MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 14 παραστάσεις για την Παρασκευή 16 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου.

παραστάσεις σήμερα
Ορέστης του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Monopoli Team

1. «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Γαβαλιώτισσας

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Παρασκευή 16/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Γαβαλιώτισσας, Επαρχιακή Οδός Έδεσσας – Αριδαίας 17, Εκκλησιοχώρι 582 00, Τηλέφωνο: 2381 020300

2. «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Βεάκειο Θέατρο

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ.
Παρασκευή 16/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€. (25€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Α’: 25€. (20€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Β’: 20€ (15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Γ’: 15€. Προπώληση: viva.gr.
https://www.dithepi.gr/ | Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

3.«Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Παρασκευή 16/7, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

4. Μουσική παράσταση: «Πάμε γι’ άλλα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Άλσος

Ο performer Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος, 11 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μάς προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς». Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Παρασκευή 16/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

5. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες», του Leonard Gershe στο Θέατρο Ορέστης Μακρής

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του «Οι Πεταλούδες είναι ελεύθερες» (Butterflies Are Free, 1969). Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Πέμη Ζούνη, τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το τραγούδι της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Παρασκευή 16/7, στις 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ορέστη Μακρή, Χαλκίδα 341 00

6. «Βάκχες», του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2021 την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες», ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η παράσταση, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη σε περιοδεία, σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Άκης Σακελλαρίου στο ρόλο του Διόνυσου, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο ρόλο του Πενθέα και η Ιωάννα Παππά στο ρόλο του Τειρεσία.
Παρασκευή 16/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ, Ιωάννινα 453 33

7. Μουσικό θέατρο: «Αλλόκοτα & Γοητευτικά» στη Ρεματιά από τους Opera Chaotique

Την αφηγηματική μουσικοθεατρική παράσταση Αλλόκοτα & Γοητευτικά από τους Opera Chaotique, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 16 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο, όπου σημαντικοί κείμενα σημαντικών λογοτεχνών, από τον Μολιέρο και τον Γκαίτε ως τον Σεφέρη, τον Ρίτσο και τον Καζαντζάκη, αλλά και πρωτότυπα από τους Opera Chaotique, μουσικά κομμάτια δικά τους και τραγούδια από την παγκόσμια μουσική σκηνή γίνονται ένα.
Παρασκευή 16/7 21:30
Εισιτήριο: Είσοδος με δελτία (ελεύθερης) εισόδου. Προπώληση: viva.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι

8. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου καταθέτοντας την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Στις 16, 17 και 18 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό.
Παρασκευή 16/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, Επιδαύρου, Tripolis 210 52, Τηλέφωνο: 2753 022026

9. «Όλα είναι κωμωδία», με τη Super Kikii στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Η Super Kiki είναι το κορίτσι που έγινε γνωστό ως αγανακτισμένη σερβιτόρα. Την αγαπήσαμε και την βάλαμε στα σπίτια μας μιας και όλοι μας έστω μια φορά στη ζωή μας έχουμε πιάσει δίσκο στα χέρια μας. Η ταύτιση μαζί της γινόταν όλο και εντονότερη, μιας και άρχισε να παίρνει φωτιά στα σοσιαλ μίντια, σχολιάζοντας καθημερινές στιγμές. Είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας και έρχεται να σου σερβίρει όλη την αλήθεια της στο τραπέζι.
Παρασκευή 16/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη, Κυρά Της Ρώ &, Νίκαια 184 51, Τηλέφωνο: 21 3207 5289

10. «Αντιγόνη», του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Βράχων παραστάσεις σήμερα

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, από τις 16 Ιουλίου. για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Παρασκευή 16/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 162 32, Τηλέφωνο: 21 0760 9350

11. «Γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ* σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Ο Κύκλος Contemporary Ancients συνεχίζεται στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Μετά το «Σπίτι με τα φίδια» (9-10 Ιουλίου), το δεύτερο θεατρικό έργο που θα παρουσιαστεί είναι το «γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ., εμπνευσμένο από τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, στις 16 και 17 Ιουλίου.
Παρασκευή 16/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Κανονικό 15€, Φοιτητικό, 65+, Καλλιτεχνικών σωματείων 12€, ΑΜΕΑ, Ανέργων, Σπουδαστικό Καλλιτεχνικών Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος 210 59, Τηλέφωνο: 697 732 8777

12. 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: «Möbius» της ομάδας Compagnie XY στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
παραστάσεις σήμερα

©Christophe Raynaud De Lage

Με την παράσταση χορού «Möbius» της ομάδας ακροβατών και χορευτών Compagnie XY από τη Γαλλία, σε χορογραφία του Rachid Ouramdane, ξεκινά την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το έργο θέτει σε αμφισβήτηση τη σχέση μας με τον εαυτό μας, τους άλλους, την ομάδα, και την ικανότητά μας να συμβιώνουμε όλοι μαζί. Δεκαεννέα ακροβάτες σχηματίζουν ανθρώπινες στήλες που ψηλώνουν συνεχώς, παραμορφώνονται, αναποδογυρίζουν, ενώνονται και διαλύονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Παρασκευή 16/7, 22:00
Εισιτήρια: Κανονικό εισιτήριο / α’ ζώνη: €15,00. Μειωμένο εισιτήριο / α’ ζώνη: €12,00. Περιορισμένης ορατότητας / β’ ζώνη: €10,00. Προπώληση: ticketmaster.gr
Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, Σπάρτης 28, Καλαμάτα. Τηλ: 2721 022534. https://kalamatadancefestival.gr/

13. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Όρνιθες» από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Δάσους παραστάσεις σήμερα

16 και 17 Ιουλίου, οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, μια παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα «πετούν» στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης απηυδισμένοι από τη διαφθορά σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη, φεύγουν για να βρουν τον Τηρέα, τώρα πια Έποπα, κάποτε άνθρωπο, τώρα πια τσαλαπετεινό, για να μάθουν από αυτόν και τα άλλα πουλιά -που πετούν ψηλά και ίσως γνωρίζουν- αν υπάρχει κάποιος τόπος ειρηνικός να πάνε να ζήσουν εκεί.
Παρασκευή 16/7, 21:15
Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 520 0200.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυμπέθεροι απ’ τα Τίρανα: Το πρώτο τρέιλερ της νέας κωμωδίας του MEGA12.09.2018

14. Παιδικό θέατρο: Το Όνειρο του Σκιάχτρου του Ευγένιου Τριβιζά

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection.
Παρασκευή 16/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 9€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» &, Γαρδίκη, Σμόλικα και, Ηλιούπολη 163 45, Τηλέφωνο: 21 0992 3840

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b