MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 17 παραστάσεις για την Παρασκευή 23 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Παρασκευή 23 Ιουλίου
Εσμέ, του Σπύρου Περεσιάδη στην Πειραιώς 260
Monopoli Team

1.«Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στην νύχτα» στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» Παρασκευή 23 Ιουλίου

Το «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» του Ευγένιου Ο’ Νηλ, μια παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, με την Βέρα Κρούσκα και τον Πέρη Μιχαηλιδη, τον Θανάση Σαράντο, τον Χρήστο Διαμαντούδη και την Σταυριάνα Παπαδάκη, ανεβαίνει την Πέμπτη 15 Ιουλίου, στη Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη). Η Μαίρη, ο Τάϊρον, ο Τζέϊμυ, κι ο Έντμοντ… και οι χαμένες ελπίδες τους πασχίζουν για την ένωση οίκου και γένους στην παραλιακή εξοχή.
Πέμπτη 22/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»,  Άλσος Παπάγου, Βέροια 591 32, Τηλέφωνο: 2331 078140

2. «Μεγάλη Κατίνα»: Ένα comedy show από τον Γιάννη Κατινάκη στο Lunar Space Παρασκευή 23 Ιουλίου

Ο Γιάννης Κατινάκης δηλώνει περήφανα «λίγο ηθοποιός, λίγο κωμικός, λίγο σαμπουάν και λίγο μαλακτικό». Έχοντας, ήδη, αποκτήσει μεγάλο κοινό στα social media και μετά την πρώτη του παράσταση, το «Άι σιχτίρ μαντάμ», έβαψε μαλλί, έγραψε φρέσκο υλικό και έρχεται στη σκηνή του Lunar Space, για να κράξει όσα τον ενοχλούν. Δηλαδή τα πάντα.
Παρασκευή 23/7 21:30
Εισιτήριο: Από 12€ Προπώληση: viva.gr.
Ελληνικός Κόσμος,  Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής 177 78, Τηλέφωνο: 21 2254 0000

3.«Το Αγρίμι», της Δήμητρας Παπαδήμα στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής)

Η Μαρίκα Κοτοπούλη, η μεγάλη ιέρεια του θεάτρου, η παθιασμένη, η ασυμβίβαστη, η ελεύθερη γυναίκα, το γεννημένο αγοροκόριτσο, το Αγρίμι, περιοδεύει τους καλοκαιρινούς μήνες σε ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και τα λέει όλα έξω από τα δόντια. Μιλάει για τον μεγάλο και παθιασμένο της έρωτα με τον Ίωνα Δραγούμη, τις αδυναμίες της, τα πάθη της, αυτοσαρκάζεται, βρίζει, καταριέται, πάσχει.
Παρασκευή 23/7 21:o0
Εισιτήριο: Από 10€ Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», &, Γαρδίκη, Σμόλικα και, Ηλιούπολη 163 45, Τηλέφωνο: 21 0992 3840

4. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Εσμέ», του Σπύρου Περεσιάδη στην Πειραιώς 260

Το δραματικό ειδύλλιο του Σπύρου Περεσιάδη, συγγραφέα της περίφημης Γκόλφως, γραμμένο στη δημοτική και σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο, εστιάζει στη δύναμη της αληθινής αγάπης των ανθρώπων, που δεν υποχωρεί όποια κι αν είναι τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο της. Η Μαρίνα Βρόντη και οι συνεργάτες της αναδεικνύουν τη συγκίνηση, το χιούμορ και τον ιδιαίτερο ποιητικό λόγο ενός έργου που έχει ταυτιστεί με την ελληνική παράδοση, και καλούνται να του δώσουν σύγχρονη πνοή, μεταδίδοντας το διαχρονικό μήνυμα της αγάπης.
Παρασκευή 23/7 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 15€ • Ζώνη Α΄ 10€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ • Ζώνη Β΄ 8€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 6,50€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: http://aefestival.gr/festival_events/esme-i-toyrkopoyla/
Πειραιώς 260, Ταύρος, τηλ: 2109282900

5. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Ιχνευταί» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Φέτος, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 23, 24 και 25 Ιουλίου, με μία παράσταση που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολουθήσουν. Κάθε παράσταση των Ιχνευτών αποτελεί γεγονός, καθώς είναι ένα έργο του Σοφοκλή που παίζεται σπάνια. Πρόκειται για ένα αποσπασματικά σωζόμενο σατυρικό δράμα, που μάς χαρίζει τη μοναδική αφήγηση που διαθέτουμε σε δραματικό έργο για το πώς έφτασε η Μουσική στα αυτιά των ανθρώπων.
Παρασκευή 23/7 21:o0
Εισιτήριο: ιακεκριμένη Ζώνη 60€ • Ζώνη Α΄ 50€ | Ζώνη Β΄ 30€ • Άνω Διάζωμα  20/15/10€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12/8€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: http://aefestival.gr/festival_events/ichneytai/
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου, τηλέφωνο: 210 7234567

