MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Brexit: Τι θα ισχύει τελικά για τις περιοδείες των Βρετανών μουσικών εντός ΕΕ;

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας δήλωσε ότι οι Βρετανοί μουσικοί και τραγουδιστές θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε αρκετές χώρες της ΕΕ.

Βρετανοί μουσικοί
Έντ Σίραν | Φώτο: Zakary Walters
Monopoli Team

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί μουσικοί και τραγουδιστές θα έχουν τη δυνατότητα να περιοδεύσουν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες χωρίς την ανάγκη έκδοσης βίζα ή άδειας εργασίας.

Οι συνέπειες του brexit για τους Βρετανούς καλλιτέχνες

Οι κανόνες που ξεκίνησαν να ισχύουν από την αρχή του έτους, όταν και το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν εγγυόνταν ταξίδια χωρίς βίζα για τους καλλιτέχνες από τη Βρετανία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που τους προκάλεσε ανησυχία, εξαιτίας της ενδεχόμενης επιπλέον οικονομικής τους επιβάρυνσης για την πραγματοποίηση περιοδείας στην ΕΕ.

Διαπραγματεύσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Ωστόσο, το Υπουργείο Πολιτισμού, Ψηφιακών Μέσων, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι διαπραγματεύτηκε με 19 κράτη-μέλη της ΕΕ, ώστε να επιτραπεί στους Βρετανούς μουσικούς και τραγουδιστές να πραγματοποιήσουν σύντομες περιοδείες χωρίς βίζα.

Οι χώρες αυτές είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Τσέχικη Δημοκρατία, Δανία, Εστονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Σουηδία.

Οι συζητήσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται

Με τις εναπομένουσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα τους και την Ελλάδα, οι συζητήσεις συνεχίζονται, ώστε οι ρυθμίσεις τους να ευθυγραμμιστούν με αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τις οποίες οι περιοδεύοντες καλλιτέχνες και το βοηθητικό προσωπικό να μπορούν να πραγματοποιήσουν επίσκεψη έως και τρεις μήνες χωρίς βίζα.

Η ανακοίνωση του βρετανικού Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει:

«Επιθυμούμε οι εξαιρετικοί Βρετανοί καλλιτέχνες και άλλοι επαγγελματίες να έχουν την δυνατότητα να περιοδεύσουν στο εξωτερικό εύκολα. Αναγνωρίζουμε ότι παραμένουν αρκετές προκλήσεις ως προς αυτό και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τη βιομηχανία του θεάματος. 

Επιπλέον, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι όταν αρθούν οι περιορισμοί που αφορούν την πανδημία, η περιοδείες θα μπορέσουν να επανεκκινηθούν και οι καλλιτέχνες μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν, να βελτιώνουν την τέχνη τους, να αυξάνουν το κοινό τους και να παρουσιάσουν τη βρετανική δημιουργικότητα στον υπόλοιπο κόσμο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑForbes: Η Rihanna είναι και επίσημα η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο – αλλά όχι χάρη στη μουσική της12.09.2018

Οι εξελίξεις έρχονται έπειτα από πολύμηνη εκστρατεία ηχηρών ονομάτων στον χώρο της μουσικής, όπως ο Έλτον Τζον και ο Εντ Σίραν, πάνω στο ζήτημα των μετα-brexit περιοδειών, με τον πρώτο να προειδοποιεί ότι οι υπάρχοντες κανόνες απειλούν μια ολόκληρη γενιά ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Πηγή: Guardian

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b