MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σιμόν Μπάιλς: Ο λόγος που η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια αποχώρησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η επιτυχημένη αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, Σιμόν Μπάιλς, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την φετινή διοργάνωση, περιγράφοντας τους σοβαρούς λόγους αυτής της επιλογής.

Σιμόν Μπάιλς. Photo Credits: Chang W. Lee/The New York Times
Σιμόν Μπάιλς. Photo Credits: Chang W. Lee/The New York Times
Monopoli Team

Η Σιμόν Μπάιλς, η αθλήτρια που ενέπνευσε χιλιάδες κορίτσια να παλέψουν για τα όνειρά τους, που ξεκίνησε χαμηλά και έφτασε στο πάνθεον της ενόργανης γυμναστικής, μένει εκτός των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ενώ την είδαμε το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου να κάνει κανονικά την προσπάθειά της στον ίππο, όταν ήρθε η στιγμή των τελικών του ομαδικού, φάνηκε πως δε θα συμμετείχε. Άμεσα έγινε λόγος για τραυματισμό της μετά από πτώση στον ίππο, που είχε σημειωθεί νωρίτερα, όμως ο λόγος ήταν πιο σοβαρός. Το βάρος των προσδοκιών την λύγισε και δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις ‘απαιτήσεις’ που όλοι είχαν, από την πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες: Ηχηρό μήνυμα για την προώθηση της ελευθερίας της επιλογής από τη γυναικεία ομάδα ενόργανης της Γερμανίας12.09.2018

Όπως ανακοίνωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ήθελε να κάνει το κοινό της περήφανο. “Δεν ήταν μια εύκολη μέρα ή η καλύτερή μου, αλλά πέρασε. Πραγματικά νιώθω σαν να έχω το βάρος του κόσμου πάνω στους ώμους μου κάποιες φορές. Ξέρω ότι το κάνω να μοιάζει σαν να μην με επηρεάζει, αλλά κάποιες φορές είναι δύσκολο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι αστείο. Αλλά είμαι χαρούμενη που η οικογένειά μου μπόρεσε να είναι μαζί μου έστω και διαδικτυακά, είναι όλος μου ο κόσμος”, έγραψε συγκεκριμένα, μία μέρα πριν την απόσυρσή της, προοικονομώντας την περίεργη και πιεσμένη κατάσταση, στην οποία βρισκόταν εγκλωβισμένη.

Οι λόγοι της αποχώρησής της

Μετά την αποχώρησή της από τους τελικούς, η Μπάιλς δήλωσε πως και οι αθλητές είναι άνθρωποι σαν όλους τους άλλους και χρειάζεται να εστιάζουν στους εαυτούς τους. «Πρέπει να προστατεύουμε το μυαλό μας και το σώμα μας, και όχι μόνο να βγαίνουμε εκεί έξω και να κάνουμε ό,τι θέλει ο κόσμος να κάνουμε».

«Σωματικά νιώθω καλά. Συναισθηματικά όμως, ποικίλλει ανάλογα τη στιγμή και την ώρα. Το να έρθω εδώ στους Ολυμπιακούς και να είμαι το αστέρι δεν είναι εύκολο. Προσπαθώ να περάσω μια μέρα τη φορά, θα δούμε», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020»: Οι στερεοτυπικές αναγγελίες των εθνικών αποστολών και οι αντιδράσεις12.09.2018

Η Σιμόν δεν άργησε να δηλώσει πως δύναμη και έμπνευση για την τελική αυτή απόφαση της έδωσε η Ναόμι Οσάκα, που επίσης αποφάσισε να απέχει από τους φετινούς αγώνες. Το μήνυμα που έδωσαν και οι δύο ήταν πως προτεραιότητα είναι η ψυχική υγεία. Είναι αποδεκτό και σοφό το να απέχεις κάποιες φορές, γιατί σημασία έχει η απόλαυση του αγώνα αλλά και η εστίαση στον εαυτό μας.

«Ήταν πολύ αγχωτικοί Ολυμπιακοί» παραδέχτηκε η Μπάιλς, και το ίδιο έχουν δηλώσει και αρκετοί αθλητές φέτος, σε αυτήν την περίεργη και πρωτόγνωρη διοργάνωση. Εξήγησε ακόμα πως: «Το να μην έχεις κοινό, έχει διαφορετικές μεταβλητές. Ήταν μια μεγάλη εβδομάδα. Ήταν μια μεγάλη διαδικασία. Ήταν μια μεγάλη χρονιά. Υπήρχαν πολλές μεταβλητές και είμαστε αγχωμένοι. Θα έπρεπε να ήμασταν εδώ και να διασκεδάζουμε, αλλά κάποιες φορές αυτό δεν συμβαίνει».

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b