6. Μουσική παράσταση: «Πάμε γι’ άλλα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Άλσος

Ο performer Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος, 11 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μάς προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς». Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Παρασκευή 23/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

7. «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Βεάκειο Θέατρο

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ.
Παρασκευή 22/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€. (25€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Α’: 25€. (20€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Β’: 20€ (15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Γ’: 15€. Προπώληση: viva.gr.
https://www.dithepi.gr/ | Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

8. «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Παρασκευή 22/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, Κύρβεια – Ιεράπετρα, Λασίθι

9. «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Παρασκευή 16/7, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

10. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης

Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου καταθέτοντας την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Στις 23 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό.
Παρασκευή 23/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο « Ν. Καζαντζάκης »,  Γεωρ. Γεωργιάδου 1, Ηράκλειο 713 05, Τηλέφωνο: 281 024 2977

11. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Θέατρο Αρχαίας Ηλιδας

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Παρασκευή 23/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θεατρο αρχαια ηλιδα, Αμαλιάδα 273 00

12. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Κρεουργία» του Γιάννη Μαυριτσάκη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Εμπνευσμένος από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, ο Γιάννης Μαυριτσάκης παραδίδει ένα νέο αίνιγμα. Ένα σύγχρονο, τεχνοκρατικό σύμπαν γίνεται χώρος τέλεσης ενός δρωμένου που αποτυπώνει το εύθραυστο όριο μεταξύ εικονικού και πραγματικού, ονείρου και βιώματος, πολιτισμού και φύσης, αρσενικού και θηλυκού, ανθρώπινου και θείου. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η γλώσσα, σ’ ένα ποιητικό ιδίωμα που αναζητεί τη σκηνική έκφρασή του στο πάντρεμα του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Επιδαύρου με την κινηματογραφική ματιά του Γιώργου Σκεύα, 23 και 24 Ιουλίου.
Παρασκευή 23/7, 21:30
Εισιτήριο: 15€ (γενική είσοδος). Προπώληση: ticketservices.gr
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα. http://aefestival.gr/

13. Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης»: «Mind the gap» από την ομάδα Dagipoli Dance Co στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Παρασκευή 23 Ιουλίου

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, στις 21:00, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, στο πλαίσιο Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης», την παράσταση της ομάδας σύγχρονου χορού Dagipoli Dance Co -σε σύλληψη-χορογραφία του Γιώργου Χρηστάκη, με τίτλο «Mind the Gap». Μουσική σύνθεση-εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς. Προσβάσιμη παράσταση χορού. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες.
Παρασκευή 23/7, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις: viva.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

14. «Μία χώρα δύο αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη στον Πολυχώρο Λιπασμάτων (Σιλό), Δραπετσώνα

Το Φεστιβάλ Δωδώνης (για πρώτη φορά σε δική του παραγωγή), το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και η ομάδα Anima παρουσιάζουν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μία χώρα δύο αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Το καινούργιο έργο του Ανδρέα Φλουράκη μιλάει με μαύρο χιούμορ για το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους αλλά και για το πώς την δημιουργούν.
Παρασκευή 23/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη 
Πολυχώρος Λιπασμάτων (Σιλό), Δραπετσώνα. Πρόσβαση: Σταθμός Η.Σ.Α.Π. Στάση Πειραιά & Τρόλεϊ 20.

15. «Μήδεια» του Μποστ, στο Ανοιχτό θέατρο Συκεών, M. Κατράκης – Συκεές

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία παρουσιάζει, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από τις 7 Ιουλίου, την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika. Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας ενσαρκώνει ο Μάκης Παπαδημητρίου.
Τετάρτη 7/7, 21:15
Εισιτήριο: 14€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό θέατρο Συκεών, M. Κατράκης, Κάρολου Κούν 13, Συκιές. Τηλ: 231 063 1305

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2020: Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές12.09.2018

16. Παιδικό θέατρο: Το Όνειρο του Σκιάχτρου του Ευγένιου Τριβιζά

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection.
Παρασκευή 22/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 9€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Ακτή Ενώσεως & Πλατεία Κατεχάκη, Τ.Κ. 73132 – Χανιά

17. Η ιστορία ενός μονόφθαλμου έρχεται στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

Μια σκηνική συνάντηση θεάτρου, ζωντανής μουσικής και εικαστικών, βασιζόμενη στη ραψωδία ι της Οδύσσειας του Ομήρου και στον “Ερωτικό Πολύφημο” του βουκολικού ποιητή Θεόκριτου του Συρακούσιου. Μια μουσικο/θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. Ταξιδεύουμε στον κόσμο του μύθου με οδηγό την ενδέκατη ραψωδία της Οδύσειας του Ομήρου και τον Ερωτικό Πολύφημο του ποιητή Θεόκριτου του Συρακούσιου.
Παρασκευή 22/7, στις 21:15
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος,  Όρμος Μικρό Βαθύ, Βαθύ 341 00, Τηλέφωνο: 697 216 2440

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b