MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 10 παραστάσεις για τη Δευτέρα 19 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Παραστάσεις Σήμερα
Monopoli Team

1. Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού: «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, στο ρόλο του Κρέοντα, και μια σειρά σημαντικών ηθοποιών, εκπροσώπων της νεότερης γενιάς, με την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, στο ρόλο της Αντιγόνης, την Ντόρα Μακρυγιάννη, τον Μάνο Καρατζογιάννη, τον Δημήτρη Σαμόλη, τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, αναμετρώνται με το αιώνιο κείμενο του Σοφοκλή.
Δευτέρα 19/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185. https://festival.dpapxol.gov.gr/.

2. Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2021»: «Βιοχημεία» του Παύλου Μάτεσι στο Θέατρο Βράχων Παραστάσεις Σήμερα

Η παράσταση «Βιοχημεία» του Παύλου Μάτεσι, σε σκηνοθεσία Χάρη Αρώνη, παρουσιάζεται στις 19 και 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2021». Σε ένα δυστοπικό μέλλον η ατμόσφαιρα δεν είναι βιώσιμη, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Η τηλεόραση και όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ελέγχονται από την κυβέρνηση… και παρακολουθούν τους πολίτες. Οι πολίτες πρέπει να προσαρμόζονται γρήγορα στις εκάστοτε αλλαγές. Τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα λόγου και κίνησης πριν κλείσουν τα δέκα έτη. Η αυτοδικία έχει πάρει τη θέση της δικαιοσύνης.
Δευτέρα 19/7, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Προσκλήσεις μπορείτε να παραλάβατε καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 – 13.30 στο Δημαρχείο του Βύρωνα (Καραολή & Δημητρίου 36-44) / Περισσότερες πληροφορίες: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10321.
Θέατρο Βράχων, Βύρωνας Αττικής. festivalvraxon.gr

3. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Το Σχολείο των Γυναικών», σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου στην Πειραιώς 260
Παραστάσεις Σήμερα

©Giorgos Santamouris

Ένα από τα αριστουργήματα του Μολιέρου, το «Σχολείο των Γυναικών», μια αρχετυπική ιστορία γυναικείας εξέγερσης σε ένα περιτύλιγμα αλλεπάλληλων, ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ). Από φόβο μην γίνει «κερατάς», ο Αρνόλφος γίνεται δυνάστης! Για να αποκτήσει μια σύζυγο όπως τη φαντάζεται, ο Αρνόλφος μεγαλώνει τη μικρή Αγνή σε απομόνωση, με σκοπό να την παντρευτεί, μόλις εκείνη φτάσει σε ηλικία γάμου. Εν ολίγοις, τα έχει προβλέψει όλα. Όλα;
Δευτέρα 19/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 25€, Ζώνη Α΄: 20€ – Φοιτητικό, 65+, Καλλιτεχνικών Σωματείων 16€, Ζώνη Β΄: 15€, Φοιτητικό, 65+, Καλλιτεχνικών Σωματείων 12€, ΑΜΕΑ, Ανέργων, Σπουδαστικό Καλλιτεχνικό Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

4. Χορός: «4 Ιερές Μανίες» στον  Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ

Μια μοναδική καλλιτεχνική σύμπραξη που ζωντανεύει την φιλοσοφική γνώση μέσω της Tέχνης του χορού και της μουσικής παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση «4 Ιερές Μανίες» τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 21:00 στον χώρο του θερινού κινηματογράφου ΑΒ, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για ένα χοροδρώμενο που αποδίδει ανάγλυφα της έννοιες της Ιερής Μανίας του Πλάτωνος δένοντας αρμονικά, χορό, τραγούδι, αφήγηση, πρόζα και μουσικό διάλογο με αποσπάσματα από τον «Φαίδρο».
Δευτέρα 19/7, 21:00
Εισιτήριο: 10 € κανονικό. 6 € άνεργοι/φοιτητές. Παιδιά δωρεάν (είσοδος από 6 ετών και άνω). Προπώληση: ticketservices.gr
Κινηματογράφος ΑΒ, Θεοτοκόπουλου 36, Αθήνα.

5. Φεστιβάλ Ηλιούπολης:  «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής»

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Δευτέρα 19/7, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλ: 21 0992 3840.

6. «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει  στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Δευτέρα 19/7, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected].

7. Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: «Πέδρο Καζάς», σε Γιώργου Σίμωνα στο Κάστρο της Λαμίας

Η ομάδα «Νοσταλγία», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», παρουσιάζει στο Κάστρο της Λαμίας την αριστουργηματική νουβέλα του Φώτη Κόντογλου «Πέδρο Καζάς», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα. Γραμμένο το 1920, το έργο που συγκεντρώνει μέσα του τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά κινήματα της εποχής του, εξιστορεί τις περιπέτειες ενός Πορτογάλου ταξιδευτή που αναζητά τον «εαυτό του» και ο οποίος καταλήγει σε ένα νησί του Ινδικού ωκεανού παρέα με έναν αλλόκοτο και τερατόμορφο συνοδοιπόρο.
Δευτέρα 19/7, 21:00
Ελεύθερη είσοδος. Προκράτηση θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/=
Κάστρο Λαμίας (Ακρολαμία), Εκκλησιών 36, Λαμία. Τηλ: 2231 029992

8. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου στο Θέατρο Δάσους (Θεσσαλονίκη)

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα ζωντανεύει ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Δευτέρα 19/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 520 0200.

9. Παιδικό Θέατρο: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» – Βριλήσσια

Τα Αθηναϊκά Θέατρα και οι Μαγικές Σβούρες αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζουν την πιο αγαπημένη ιστορία του κόσμου. «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, με τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ομώνυμο ρόλοΤη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης. Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά τον Μικρό Πρίγκιπα.
Τετάρτη 7/7, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος : 12 ευρώ. Προπώληση : 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βριλησσίων «Αλίκη Βουγιουκλάκη», Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια.

10. Παιδικό Θέατρο: «Μύθοι του Αισώπου» από το Θέατρο Μαριονέττας Γκότση στο Σινέ Μίμης Φωτόπουλος

Το Θέατρο Μαριονέττας Γκότση παρουσιάζει την παράσταση «Μύθοι του Αισώπου», σε σκηνοθεσία Θανάση Γκότση και διασκευή Παναγιώτας Μωυσιάδου, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 19:30, στο Σινέ Μίμης Φωτόπουλος (Μαρούσι). Τέσσερις μύθοι του Αισώπου που με την απλότητα τους έχουν την ικανότητα να συγκινήσουν να ψυχαγωγήσουν, να διδάξουν, ειδικά τους μικρούς μας φίλους, την αλήθεια πάντα με χαμόγελο.
Δευτέρα 19//7, 19:30
Εισιτήρια: Είσοδος: 7€, κάρτα ανέργων/πολυτέκνων: 5€, ηλ. προπωληση: 6€. Προπώληση: ticketservices.gr
«Μίμης Φωτόπουλος» Δημοτικός Κινηματογράφος Αμαρουσίου, Αγίου Κωνσταντίνου 42, Μαρούσι. Τηλ: 21 0619 8890.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b