η Ιστορικός της Τέχνης και Επιμελήτρια της έκθεσης μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η Τέχνη του Πορτρέτου, στην διαδοχή των αιώνων, αποτελούσε, ανέκαθεν, όπως η ιστορία έχει δείξει, μια γοητευτική, όσο και απαιτητική, από πλευράς του δημιουργού, “κατάκτηση”».
2 έως 16 Σεπτεμβρίου
Εγκαίνια: Πέμπτη 2/9, 17:00 – 22:00
Ωράριο λειτουργίας χώρου: Δευτέρα & Τετάρτη: 12 μ.μ. – 4 μ.μ., Τρίτη & Πέμπτη: 4 μιση το μεσημέρι – 8 μιση το βράδυ, Παρασκευή: 4 μ.μ. – 8 μ.μ. Σάββατο & Κυριακή κλειστά ή κατόπιν ραντεβού.

ArteVisione gallery, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα. Τ.: 6945951345.

9. «Τέχνη και Πολιτισμός απέναντι στην Ξενοφοβία» A+CvsX σε διάφορα σημεία της Αθήνας

Φώτο: Aydin Matlabi

Η Artifactory και οι εταίροι της ανακοινώνουν την Συνάντηση «Τέχνη και Πολιτισμός απέναντι στην Ξενοφοβία» A+CvsX που θα γίνει στις 2,3,4 Σεπτεμβρίου. Με εργαλεία τις τέχνες και τον πολιτισμό, η συνάντηση αντιμετωπίζει τα φαινόμενα της ξενοφοβίας και της ρητορικής μίσους, τα οποία αναπτύσσονται σε περιβάλλον έλλειψης συμπερίληψης και ανοχής για τον Άλλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Παρουσίαση και Έκθεση Καλών Πρακτικών «Τέχνη και Πολιτισμός απέναντι στην Ξενοφοβία» στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, διεθνή έκθεση φωτογραφίας και βίντεο Tolerance(s) στην γκαλερί Eos Gallery και διαδικτυακή Μουσική Παράσταση. Αναλυτικά εδώ.
2-4 Σεπτεμβρίου
Διάφορες τοποθεσίες. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

10. 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Ο δημοφιλής θεσμός, που για δεκαετίες τιμά τη διαχρονική αξία του βιβλίου, έρχεται ξανά να φωτίσει την πολιτιστική πλευρά της Αθήνας, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, από τις 3 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Το επίσημο αφιέρωμα του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 επικεντρώνεται στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με πολλές συναφείς υποενότητες. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, και σε συνεργασία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, θα υπάρχουν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα δρώμενα.
3-19 Σεπτεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00, Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30.
Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)  . Τηλ: 210 3303942, 210 3302523 URL: www.sekb.gr.

11. «illustradays»: Το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ εικονογράφησης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων

Έργο του Éric Puybaret, του τιμώμενου προσωπου του φετινού illustradays

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί και για 10 ολόκληρες μέρες, σε ανερχόμενα ταλέντα, ολόκληρη την κοινότητα των εικονογράφων με έδρα την Ελλάδα, διεθνείς καλεσμένους και καλεσμένες, και φυσικά σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε το illustration και θέλουν να δουν ιστορίες να ζωντανεύουν, φανταστικά πλάσματα που ζουν σε βιβλία και έργα τέχνης. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
3-12 Σεπτεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 – 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Ηρακλειδών 66, Αθήνα | https://illustradays.gr/

12. Η Μεγάλη Θεά: Ομαδική εικαστική έκθεση στις όχθες του ποταμού Ληθαίου (Τρίκαλα)

Η έκθεση «Η Μεγάλη Θεά», η οποία πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στις όχθες του ποταμού Ληθαίου (Τρίκαλα), είναι μια πρόταση οικολογικής αφύπνισης που προσεγγίζεται από την εικαστική κοινότητα, θέτοντας ως στόχο μια νέα κοινωνική δυναμική, οπτικής οικολογικής ευαισθητοποίησης. Το project αφορά τη δημιουργική προσέγγιση των εικαστικών σχετικά με τη βίαιη αλλαγή του τοπίου από την ανθρώπινη δραστηριότητα.
4-11 Σεπτεμβρίου
Είσοδος Ελεύθερη
Όχθες του Ληθαίου ποταμού – Τρίκαλα | https://tidalflowart.com/el/front-page-ell/

13. 2ο UNDERCURRENT Multiverse Festival στη Δράμα

Το 2ο UNDERCURRENT Multiverse Festival έρχεται από τις 22 Αυγούστου 2021 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2021, στο Πάρκο Νομαρχίας Δράμας (Διοικητήριο), καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης. Ένα ετήσιο πολυμορφικό φεστιβάλ, με μείγμα εμπειριών μουσικής, θεάτρου, χορού, εικαστικών τεχνών, λογοτεχνίας, γαστρονομίας, κοκ…Το φεστιβάλ αναμιγνύει τα είδη και τις επιρροές και αναδεικνύει τις ευκαιρίες για αυτοσχεδιασμό και δια-δραστικές εμπειρίες για το κοινό… Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
22/8-11/9
Είσοδος ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒραδιές Πολιτισμού στη Βίλα Αλλατίνη, για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας12.09.2018

14. 3ο Φεστιβάλ «Messolonghi By Locals: Εξερεύνησε την τοπική ταυτότητα» στο Μεσολόγγι

Tο 3ο Φεστιβάλ «Messolonghi By Locals: Εξερεύνησε την τοπική ταυτότητα» που πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι στις 27-28-29-30 Αυγούστου, στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να περάσουν ένα όμορφο τετραήμερο με παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στην πόλη και σε αρχαιολογικούς χώρους, διαδρομές, πεζοπορίες, ποδηλασία, κανό/καγιάκ και δραστηριότητες στη φύση, εκθέσεις, συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια, προβολές και τοπική γαστρονομία. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
27-30 Αυγούστου
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b