MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 13 παραστάσεις για το Σάββατο 21 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου.

Monopoli Team

1.Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο, επιχειρώντας την πρώτη του κάθοδο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 20, 21 και 22 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Σάββατο 21/8, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 70€, Α’ Ζώνη: 50€, Β’ Ζώνη: 35€, Γ’ Ζώνη: 25€, Δ’ Ζώνη: 20€, Ε’ Ζώνη: 15€.. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, Επίδαυρος, Τηλέφωνο: 2753 022026

2.«Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Σάββατο 21/8, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330

3.«Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο «Γ. Παππάς»

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Σάββατο 21/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο «Γ. Παππάς» – Αίγιο, Αχαΐα

5,«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Σάββατο 21/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων,  Λυδίας 10, Κρηνίδες 640 03, Τηλέφωνο: 251 051 6251

6.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Σάββατο 21/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, Ξάνθη 671 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤης άρνησης το Φως: Οι Active Member στο CT Garden Festival12.09.2018

7.Η Πόρνη από Πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Θερινό Cine Victoria

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Σάββατο 21/8 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Σινεμά «Victoria», Νέοι Πόροι, Τηλέφωνο: 2352 021888

8.ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ το μιούζικαλ της επανάστασης στο Θέατρο Από Κοινού

Με το έργο του Άγγελου Πυριόχου “ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” υποδέχεται το Από Κοινού Θέατρο τους θεατές του, όπως κάθε καλοκαίρι στη μικρή φιλόξενη αυλή του. Το “ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” είναι η ιστορία της πολύπαθης Δημοκρατίας (Ελένη Γερασιμίδου) η οποία μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή. Και τώρα με αφορμή τον εορτασμό της επανάστασής της, έρχεται να καταγγείλει τον επί 200 χρόνια βιασμό της στον Εισαγγελέα (Αντώνη Ξένο) έχοντας στο πλευρό της  δύο νέους ηθοποιούς (Αγγελική Ξένου-Πάνο Μπόρα). Με στοιχεία επιθεώρησης και διανθισμένο με πολλά τραγούδια, το “ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” χαρακτηρίζεται από τον ευφάνταστο συγγραφέα του, Άγγελο Πυριόχο, ως το “μιούζικαλ της Επανάστασης”. Η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες είναι του πολυτάλαντου Παντελή Καναράκη.
Σάββατο 21/8, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θεατρο Απο Κοινου, Ευπατριδών 4, Αθήνα 118 54, Τηλέφωνο: 21 1405 7249

9.Τραγίλογοι: Αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ»

Η παράσταση «Τραγίλογοι», είναι μια σπονδυλωτή παρουσίαση από αποσπάσματα τραγωδιών, τα οποία εμπεριέχουν μια γραμμική παρουσίαση της γυναίκας μέσα στο αρχαίο δράμα. Με μονολόγους όπως της Μήδεια, της Εκάβης, της Αντιγόνης, της Αίθρας, της Ιφιγένειας, της Άλκηστης, αναδεικνύεται το μεγαλείο της τραγωδίας της υπερβατικότητας και των παθών.
Σάββατο 21/8, 21:00
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ανοικτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης”, Κάρολου Κούν 13, Συκιές 566 26, Τηλέφωνο: 231 063 1305

10. Μουσικό θέατρο: Τα δώρα στο Αρχαίο Θέατρο Σάμου

Μια παράσταση βασισμένη στον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου. Ο Προμηθέας υπομένει και επιμένει. Αντιστέκεται στην εξουσία ενός παντοδύναμου θεού και μέσα από το προσωπικό του μαρτύριο οραματίζεται το μέλλον. Η σύγκρουση με την εξουσία είναι επώδυνη και υπερβατική. Ο Προμηθέας γίνεται σύμβολο της θυσίας για το κοινό καλό. Ο κάθε άνθρωπος, μικρός ή μεγάλος, διάσημος ή άσημος, φτωχός ή πλούσιος, γεννημένος ή αγέννητος, εκεί που δεν υπήρχε – για να πορευτεί ένας άλλος άνθρωπος, πολλοί άνθρωποι.
Σάββατο 21/8 21:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαίο Θέατρο Σάμου, Πυθαγόρειο 831 03

11.Γκίλγκαμες: Η Αναζήτηση της Αιώνιας Ζωής στην Ιερά Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Δεσκάτης

Με δύο ηθοποιούς και ζωντανή πρωτότυπη μουσική, η θεατρική ομάδα Roswitha παρουσιάζει το αρχαιότερο γνωστό λογοτεχνικό έργο από τη Μεσοποταμία, το Έπος του Γκίλγκαμες, που βρέθηκε σε πήλινες πινακίδες γραμμένο σε σφηνοειδή γραφή και χρονολογείται από τον 21ο αιώνα π.Χ.
Σάββατο 21/8 20:30
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Ιερά Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Τορνικίου, Δεσκάτη 512 00, Γρεβενά

12.Αίσωπος, ένας φίλος από τα παλιά στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

Μια παράσταση που αναφέρεται στη ζωή του Φρύγα «παραμυθά», από τα νεανικά του χρόνια μέχρι τον θάνατό του το 564 π.Χ., και απευθύνεται σε παιδιά από 7- 8 ετών και πάνω, αλλά και σε εφήβους. Μια παράσταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε κοινό ενηλίκων. Στην 65λεπτη (χωρίς διάλειμμα) διάρκεια της παράστασης παρουσιάζονται και κάποιοι από τους μύθους του, δραματοποιημένοι και ενταγμένοι στη δομή της σαν διδακτικά «ιντερλούδια», καθώς και σημαντικά γεγονότα του 6ου π.Χ. αιώνα, τα οποία προβάλλονται στη «οθόνη», που αποτελεί μέρος του σκηνικού.
Σάββατο 21/8 20:30
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, Γύθειο 232 00, Λακωνία

13.Παιδικό Θέατρο: «Μύθοι του Αισώπου» στο Θεατράκι ΟΣΕ ΝΑΥΠΛΙΟ

Το Θέατρο Μαριονέττας Γκότση παρουσιάζει την παράσταση «Μύθοι του Αισώπου», σε σκηνοθεσία Θανάση Γκότση και διασκευή Παναγιώτας Μωυσιάδου, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στο Σίνε Γέρακας. Τέσσερις μύθοι του Αισώπου που με την απλότητα τους έχουν την ικανότητα να συγκινήσουν να ψυχαγωγήσουν, να διδάξουν, ειδικά τους μικρούς μας φίλους, την αλήθεια πάντα με χαμόγελο.
Σάββατο 21/8, 20:00
Εισιτήρια: Είσοδος: 7€, κάρτα ανέργων/πολυτέκνων: 5€, ηλ. προπωληση: 6€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο ΟΣΕ Ναυπλίου, Ναύπλιο 221 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλλανδία: Επίδοξοι ληστές έριξαν κάτω… πίνακα του Μονέ κατά τη διαφυγή τους12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b