MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 15 παραστάσεις για την Παρασκευή 30 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου.

παραστάσεις
Φεστιβάλ Επιδαύρου: Φοίνισσες, του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Monopoli Team

1. Φεστιβάλ Επιδαύρου: Φοίνισσες, του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου είναι οι Φοίνισσες του Ευριπίδη, η εμβληματική τραγωδία με την οποία ο ποιητής μας παραδίδει μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου των Λαβδακιδών. Το έργο παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη παράσταση μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών, έχοντας την υπογραφή του Γιάννη Μόσχου στην πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 30, 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Παρασκευή: 30/7 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου, τηλ: 210 7234567, aefestival.gr.

2. Μουσική παράσταση: «Πάμε γι’ άλλα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Άλσος παραστάσεις

Ο performer Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος, 11 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μάς προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς». Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Παρασκευή 30/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

3. «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ παραστάσεις

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Παρασκευή 30/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ, Ιωάννινα 453 33

4. «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Παρασκευή 30/7, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

5. «Το κουτί της Πανδώρας» στον Αύλειο χώρο Τεμένους Οσμάν Σαχ

Με αφορμή τον θεματικό άξονα «Μυθολογία», διατρέχοντας την τέχνη του θεάτρου και της φωτογραφίας επιχειρείται μια παραστατική ερμηνεία, συνδυάζοντας τον μύθο του Ησίοδου με τα διαχρονικά δεινά της ανθρωπότητας. Το κουτί της Πανδώρας πραγματεύεται τη διασπορά των δεινών στον κόσμο λόγω λανθασμένων επιλογών, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, και λειτουργεί ως αφορμή για ενδοσκόπηση και επαναπροσδιορισμό των αξιών. Οι σύγχρονες «συμφορές» που επηρεάζουν τη ζωή όλων και ιδιαίτερα των εφήβων γίνονται αφορμή για νέα σκέψη που θα δώσει ελπίδα στην ανθρωπότητα.
Παρασκευή 30/7, 21:15
Προπώληση: digitalculture.gr.
Τζαμί του Οσμάν Σαχ (Μουσείο), Καρδίτσης 3, Τρίκαλα 421 00, Τηλέφωνο: 2431 076647

6. «Κεφαλονίτικες ιστορίες» στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου Κεφαλονιάς

Η παράσταση παίρνει τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Α. Σκιαδαρέση. Με τις δικές του ιστορίες συναντιούνται τα μυστήρια κι οι στοχασμοί του Ανδρέα Λασκαράτου. Ο Σκιαδαρέσης, με σεβασμό στην κεφαλονίτικη πνευματική ιδιοτυπία, εμπνέεται από τη ζωή και την παράδοση. Όλες του οι Ιστορίες έχουν κάποιον πυρήνα αληθινό.
Παρασκευή 30/7, 21:15
Προπώληση: digitalculture.gr.
Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Λειβαθού 281 00, Τηλέφωνο: 2671 027546

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣιμόν Μπάιλς: Ο λόγος που η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια αποχώρησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες12.09.2018

7. Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης»: Our Festival 7 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στις 21:00, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, στο πλαίσιο Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης», την συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών που παρουσιάζουν ποικιλία εκδηλώσεων. Θέατρο, μουσική, χορός, κουκλοθέατρο, video art, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.
Παρασκευή 30/7, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

8. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στην Τεχνόπολις Ηρακλείου Κρήτης

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Παρασκευή 30/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Τεχνόπολις, Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Ηράκλειο 714 14, Τηλέφωνο: 281 082 3813

9.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Παρασκευή 30/7, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό Θέατρο, Χατζηδημητρίου 120, Γιαννιτσά 581 00

10. «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα ζωντανεύει ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Παρασκευή 30/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 162 32, Τηλέφωνο: 21 0760 9350

11.«Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» στο Χυτήριο Θέατρο – Σημείο Πολιτισμού

Ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από ιστορίες και εικόνες της ιαπωνικής κουλτούρας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Θέατρο Χυτήριο-Σημείο Πολιτισμού, κάθε Πέμπτη από τις 15 Ιουλίου, με την παράσταση «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» του Λευκάδιου Χερν, σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη. Η σκηνική δράση συνδυάζει διαφορετικά είδη θεάτρου, όπως το σωματικό θέατρο, την παντομίμα και περιέχει στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού Θεάτρου Νο και Καμπούκι. Ένα καλλιτεχνικό έργο που απευθύνεται σε κωφούς και σε ακούοντες θεατές.
Παρασκευή 20/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 5€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected].

12. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ο «Αίαντας» του Σίμου Κακάλα στον Κήπο της Πειριαώς 260

Ύστερα από την αναβολή των πρώτων προγραμματισμένων παραστάσεων λόγω ανυπέρβλητων τεχνικών ζητημάτων, ο «Αίαντας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, θα ανέβει τελικά, στον κήπο της Πειραιώς 260, από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Παρασκευή 30/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 1o€, Αμεα: 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
http://aefestival.gr/ | Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλ: 21 0928 2900

13. «Η Φαίδρα καίγεται» της Αμάντας Μιχαλοπούλου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

«Η Φαίδρα καίγεται», το νέο έργο της Αμάντας Μιχαλοπούλου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, παρουσιάζεται 30-31 Ιουλίου (21:30 ), στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Η Φαίδρα ερωτεύεται, κάνει την κίνηση των τολμηρών ανθρώπων, το αποκαλύπτει και το υπερασπίζεται. Ο Ιππόλυτος, καλείται να την ακολουθήσει. Η απάντηση σε έναν έρωτα, όμως, όπως και η εκκίνησή του, δεν είναι ποτέ η συνισταμένη λογικών παραμέτρων.
Παρασκευή 30/7, 21:30
Εισιτήριο: 15€ (Γενική Είσοδος). Προπώληση: ticketservices.gr
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα. http://aefestival.gr/

14. Παιδικό Θέατρο: Ο μικρός πρίγκιπας στο Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών,  ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι! Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από έναν απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα, σε όλη την Ελλάδα! Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης.
Παρασκευή 30/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Σάμου, Πυθαγόρειο 831 03

15. Θέατρο σκιών: Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα στο Δημοτικό πάρκο Αγνάντι

Το καλοκαίρι έφτασε και ο λαϊκός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, δίνει και φέτος ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους στα πάρκο Αγνατνι του Πειραιά στις 30 Ιουλίου 2021.
Παρασκευή 30/7, 19:30
Εισιτήριο: Από 5€. Προπώληση: viva.gr.
Πλατεία Πηγάδας, Κουντουριώτου 262, Πειραιάς 185 37

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια τυχαία συνάντηση: Η πρώτη έκθεση του Λάκη Λαζόπουλου μαζί με τον Απόστολο Χαντζαρά στην Πάρο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b