MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 15 παραστάσεις για το Σάββατο 31 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Σάββατο 31 Ιουλίου.

«Η Φαίδρα καίγεται», της Αμάντας Μιχαλοπούλου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | Φωτογραφία: Elina Giounanli
Monopoli Team

1. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Φοίνισσες», του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου είναι οι Φοίνισσες του Ευριπίδη, η εμβληματική τραγωδία με την οποία ο ποιητής μας παραδίδει μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου των Λαβδακιδών. Το έργο παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη παράσταση μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών, έχοντας την υπογραφή του Γιάννη Μόσχου στην πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 30, 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Σάββατο 31/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου, τηλ: 210 7234567, aefestival.gr.

2. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ο «Αίαντας» του Σίμου Κακάλα στον Κήπο της Πειριαώς 260

Ύστερα από την αναβολή των πρώτων προγραμματισμένων παραστάσεων λόγω ανυπέρβλητων τεχνικών ζητημάτων, ο «Αίαντας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, θα ανέβει τελικά, στον κήπο της Πειραιώς 260, από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Σάββατο 31/7/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 1o€, Αμεα: 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
http://aefestival.gr/ | Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλ: 21 0928 2900

3. Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης»: Our Festival 7 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το «Our Festival 7», στο πλαίσιο Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης». Τη συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών που παρουσιάζουν ποικιλία εκδηλώσεων. Θέατρο, μουσική, χορός, κουκλοθέατρο, video art, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.
Σάββατο 31/7, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

4. 5ο bio – Mechanical Festival: Βάτραχοι του Αριστοφάνη στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδας

Το Θέατρο Χαλκίδας διοργανώνει φέτος το 5ο bio – Mechanical Festival, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδας στον Όρμο Μικρό Βαθύ Αυλίδας. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 2 Ιουλίου  έως 2  Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, Θέατρο, Μουσική, Χορός.
Σάββατο 31/7, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις: viva.gr.
Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, Όρμος Μικρό Βαθύ, Βαθύ 341 00, Τηλέφωνο: 697 216 2440

5. «Το κουτί της Πανδώρας» στον Αύλειο χώρο Τεμένους Οσμάν Σαχ

Με αφορμή τον θεματικό άξονα «Μυθολογία», διατρέχοντας την τέχνη του θεάτρου και της φωτογραφίας επιχειρείται μια παραστατική ερμηνεία, συνδυάζοντας τον μύθο του Ησίοδου με τα διαχρονικά δεινά της ανθρωπότητας. Το κουτί της Πανδώρας πραγματεύεται τη διασπορά των δεινών στον κόσμο λόγω λανθασμένων επιλογών, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, και λειτουργεί ως αφορμή για ενδοσκόπηση και επαναπροσδιορισμό των αξιών. Οι σύγχρονες «συμφορές» που επηρεάζουν τη ζωή όλων και ιδιαίτερα των εφήβων γίνονται αφορμή για νέα σκέψη που θα δώσει ελπίδα στην ανθρωπότητα.
Σάββατο 31/7, 21:15
Προπώληση: digitalculture.gr.
Τζαμί του Οσμάν Σαχ (Μουσείο), Καρδίτσης 3, Τρίκαλα 421 00, Τηλέφωνο: 2431 076647

6. «Κεφαλονίτικες ιστορίες» στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου Κεφαλονιάς

Η παράσταση παίρνει τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Α. Σκιαδαρέση. Με τις δικές του ιστορίες συναντιούνται τα μυστήρια κι οι στοχασμοί του Ανδρέα Λασκαράτου. Ο Σκιαδαρέσης, με σεβασμό στην κεφαλονίτικη πνευματική ιδιοτυπία, εμπνέεται από τη ζωή και την παράδοση. Όλες του οι Ιστορίες έχουν κάποιον πυρήνα αληθινό.
Σάββατο 31/7, 21:15
Προπώληση: digitalculture.gr.
Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Λειβαθού 281 00, Τηλέφωνο: 2671 027546

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCrossing Rivers: Έκθεση ζωγραφικής της Λάρας Σταφυλοπάτη στην αίθουσα τέχνης Art Space/Studio 26512.09.2018

7. «Πυθία: Ο χορός της προφητείας», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών

Η χοροθεατρική παράσταση Πυθία-Ο χορός της προφητείας σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη, χορογραφία Ελένης Χατζηγεωργίου & Σάρα Τοσκάνο και μουσική Βασίλειου Οικονομίδη, παρουσιάζεται στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών.
Σάββατο 31/7, 21:15
Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών (Ρωμαϊκή Αγορά)

