MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Staycation: Το φετινό καλοκαίρι θα είναι η χρονιά του (+ 10 ιδέες για το πώς να το περάσεις)

Πριν από έναν χρόνο, ο όρος «staycation» δεν υπήρχε καν στο μυαλό των περισσότερων από εμάς. Ωστόσο, χάρη στο αρκετά μεγάλο διάστημα που πατήσαμε «pause» στην κανονικότητα, ξεχάσαμε τα ταξίδια και παραμείναμε στο σπίτι, ήρθε η ώρα να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το…απενοχοποιήσουμε.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Για πολλούς από εμάς το καλοκαίρι του 2021 μάς βρίσκει στην πόλη και πιθανότατα να μάς βρει και η καλοκαιρινή μας άδεια. Ομολογουμένως η φετινή περίοδος των διακοπών είναι διαφορετική από κάθε άποψη και για πολλούς λόγους όπως οικονομικούς, ψυχολογικούς ή οτιδήποτε άλλο, κάποιοι προτιμάμε να αντικαταστήσουμε τα μεγάλων αποστάσεων και πολύημερα ταξίδια που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, με…staycation και φυσικά να περάσουμε καλά παραμένοντας στην πόλη (και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε δυο μισθούς)!

Ακολουθούν 10 ιδέες που θα σας αποδείξουν ότι το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να είναι ιδιαίτερα απολαυστικό.

1. Μια βραδιά στα πιο ωραία θερινά σινεμά της πόλης

Έχετε «κολλήσει» στην πόλη και είστε σινεφίλ; Τα αγαπημένα συνοικιακά, θερινά σινεμά είναι εδώ για εσάς, με υπέροχες καλοκαιρινές προτάσεις για ταινίες, που με ένα δροσιστικό ποτό μεταμορφώνονται σε υπέροχα περιβάλλοντα με την ιδανική ατμόσφαιρα για να ξεφύγετε έστω και για λίγη ώρα.

2. Movie night στην αυλή, στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα

Ό,τι διαθέτει ο καθένας, δεν έχει σημασία. Διαμορφώσετε το κατάλληλο σκηνικό με λίγα φωτάκια ή κεριά, στήστε το λάπτοπ, βγάλτε τις παγωμένες μπύρες από το ψυγείο, τα ποπ κορν ή την πίτσα (ή και τα δύο) και voila! Δεν θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο για μια τέλεια βραδιά με φίλους – ή και μόνοι – κάτω από τα αστέρια.

3. Μία ολόκληρη μέρα σε spa

…ή φέρτε το spa στο σπίτι σας! Λίγη παραπάνω χαλάρωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και φέτος είναι η ιδανική ευκαιρία να προσφέρετε στους εαυτούς σας το pampering που τους αξίζει!

4. Μια βραδινή βουτιά στη θάλασσα

Λίγη μουσική, μια μικρή φωτιά και ένα ψυγειάκι με τα απολύτως απαραίτητα, είναι αρκετά για να περάσετε μια μαγική νύχτα, μαζί με την παρέα σας, δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον έναστρο ουρανό.

5. Για φαγητό σε εκείνο το δημοφιλές μαγαζί της πόλης

Καταλάβατε σε ποιο. Εκείνο που δεν έχετε καταφέρει να πάτε ακόμα, είτε γιατί δεν βρίσκετε ποτέ να κάτσετε, είτε γιατί είναι κάπως ακριβό για το budget σας και για την ώρα το χαζεύετε μόνο από φωτογραφίες. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας αυτό το καλοκαίρι και κάντε κάτι διαφορετικό από ό,τι κάνετε συνήθως στην πόλη σας…

6. Cocktail night στο σπίτι

…και ευκαιρία για πειραματισμούς. Καλέστε τους φίλους σας και δοκιμάστε να γίνετε…bartenders στο σπίτι! Αν μη τι άλλο θα το διασκεδάσετε!

7. Επίσκεψη σε ένα μουσείο της πόλης

Αυτή μπορεί να είναι και η ιδανική ευκαιρία να επισκεφτείτε εκείνο το μουσείο που θέλατε, αλλά ποτέ δεν βρίσκατε τον χρόνο για να πάτε. Ακόμα κι αν δεν βρείτε παρέα για να πάτε μαζί, δεν πειράζει. Περιπλανηθείτε στους ήσυχους διαδρόμους και αφήστε τη μαγεία των εκθεμάτων να σας παρασύρουν…Αυτό και μόνο αρκεί για να φύγετε πιο «γεμάτοι».

8. Συναυλίες, θέατρο και η λίστα δεν τελειώνει

Το απόλυτο καλοκαίρι στην πόλη το κάνουν οι συναυλίες και οι παραστάσεις σε ανοιχτούς, υπέροχους χώρους, κάτω από τον νυχτερινό ουρανό…και με μια μικρή δόση κανονικότητας και ανεμελιάς που είναι συνυφασμένη με τα καλοκαίρια μας!

9. Ποδηλατάδα και πικ νικ στο πάρκο

Τώρα που σιγά σιγά η πόλη αδειάζει, η κίνηση στους δρόμους λιγοστεύει και ο κόσμος τρέχει στις παραλίες, είναι ευκαιρία να πάρετε την παρέα, το ποδήλατό σας, νόστιμες λιχουδιές και ένα τραπεζομάντιλο και τα όμορφα πάρκα και άλση μέσα και γύρω από την Αθήνα σας περιμένουν να περάσετε ξέγνοιαστες στιγμές δίπλα στη φύση.

10. Έθνικ βραδιά στο σπίτι

Τα ταξίδια μπορεί να περιμένουν αλλά το φαγητό έχει αυτή τη δύναμη να μάς ταξιδεύει νοητά και να μάς φέρνει πιο κοντά σε άλλες κουλτούρες, με έναν μοναδικό τρόπο. Πλέον τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα από τις πιο περίεργες σάλτσες μέχρι τα πιο εξωτικά μπαχαρικά και οι συνταγές στο internet άπειρες. Καλή διάθεση να υπάρχει, όρεξη για πειραματισμό, δυο καλοί φίλοι και έτοιμοι για το πιο μοναδικό…γευστικό ταξίδι, από την κουζίνα του σπιτιού σας!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b