MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 12 παραστάσεις για την Κυριακή 1 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Κυριακή 1 Αυγούστου.

παραστάσεις
«Πυθία: Ο χορός της προφητείας», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών
Monopoli Team

1. Stand-Up Kids: Comedy show με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

Φέτος το καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) η κωμωδία έχει την τιμητική της. Τρεις συνεχόμενες Κυριακές (18 και 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου) στις 21:00, ο δημοφιλής stand-up κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου παρουσιάζει στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ ένα comedy show για παιδιά από 6 έως 12 ετών και τους γονείς τους. Η παράσταση πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Κυριακή: 1/8 21:00
Εισιτήριο: Κανονικό 10€, Μειωμένο 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, τηλ: 216 8091000

2. «Φοίνισσες», του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου είναι οι Φοίνισσες του Ευριπίδη, η εμβληματική τραγωδία με την οποία ο ποιητής μας παραδίδει μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου των Λαβδακιδών. Το έργο παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη παράσταση μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών, έχοντας την υπογραφή του Γιάννη Μόσχου στην πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 30, 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Κυριακή 1/8 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου, τηλ: 210 7234567, aefestival.gr.

3. «Πυθία: Ο χορός της προφητείας», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών

Η χοροθεατρική παράσταση Πυθία-Ο χορός της προφητείας σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη, χορογραφία Ελένης Χατζηγεωργίου & Σάρα Τοσκάνο και μουσική Βασίλειου Οικονομίδη, παρουσιάζεται στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών.
Κυριακή 1/8, 21:15
Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών (Ρωμαϊκή Αγορά)

4.«Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Κυριακή 1/8, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313.

5.«Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Κυριακή 1/8, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHouse of Gucci: Άνταμ Ντράιβερ και Lady Gaga στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ12.09.2018

6«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες», του Leonard Gershe στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του «Οι Πεταλούδες είναι ελεύθερες» (Butterflies Are Free, 1969). Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Πέμη Ζούνη, τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το τραγούδι της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Κυριακή 1/8, στις 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, Κατερίνη, Πιερία

7. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων παραστάσεις

Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτει την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα ολοκληρώνοντας τον κύκλο της στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο ρόλο του Ορέστη ο Άρης Σερβετάλης. Συμμετέχουν: η Μαίρη Μηνά, ο Πάνος Βλάχος, ο Γιώργος Ψυχογιός, ο Αιμιλιανός Σταματάκης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου , ο Ζερόμ Καλουτά.
Κυριακή 1/8, 21:30
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Λυδίας 10, Κρηνίδες 640 03, Τηλέφωνο: 251 051 6251

8.Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης»: Our Festival 7 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς παραστάσεις

Από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το «Our Festival 7», στο πλαίσιο Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης». Τη συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών που παρουσιάζουν ποικιλία εκδηλώσεων. Θέατρο, μουσική, χορός, κουκλοθέατρο, video art, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.
Κυριακή 1/8, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

9.5ο bio – Mechanical Festival: Βάτραχοι του Αριστοφάνη στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδας

Το Θέατρο Χαλκίδας διοργανώνει φέτος το 5ο bio – Mechanical Festival, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδας στον Όρμο Μικρό Βαθύ Αυλίδας. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 2 Ιουλίου  έως 2  Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, Θέατρο, Μουσική, Χορός.
Κυριακή 1/8, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις: viva.gr.
Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, Όρμος Μικρό Βαθύ, Βαθύ 341 00, Τηλέφωνο: 697 216 2440

10. «Τραχίνιες» του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος παραστάσεις

Οι «Τραχίνιες», του Σοφοκλή, έργο αινιγματικό και βαθιά υπαρξιακό αλλά ταυτόχρονα καινοτόμο και σύγχρονο συμπυκνώνουν την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με την αναπότρεπτη μοίρα του.  Μέσα σε ένα πλαίσιο ψυχαναλυτικών αποχρώσεων «κλειστού χώρου», οι συναισθηματικές εξάρσεις, οι άλλοτε βροντώδεις δονήσεις των ηρώων συμπορεύονται με το αδιαμφισβήτητο κύρος των Θεών.
Κυριακή 1/8, 19:30
Εισιτήρια: Είσοδος: 10€ Προπώληση: ticketservices.gr.
Αρχαίο θέατρο Δημητριάδος, Λεωφόρος Αθηνών, Δημητριάδος 125, 383 34, Τηλέφωνο: 2421 088091

11. Παιδικό θέατρο: «Η Χιονάτη και οι επτά υπέροχοι μουσικοί» στο Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Τέχνη και Όραμα», από την αρχή της διαδρομής της, παραμένει αφοσιωμένη στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια, τη «ΧΙΟΝΑΤΗ». Διασκευάσαμε και δημιουργήσαμε μία νέα πρωτότυπη παράσταση με φαντασία που θα μαγέψει και θα ταξιδέψει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.
Κυριακή 1/8, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr
Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων, Άνω Σύρος 841 00

12. Παιδικό Θέατρο: «Μύθοι του Αισώπου» στο Θερινός Κιν/φος Victoria παραστάσεις

Το Θέατρο Μαριονέττας Γκότση παρουσιάζει την παράσταση «Μύθοι του Αισώπου», σε σκηνοθεσία Θανάση Γκότση και διασκευή Παναγιώτας Μωυσιάδου, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στο Σίνε Γέρακας. Τέσσερις μύθοι του Αισώπου που με την απλότητα τους έχουν την ικανότητα να συγκινήσουν να ψυχαγωγήσουν, να διδάξουν, ειδικά τους μικρούς μας φίλους, την αλήθεια πάντα με χαμόγελο.
Κυριακή 1/8, 20:00
Εισιτήρια: Είσοδος: 7€, κάρτα ανέργων/πολυτέκνων: 5€, ηλ. προπωληση: 6€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θερινό Σινεμά «Victoria», Νέοι Πόροι 600 63, Τηλέφωνο: 2352 021888

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE TV: Αύγουστος με νέους τίτλους σειρών και συνέχεια επιτυχημένων παραγωγών12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b