MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 10 παραστάσεις για την Τετάρτη 14 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Monopoli Team

1.7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Γης (Θεσσαλονίκη)

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Τετάρτη 14/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Γης, Τριανδρία 553 37, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 520 0200.

2. Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων»: «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Θέατρο Βράχων

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ. Η παράσταση θα ταξιδέψει και σε άλλα ανοιχτά θέατρα περιξ των Αθηνών, για να γιορτάσει την επανέναρξη του Θεάτρου μετά την πανδημία, μαζί με τους φίλους του Θεάτρου.
Τετάρτη 14/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων, Βύρωνας Αττικής. festivalvraxon.gr

3.Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου Χολαργού: «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Τετάρτη 14/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185. https://festival.dpapxol.gov.gr/.

4. Η Κατερίνα Βρανά στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Σε μια απόλυτα… εύθυμη βραδιά stand-up comedy, η Κατερίνα Βρανά φέρνει στον Κήπο τα best of τριών επιτυχημένων παραστάσεών της που μας έκαναν να γελάσουμε με την καρδιά μας την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021. Οι δύο sold-out παραστάσεις της Κατερίνας Βρανά πέρυσι το Σεπτέμβριο ακυρώθηκαν λόγω του Covid-19. Όμως τίποτε πλέον δεν τη σταματά από το να γιορτάσει τα δέκα της χρόνια στην κωμωδία (γιέιιι!). Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών άνοιξε, τηρεί ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας και η Κατερίνα είναι έτοιμη.
Τετάρτη 14/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: 210 72 82 333, megaron.gr, και σε όλα τα καταστήματα Public
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας, Αθήνα 115 21, Τηλ: 21 0728 2000

5. «Το συναξάρι» του Ανδρέα Κορδοπάτη στο θέατρο Κυδωνία

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ μετά από μια μεγάλη περίοδο αναστολής των παραστάσεων λόγω πανδημίας επιστρέφει και πάλι στις επάλξεις με αφορμή το εμβληματικό αφήγημα του Θανάση Βαλτινού “Το συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη“, που θα κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη στις 2 Ιουλίου, στις 9.30 μμ, στον Αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία. Η Εταιρεία έχοντας στο πρόσφατο παρελθόν ασχοληθεί κατά επανάληψη με τα θέματα της μετανάστευσης στην εποχή μας, Λαμπεντούζα, Άγγελέ μου, Κατεστραμμένο Δωμάτιο, επανέρχεται για να θυμίσει την ελληνική εκδοχή του θέματος, εκεί στο γύρισμα του περασμένου αιώνα.
Τετάρτη 14/7, 21:30
Εισιτήρια: Από 14€, Φοιτητικό: 10€. Προπώληση: www.ticketservices.gr.
Αίθριος Χώρος Θεάτρου Κυδωνία, Υψηλαντών 12, Χανιά 731 35, Τηλ: 2821 092395

6.«Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» στο Κηποθέατρο Aγγελος Σικελιανός

Στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάσει το έργο Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων στο Κηποθέατρο Aγγελος Σικελιανός της Λευκάδας στις 14 Ιουλίου 2021, με ελεύθερη είσοδο. ‘Ωρα έναρξης 9:00 μ.μ. Η παράσταση στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Θα ακολουθήσει περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τετάρτη 14/7, 21:30
Εισιτήρια: Από 5€. Προπώληση: www.ticketservices.gr.
Κηποθέατρο Άγγελου Σικελιανού, Κύπρου 1, Λευκάδα 311 00

7. Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης»: «Lemon: Η Απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς 

Η παράσταση «Lemon: Η Απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900», βασισμένη στο «Novecento» του Alessandro Baricco, σε σκηνοθεσία-διασκευή Γεωργίας Τσαγκαράκη, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία από 21 Ιουνίου. Ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού που έζησε όλη τη ζωή του μέσα σ’ ένα καράβι -έγκλειστος από επιλογή- συναντά όλους εμάς που αφήνουμε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό μας πίσω. Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας.
Τετάρτη 14/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

8. «Το Μήνυμα» του Αργύρη Χιόνη στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας Παραστάσεις Σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Το μήνυμα» του Αργύρη Χιόνη, σε σκηνοθεσία Ανθής Φουντά παρουσιάζεται την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων, Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα. 42 κομμάτια ξύλο χτίζουν κατά τη διάρκεια της παράστασης το σκηνικό. Ένα σκηνικό που εξελίσσεται παράλληλα με την υπόθεση του έργου. Ο τρίτος παρτενέρ της παράστασης παίζει μαζί με τους ηθοποιούς, περιορίζει, αντιδρά, γίνεται εργαλείο, εγκλωβίζει.
Τετάρτη 14/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 9€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Αθήνα. Τηλ: 210-5284989.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Έναρξη με το «Möbius» από την ομάδα Compagnie XY12.09.2018

9.Παιδικό θέατρο: «Γύρω Γύρω Μήνες», από τον Μικρό Νότο, στο Modus Vivendi Παραστάσεις Σήμερα

Στις 14 Ιουλίου 2021 η «Γύρω γύρω μήνες», μία μουσικοπαιδαγωγική διαδραστική παράσταση για παιδιά από 3 ετών, με παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, που αλλάζει, όπως αλλάζουν οι εποχές, με αφορμή το παραμύθι «Η κυρά-Καλή και οι 12 μήνες» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, έρχεται να αλλάξει το πως βλέπου τα παιδία το θέατρο μια για πάντα.
Τετάρτη 14/7, 19:30
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: www.ticketservices.gr.
Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια 152 38, Τηλ: 21 0689 2276

10.Παιδικό θέατρο: Το Όνειρο του Σκιάχτρου του Ευγένιου Τριβιζά

Παραστάσεις Σήμερα

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection.
Τετάρτη 14/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 9€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βουνού, Σαρανταπόρου 7, Καστοριά 521 00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b