MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για την Πέμπτη 12 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου.

παραστάσεις
5. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι Χειλάκη και Μ.Δούνια στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων | Φωτογραφία: Κώστας Γκιόκας
Monopoli Team

1. «Φύλακας μιας επανάστασης», του Μάνου Καρατζογιάννη στον Κήπο Μπότσαρη

Η παράσταση «Φύλακας μιας επανάστασης» του Μάνου Καρατζογιάννη, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Νταλιάνη, περιοδεύει στην Ελλάδα και κρατάει την μνήμη ζωντανή. Ο ιστοριοδίφης και συγγραφέας, από τη Ναύπακτο, Γιάννης Βλαχογιάννης εδραίωσε στη συλλογική μνήμη τον Αγώνα του 1821. «Καταγραφέας» της Επανάστασης, διέσωσε και ανέδειξε, μεταξύ πολλών άλλων, τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη.
Πέμπτη 12/8 21:00
Εισιτήριο: Από 10€
Κήπος του Αρχοντικού Μπότσαρη, Ναύπακτος

2. Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Η παράσταση «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ» αποτελεί ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό και ερευνητικό εγχείρημα, ως προς τη σύλληψη και τη δομή, της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Λαμπίρη. Στη σκηνή ο εξαίρετος ηθοποιός Μάνος Βακούσης υποδύεται τον Κολοκοτρώνη την ιστορική στιγμή της υπαγόρευσης των απομνημονευμάτων ενώ παράλληλα οι Ευγενία Αποστόλου και Σοφία Λιάκου παρατηρούν και συμμετέχουν ως σύγχρονες ερευνήτριες την εξέλιξη της αφήγησης σε διαρκή κίνηση μέσα στα πολλαπλά επίπεδα του ιστορικού χρόνου. Η Μίνα Τσάμου παίζει ζωντανά κλαρινέτο.
Πέμπτη 12/8, 21:15
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Αθήνα 105 56, Τηλέφωνο: 21 0368 9510

3.«Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Δημοτικό θέατρο Νέων Μουδανιών παραστάσεις

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Πέμπτη 12/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό θέατρο Νέων Μουδανιών, Διόδωρου, Νέα Μουδανιά 632 00, Τηλέφωνο: 2373 350107

4.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Τριανόν Cinemax

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Πέμπτη 12/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Τριανόν Cinemax – Θερινός, Κεφαλληνίας 8 Σαρωνίδα 19013, 8 Kefallinias Str., Σαρωνίδα 190 13, Τηλέφωνο: 2291 054931

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTokyo 2020: Η Ιαπωνία σχεδίασε κιμονό για κάθε χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων – Το “ευχαριστώ” στην Ελλάδα12.09.2018

5. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι Χειλάκη και Μ.Δούνια στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Πέμπτη 12/8, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Λυδίας 10, Κρηνίδες 640 03, Τηλέφωνο: 251 051 6251

6. «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου παραστάσεις

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Πέμπτη 12/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά

7. ένεκα ZENECA στο Δημοτικό Σχολείο « Κεχρόκαμπος Καβάλας»

«Ένεκα Zeneca» θα λέμε αυτό το καλοκαίρι και θα κλαίμε από τα γέλια…και στη Νάουσα, την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, στις 10.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Ο σεναριογράφος Δημήτρης Πιπερίδης, δεν θα μπορούσε να παραμείνει άπραγος μπροστά στην πρόκληση της εποχής. Επιστρέφει μετά την σκληρή καραντίνα που βίωσε ο πολιτισμός, με μια ποντιακή θεατρική παράσταση που θα μας κάνει να κλαίμε από τα γέλια, που τόσο στερηθήκαμε τον τελευταίο καιρό. Το αχτύπητο δίδυμο, Τάκης Βαμβακίδης και Αλέξης Παρχαρίδης μαζί με την Τίσσα Βασιλάκη και τη Χρύσα Συμεωνίδου σε διπλή διανομή στο ρόλο αλλά και guest stars έκπληξη, ενώνουν και πάλι το ταλέντο τους και μας ταξιδεύουν σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας…. υποσχόμενοι γέλιο μετά δακρύων.
Πέμπτη 12/8, 22:00
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Δημοτικό Σχολείο – Κεχρόκαμπος Καβάλας

8. Παιδικό Θέατρο: Ο μικρός πρίγκιπας στο Σινεμα Αθηναια Athinaia Movie Theater παραστάσεις

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών,  ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι! Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από έναν απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα, σε όλη την Ελλάδα! Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης.
Πέμπτη 12/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Σινεμα Αθηναια Athinaia Movie Theater,  Λεωφ. Χαλκουτσίου Συκαμίνου, Χαλκούτσι 190 15, Τηλέφωνο: 2295 071515

9. Παιδικό θέατρο: «Η Χιονάτη και οι επτά υπέροχοι μουσικοί» στο Υπαίθριο Θέατρο “Γεώργιος Παππάς”

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Τέχνη και Όραμα», από την αρχή της διαδρομής της, παραμένει αφοσιωμένη στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια, τη «Χιονάτη». Διασκευάσαμε και δημιουργήσαμε μία νέα πρωτότυπη παράσταση με φαντασία που θα μαγέψει και θα ταξιδέψει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.
Πέμπτη 12/8, στις 19:30
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr
Υπαίθριο Θέατρο “Γεώργιος Παππάς”,  7-9 Πάροδος, Nik. Plastira, Αίγιο 251 00, Τηλέφωνο: 2691 028210

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗλεκτρικό Ταξίδι: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο CT Garden Festival12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b