8.«Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου καταθέτοντας την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Στις 16, 17 και 18 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό.
Σάββατο 31/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Λυδίας 10, Κρηνίδες 640 03, Τηλέφωνο: 251 051 6251

9.«Ο Προμηθέας Δεσμώτης», του Αισχύλου, στο Υπαίθριο Θέατρο Δελφών Φρύνιχος   παραστάσεις

Ο Προμηθέας Δεσμώτης, η συνταρακτική τραγωδία του Αισχύλου, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…Είναι ένα έργο, που χωρίς άλλο, αποκαλύπτει και τη βαθειά θρησκευτική ιδιοσυγκρασία του Αισχύλου.
Σάββατο 31/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Υπαίθριο Θέατρο Δελφών “Φρύνιχος” – Δελφοί, Φωκίδα

10. Η «Ελένη» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Δίου παραστάσεις

«Ελένη» του Ευριπίδη, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου, μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνει, 6-8 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Σάββατο 31/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Αρχαίο Θέατρο Δίου, Αρχαίο Θέατρο, Δίον 601 00

11. «Η Φαίδρα καίγεται», της Αμάντας Μιχαλοπούλου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου παραστάσεις

Μια Φαίδρα που δεν πεθαίνει, αλλά αντιμετωπίζει τον ερωτισμό ως κάλεσμα ζωής. Έτοιμη να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της ακούγοντας το κάλεσμα του πάθους ως υπόσχεση ζωτικότητας. Στον αντίποδα της ενοχικής Φαίδρας του αρχαίου μύθου και των κλασικών μεταγραφών της, και εμπνευσμένη από την ερωτική ηρωίδα της Τσβετάγεβα, η σύγχρονη Φαίδρα της Αμάντας Μιχαλοπούλου αναλαμβάνει την ευθύνη της επιθυμίας της και έρχεται αντιμέτωπη με τη φωτιά – φωτιά καταστροφής και αναγέννησης, σ όλες τις εκδοχές και τις μεταμορφώσεις που υπαγορεύει το ελληνικό καλοκαίρι.
Σάββατο 31/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα

12. «Ιχνευταί», του Σοφοκλή, στο Οροπέδιο Ζηρείας παραστάσεις

Το Ziria Festival μας προσκαλεί στο οροπέδιο της Ζήρειας σε μια μαγευτική και ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς, το Σάββατο 31 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ιχνευταί» Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Μετά το μύθο, θα ακολουθήσει μια ιστορική, ιαματική μουσική συνεύρεση με τον θρυλικό Πετρολούκα Χαλκιά.
Σάββατο 31/7, στις 18:30
Εισιτήριο: Κανονικό 10€, Μειωμένο 6€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Οροπέδιο Ζηρείας, Κορινθία

13. 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης: «Ιππείς» του Αριστοφάνη από το Εθνικό θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τα φετινά Επιδαύρια παρουσιάζοντας τους Ιππείς του Αριστοφάνη, το πρώτο έργο του ποιητή με ιδιαίτερα έντονες πολιτικές και σατιρικές αιχμές, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου και μια διανομή εκλεκτών πρωταγωνιστών.
Σάββατο 31/7, στις 21:ο0
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης, Δωδώνη 455 00

14. Παιδικό θέατρο: «Η Χιονάτη και οι επτά υπέροχοι μουσικοί» στο Kιν/θέατρο Γαλάζια ακτή 

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Τέχνη και Όραμα», από την αρχή της διαδρομής της, παραμένει αφοσιωμένη στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια, τη «ΧΙΟΝΑΤΗ». Διασκευάσαμε και δημιουργήσαμε μία νέα πρωτότυπη παράσταση με φαντασία που θα μαγέψει και θα ταξιδέψει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.
Σάββατο 31/7, στις 20:30
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr
Cine Γαλάζια Ακτή, Γαλάζιας Ακτής, Ολυμπίου Διός 110, Καλύβια Θορικού 190 10, Τηλέφωνο: 2291 022244

15. Παιδικό Θέατρο: «Ο Ραφτάκος των λέξεων», του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, με μικρές ομάδες θεατών για μέγιστη ασφάλεια, από τις 5 Ιουνίου. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.
Σάββατο 31/7, στις 19:30
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αισθητικό Δάσος Καισαριανής, Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως, Βλητικος Σταθμός 161 22

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b