MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

The Owl House: Ένας non binary χαρακτήρας στη δημοφιλή σειρά της Disney

Με τον Λατίνο non-binary ηθοποιό, Άβι Ροκ, να αναλαμβάνει το ντουμπλάρισμα του ρόλου, η Disney υποδέχεται τον πρώτο non-binary χαρακτήρα στη δημοφιλή σειρά της, «The Owl House».

Η Ντίσνεϊ παρουσιάζει τον πρώτο της non-binary χαρακτήρα. Photo Credits: Disney
Photo Credits: Disney
Monopoli Team

Η Disney πρόσφατα παρουσίασε τον πρώτο της μη-δυαδικό χαρακτήρα, στην τηλεοπτική σειρά παιδικών κινουμένων σχεδίων, «The Owl House».

Ο εν λόγω χαρακτήρας, ο Ρέιν Γουίσπερς, εμφανίστηκε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς και ο Άβι Ροκ, ένας non-binary ηθοποιός, τού χαρίζει την φωνή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8 ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες για να μπούμε στο πνεύμα του Athens Pride12.09.2018

Το «Owl House» ακολουθεί τις περιπέτειες ενός έφηβου αμερικανο-δομινικανού κοριτσιού, που ακούει στο όνομα Λους και που μεταφέρεται σε έναν άλλο κόσμο, μέσα από μια μαγική πύλη.

Γράφοντας στο Twitter, ο Ροκ είπε πως ο ρόλος αυτός αντιπροσωπεύει ένα «όνειρο που έγινε πραγματικότητα» και διευκρίνισε ότι ο χαρακτήρας Ρέιν αυτοπροσδιορίζεται με την αντωνυμία «αυτοί».

Η σειρά «The Owl House» έχει επαινεθεί ξανά στο παρελθόν για τη σεξουαλική ποικιλομορφία που παρουσιάζει, ενώ γίνεται και η πρώτη σειρά της Disney που περιλαμβάνει έναν αμφιφυλόφιλο κεντρικό χαρακτήρα.

Η δημιουργός της σειράς, Ντάνα Τεράς, αποκάλυψε ότι αρχικά είχε αντιμετωπίσει μία αρνητική στάση από «συγκεκριμένα ηγετικά μέλη της Disney» στην πρόθεσή της να εισάγει έναν τέτοιο χαρακτήρα στο καστ της σειράς. «Ήμουν πολύ ξεκάθαρη σχετικά με την πρόθεσή μου να βάλω queer παιδιά στο κεντρικό καστ», είχε γράψει στο Twitter τον περασμένο Αύγουστο.  Ωστόσο, όπως αναφέρει πλέον, η ηγεσία της εταιρείας στηρίζει την πρόθεσή της αυτή. «Η εκπροσώπηση έχει σημασία! Πάντα να αγωνίζεσαι για να κάνεις αυτό που θέλεις να δεις!», τονίζει η ίδια. 

Πηγή: Independent

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b