MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΚΘΕΣΗ

  Yδρούσα – πηγή Τέχνης: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης «Αδαμαντία» στην Άνδρο

  Ο Χώρος Τέχνης Αδαμαντία – Adamantia Art Space, στο Νειμποριό της Άνδρου, φιλοξενεί, από τις 31 Ιουλίου, την ομαδική έκθεση «Yδρούσα – πηγή Τέχνης», με τη συμμετοχή 40 σύγχρονων εικαστικών.

  Κατερίνα Σωρούλα
  Κατερίνα Σωρούλα
  Monopoli Team

  Η ομαδική εικαστική έκθεση «Υδρούσα – πηγή Τέχνης» σας καλεί να επισκεφτείτε τον όμορφο και φιλόξενο χώρο τέχνης Αδαμαντία στο Νειμποριό της Άνδρου στον οποίο φιλοξενούνται έργα 40 σύγχρονων εικαστικών που αναδεικνύουν τη σύγχρονη εικαστική σκηνή στην Ελλάδα που ανθεί παρά τις αντιξοότητες των τελευταίων ετών.

  Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο, 31 Ιουλίου στις 8μ.μ. και διαρκεί έως το Σάββατο, 14 Αυγούστου. Είναι επισκέψιμη καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη διάρκειά της, ενώ η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

  Αναστασία Ανθρακοπούλου, Αμφιτρίτη

  Λίγα λόγια για την έκθεση

  «Δεν είναι ανάγκη πλέον να κρυφθώ / Είμαι στην Άνδρο». «Κρατώ στο χέρι μου ένα κογχύλι και λέγω μέσα μου Άνδρος-Υδρούσα. [. . .] Είμαι ταξιδευτής και επιστροφεύς. Φέρνω στην Άνδρο το παιδί μου. Το όνομά του είναι Λεωνίδας. Είναι γερό και πράο. Η ημέρα είναι πανηγυρική. Ο ήλιος λάμπει. Ο αήρ μυρίζει από ανθούς πορτοκαλιάς και λεμονιάς. Το πέλαγος φρικιά. Κορυδαλλοί διασχίζουν τον αιθέρα. Η νήσος αγάλλεται. Η καρδιά μου σκιρτά. Εις την ψυχήν μου τρίζουν και ηχούν βοερά πτερά μεγάλων αρχαγγέλων. Αίφνης από τα σπλάχνα μου ανέρχεται μία φωνή και μέσα σε φως απόλυτον κραυγάζω.: «Άνδρος-Υδρούσα, Χαίρε!»

  Ανδρέας Εμπειρίκος (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, «Η Άνδρος του Ανδρέα Εμπειρίκου»)

  Μανταλένα Τάνη, Νούφαρα

  Στην Υδρούσα (μια από τις αρχαίες ονομασίες της Άνδρου), στην Άνδρο που σύµφωνα µε τον Ανδρέα Εµπειρίκο είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου… η ωραιοτέρα όλων του κόσµου», στην Άνδρο με τα άφθονα νερά, τα ψηλά δέντρα και τις πολλές και όμορφες παραλίες ταξιδεύει η Τέχνη 40 αξιόλογων, σύγχρονων εικαστικών, δημιουργώντας με τα έργα τους μια ξεχωριστή πηγή Τέχνης σε ένα νησί που πέραν της αρχοντιάς του έμαθε από νωρίς να αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της Τέχνης και να τη στηρίζει.

  *Για το concept της έκθεσης υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Λαζάρου και η πολιτιστική του ιστοσελίδα www.art-profiles.net.

  Υδρούσα

  Γιώτα Αγγελοπούλου, Ο Γλάρος

  Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

  Conti (Kiki Counduros) – Helen Mudie Ioannidou – Mike Vira – Nikolas Karathanasis – Aikaterini Kondyli – Γιώτα Αγγελοπούλου – Αναστασία Ανθρακοπούλου – Έλενα Αρσενίδου – Φανή Γαβαλά – Ματίνα Γιάγκα – Σωτήρης Γιολδάσης – Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου – Βάσια Κακαβούλη – Γιάννης Καμίνης – Μιράντα Κατσίφα – Γεωργία Κοκκίνη – Κωνσταντίνος Κοτρότσιος – Αλεξία Κουδιγκέλη – Μίνα Κουζούνη – Λίνα Κουντουράκη – Μαρίνα Κορέλλη – Βάσια Μουστάκα – Αθανασία Νούνη – Γιώργος Ντέρος.

  Πόπη Παλατιανού – Αριστέα Παναγιωτακοπούλου – Μαριέττα Παπαγεωργίου – Θεοδοσία Παπαδοπούλου – Αγγελική Παπακωνσταντίνου – Δώρα Πασαλόγλου – Λίνα Ρωμανού – Αναστασία Ζωή Σουλιώτου – Κατερίνα Σωρούλα – Μανταλένα Τάνη – Γιάννης Τζομάκας – Ελένη Κύρου Τσακάλου – Ξανθή Τσαλούπη – Κατερίνα Χατζή – Γιώργος Χουντάλας – Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤατσούγια Τανάκα: Ο εντυπωσιακός μικροσκοπικός κόσμος του Ιάπωνα καλλιτέχνη12.09.2018

  *Κατά την έναρξη και τη διάρκεια της έκθεσης θα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, με βάση τα επίσημα μέτρα που κάθε φορά ανακοινώνονται για τους χώρους τέχνης.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Yδρούσα – πηγή Τέχνης Ομαδική Εικαστική Έκθεση

  Εγκαίνια: Σάββατο, 31 Ιουλίου | ώρα 8μ.μ.

  Διάρκεια έκθεσης: 31 Ιουλίου – 14 Αυγούστου

  Χώρος Τέχνης Αδαμαντία – Adamantia Art Space, Νειμποριό – Άνδρος. Τηλ: 22820 22324. email: [email protected]

  Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

  Δευτέρα έως Κυριακή: 11:00 – 14:00 και 20:00 – 23:00

  Είσοδος Ελεύθερη 

   

   

  Περισσότερα από Εικαστικά
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