MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τατσούγια Τανάκα: Ο εντυπωσιακός μικροσκοπικός κόσμος του Ιάπωνα καλλιτέχνη

Τι θα γινόταν αν ξαφνικά αρχίζαμε να ζούμε σε έναν τεράστιο κόσμο σαν ‘μινιατούρες’. Αυτές τις εικόνες μας παρουσιάζει ο Τατσούγια Τανάκα, του οποίου τα διοράματα μοιάζουν τόσο αληθινά και συναρπάζουν.

Photo Credits: Tatsuya Tanaka
Photo Credits: Tatsuya Tanaka
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Φανταστείτε ξαφνικά να συρρικνωνόμασταν και ο κόσμος γύρω μας να γινόταν τεράστιος. Πώς θα ζούσαμε; Θα έπρεπε να ξαναχτίσουμε τα σπίτια μας από διαφορετικά υλικά, τα έντομα θα ήταν σίγουρα μια πολύ πιο τρομακτική απειλή και τα ταξίδια θα διαρκούσαν πολύ περισσότερο.

Photo Credits: Tatsuya Tanaka

Photo Credits: Tatsuya Tanaka

Αυτόν ακριβώς τον κόσμο δημιουργεί ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Τατσούγια Τανάκα: μικροσκοπικές τρισδιάστατες μινιατούρες, τα διοράματα, που απεικονίζουν μικροσκοπικούς ανθρώπους, που ζουν σε έναν μεγάλο κόσμο.

Ο Τατσούγια δημιουργεί δημιουργικά και διασκεδαστικά σενάρια, χρησιμοποιώντας όλα τα είδη υλικών, από φαγητό έως είδη γραφείου και τεχνολογίας. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει και κάποιους διάσημους χαρακτήρες από άνιμε, όπως το Dragon Ball ή το Studio Ghibli. Ο στόχος αυτών των διοραμάτων είναι να φτιάξει τη διάθεση των ανθρώπων και να δείξει όμορφες τοποθεσίες, με τον δικό του μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο.

Photo Credits: Tatsuya Tanaka

Photo Credits: Tatsuya Tanaka

Πώς σκέφτηκε να ξεκινήσει αυτό του το εγχείρημα

Ο Τατσούγια Τανάκα γράφει στον ιστότοπό του: «Όλοι πρέπει να είχαν σκέψεις όπως αυτές και παλιότερα. Το μπρόκολο και ο μαϊντανός μπορεί μερικές φορές να μοιάζουν με ένα δάσος που έχει δέντρα, και τα φύλλα των δέντρων που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού μπορεί μερικές φορές να μοιάζουν με μικρά καράβια. Αν κανείς δει καθημερινές στιγμές από μία μικροσκοπική οπτική γωνία, μπορεί να κάνει πολλές διασκεδαστικές σκέψεις.»

«Ήθελα να πάρω αυτόν τον τρόπο σκέψης και να τον εκφράσω μέσω φωτογραφιών, οπότε άρχισα να δημιουργώ το Ημερολόγιο Μινιατούρας. Αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν κυρίως μορφές σε στιλ διοράματος, που περιβάλλονται από απλά καθημερινά αντικείμενα. Ακριβώς όπως ένα τυπικό καθημερινό ημερολόγιο, οι φωτογραφίες ενημερώνονται καθημερινά στον ιστότοπό μου και στη σελίδα SNS, όπως λέει και το όνομα του Ημερολόγιο Μινιατούρας.» συμπληρώνει.

Photo Credits: Tatsuya Tanaka

Photo Credits: Tatsuya Tanaka

Ο καλλιτέχνης και το έργο του

Ο Τατσούγια Τανάκα γεννήθηκε στο νομό Κουμαμότο το 1981. Το 2011, άρχισε να δημιουργεί το Ημερολόγιο Μινιατούρας, μια μορφή τέχνης για την οποία χρησιμοποιεί εναλλακτικά αντικείμενα, με σκοπό να αναδημιουργήσει καθημερινές σκηνές σε μορφή μινιατούρας. Από τότε, ενημερώνει και ανεβάζει το περιεχόμενο του στο διαδίκτυο, σε καθημερινή βάση.

Photo Credits: Tatsuya Tanaka

Photo Credits: Tatsuya Tanaka

Την έκθεσή του, “Έκθεση της Μικροσκοπικής Ζωής: Ο κόσμος της ομοιότητας, του Τατσούγια Τανάκα“, που πραγματοποιείται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 1.500.000 επισκέπτες. Μερικά από τα έργα του περιλαμβάνουν τη Μικροσκοπική Ζωή, Μικροσκοπική Ζωή 2, Μικρά Θαύματα και το Μικροσκοπικό ταξίδι στην Ιαπωνία.

Photo Credits: Tatsuya Tanaka

Photo Credits: Tatsuya Tanaka

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Owl House: Ένας non binary χαρακτήρας στη δημοφιλή σειρά της Disney12.09.2018

Πηγή: Bored Panda

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιγαντιαίες γάτες καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια!12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b