MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ανέστης Βλάχος: Έφυγε από την ζωή ο πιο διάσημος “κακός” του ελληνικού κινηματογράφου

Σήμερα, άφησε την τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό, σε ηλικία 87 ετών, ο Ανέστης Βλάχος, αγαπημένος ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, που τον γνωρίσαμε μέσα από τις εξαιρετικές του ερμηνείες στον ρόλο του “κακού”.

Ανέστης Βλάχος
Ανέστης Βλάχος
Monopoli Team

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 87 ετών, ο αγαπημένος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από τις μοναδικές του ερμηνείες στις παλιές ελληνικές ταινίες.

Λίγα λόγια για τον αγαπημένο ηθοποιό

Γεννήθηκε στην Προσοτσάνη της Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934. Οι γονείς του ήταν γεωργοί στο επάγγελμα. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος και ο πατέρας του, Ηρακλής, σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Όταν ήρθε στην Αθήνα, το 1946, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου ήταν συμμαθητής με τον Κώστα Καζάκο.

Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε μία οικοδομή. Εκεί χτύπησε σε ένα καρφί, και δυστυχώς έχασε το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν ήταν αυτοί που πλήρωσαν το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε, ενώ μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.

Ο Ανέστης Βλάχος ξεκίνησε την καριέρα στον κινηματογράφο αμέσως μετά την αποφοίτησή του, παίρνοντας μέρος στην πρώτη ταινία του Νίκου Κούνδουρου, Μαγική Πόλις. Το 1956 συμμετείχε σε δύο ακόμα από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, To Κορίτσι με τα Μαύρα του Μιχάλη Κακογιάννη και στο Δράκο του Νίκου Κούνδουρου.

Συνολικά είχε λάβει μέρος σε 92 ταινίες. Ακόμα, είχε κερδίσει τιμητικές διακρίσεις στο ΦΕΚΘ το 1966 και το 1974, για τις ερμηνείες στις ταινίες Με τη Λάμψη στα Μάτια και Κιέριον αντίστοιχα. Επίσης κέρδισε τιμητική διάκριση για την ερμηνεία στην ταινία του Μανουσάκη, Ο Φόβος, στο Φεστιβάλ Τυνησίας το 1966.

Η περιπέτεια με την υγεία του

Τα τελευταία χρόνια τον ταλαιπωρούσε η υγεία του και σύμφωνα με μαρτυρίες δεν μπορούσε ούτε να τραφεί σωστά, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό του σύστημα να μην μπορεί να αντέξει το βάρος μίας σοβαρής ασθένειας. Συνεπώς, η πρόσφατη ουρολοίμωξη που τον ταλαιπώρησε, τον οδήγησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Εκεί οι γιατροί αποφάσισαν την διασωλήνωσή του, καθώς ο πυρετός ήταν αρκετά υψηλός.

Ο ένας μήνας που νοσηλεύτηκε ήταν αρκετά κρίσιμος, όμως η υγεία του δεν παρουσίαζε βελτίωση, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθύτατη θλίψη στο κοντινό του περιβάλλον, αλλά και στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου.

Το κοινό τον είχε αγαπήσει για τους ρόλους του ως το σκληρό και κακό παιδί της χρυσής εποχής του κινηματογράφου και έτσι θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις καρδιές όλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Μαργαρίτης: Λαός χωρίς μνήμη είναι καταδικασμένος στη βαρβαρότητα12.09.2018

Η είδηση του χαμού του

Την είδηση γνωστοποίησε ο μεγάλος του γιος, Ηρακλής, με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook:

«Να την προσέχεις την μαμά σε παρακαλώ εκεί που πας Πατέρα, βρες και την Σοφία μας και να με περιμένετε, σας αγαπώ όλους τόσο πολύ… Αντίο μπαμπά… Καλό ταξίδι», έγραφε συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην μητέρα του και πρώτη σύζυγο του Ανέστη Βλάχου, Αναστασία Παπανδρώνη.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b